• OZNAM ŠKD

          • Vážení rodičia,

            na základe Všeobecne záväzného nariadenia mesta Partizánske č. 3/2022 o výške mesačného príspevku na čiastočnú úhradu nákladov v školách a v školských zariadeniach v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Partizánske sa od 1. januára 2023  zvyšuje mesačný príspevok na úhradu  ŠKD na sumu 10.- eur.

          • Vianočné dielne č. 1

          • Vianočné ozdoby, darčeky, sladká rozvoniavajúca vôňa vianočných oblátok, úsmevy a hlavne dobrá predvianočná nálada sa včera rozprestierali v celej škole. Šikovní žiaci, pani učiteľky, pani vychovávateľky, pani asistentky... všetci sa zapojili do vianočných dielní a umocnili tak príchod najkrajších sviatkov roka - Vianoc. Aj keď boli dielne určené pre žiakov našej školy a nie pre verejnosť, dúfame, že sa spolu s nami pokocháte pohľadom...

          • Ocenenie z Krajskej knižnice v Žiline

          • Do súťaže Literárna cena Janka Frátrika 2022 – 7. ročník poslalo poetické práce 145 žiakov a študentov z rôznych kútov Slovenska. Literárna súťaž si kladie za cieľ podporiť vlastnú autorskú tvorbu, objavovať nové básnické talenty, rozvíjať ich pozitívne myslenie a pripomenúť si významného žilinského básnika, prekladateľa a pedagóga, jedného z najvýznamnejších predstaviteľov Katolíckej moderny na Slovensku Janka Frátrika. Z našej školy sa do súťaže zapojili žiaci Marie Isabell Bánovcová, Pavlína Beňová a Sebastián Miškovský, ktorý získal 2.miesto. Gratulujeme a prajeme veľa ďalších tvorivých úspechov!

          • Zatoč s odpadom 2. B

          • Zatoč s odpadom, v rámci toho sme si vyrobili darčeky pre blízkych.. Žiaci pri práci využili zbytky látok, rolky od toaletného papiera, orechové škrupinky, vlnu a zbytky dutého vlákna (dostali sme ich ako prebytočný materiál z výroby). Milými darčekmi potešili seba ale aj svojich blízkych. 🎄🎁🙂

          • Vianočná pohľadnica

          • Hanka Mäsiarová, žiačka 5.A vytvorila nápaditú a originálnu výtvarnú prácu s využitím tradičných výtvarných techník. Víťazná práca bola digitálne spracovaná a slúžila ako predloha pre vyhotovenie vianočnej pohľadnice primátora Mesta Partizánske. Dnes prišiel pán primátor a slávnostne odovzdal Hanke cenu. K slávnostnému oceňovaniu sa pridali žiaci 4.B, ktorí privítali pána primátora a viceprimátora vianočnými vinšami. Hanke srdečne gratulujeme!

          • Vianočné prianie

          •                                                Vianočné veršíky len pre Vás
                                                            k nim sladký svieži ananás
                                                               všetkým čerstvé jabĺčko,
                                                          aby celý rok slúžilo zdravíčko
                                                                banány aj s orieškami,
                                                           nech je šťastie stále s Vami
                                                              pomaranče k tomu ešte
                                                      zo splnených snov sa spolu tešte.

                                                                      Úspešný rok
                                                                            2023

                                             Žiaci 6.A, pán učiteľ triedny a pani asistentka.

          • Voda pre život – život pre vodu

          • „Aby človek prírode pomáhal, si príroda zaslúži...“

            Aj v tomto roku sa všetci porotcovia so záujmom začítali do detských prác, ktoré prišli na adresu celoslovenskej súťaže v literárnej tvorbe žiakov prvého stupňa základných škôl. Poetické diela odrážali myšlienky detí k danej téme. Mrzí ich veľa vecí, ktoré sa dejú okolo nás a prosia dospelých, aby zmenili životný štýl, ktorý ubližuje prírode. Do súťaže sme poslali aj  príspevky z našej školy. Žiačky Vladimíra Šorcová z 3.B a Pavlína Beňová zo 4.A sa vo svojich kategóriách umiestnili na 3.mieste. Ďakujeme za tvorivý prístup a úspešnú reprezentáciu!

          • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok

          • Naša škola sa aj tento rok zapojila do projektu "Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok." Pre klientov Domova sociálnych služieb v Partizánskom sme pripravili 80 balíčkov, ktorými sme ich chceli urobiť radosť na Vianoce. Dúfame, že balíčky potešia a prinesú radosť všetkým obdarovaným. Ďakujeme všetkým rodičom a deťom, ktoré sa zapojili a prispeli svojimi darčekmi. Všetkým prajeme príjemné a pokojné vianočné sviatky v kruhu svojich najbližších. 🎄🎁💝

          • OZNAM vedúcej ŠJ

          • Vážení rodičia, 
            na základe Rozhodnutia Ministerstva školstva, vedy a výskumu a Všeobecne záväzného nariadenia mesta Partizánske č.3/2022, ktoré nadobúda účinnosť  od 1.1.2023  sa menia finančné pásma na nákup potravín a režijné náklady.
            Naša škola prechádza od 1.1.2023 do 2. Finančného pásma.
            1.    stupeň :       desiata   0,65 €
                                         obed       1,50 €

            2.    stupeň:        desiata  0,70 €
                                 
                                 obed     1,70 €

            Režijné náklady na každého žiaka, ktorý odobral za mesiac aspoň jedno jedlo (obed, desiata) sa určujú na      6 €.

            Na dotáciu v sume 1,30 € budú mať nárok deti v HN, ŽM, a bez nároku na daňový bonus.
            Potvrdenie o poberaní HN alebo ŽM je potrebné priniesť  osobne, alebo vhodiť do schránky pred hlavným vchodom do 5.1.2023. Úrad práce tieto potvrdenia začne vydávať 3.1.2023.

            Rodičia, ktorí nebudú poberať daňový bonus a budú si chcieť uplatniť dotáciu, musia prísť do 5.1.2023 podpísať čestné vyhlásenie o neuplatnení si daňového bonusu.

            Keďže je suma obeda vyššia ako dotácia, musí rodič do stravnej jednotky doplatiť a to nasledovne:
            1.    stupeň:             0,20 €
            2.    stupeň              0,40 €

            Režijné  náklady na žiaka, ktorému bude poskytnutá dotácia  a odoberie aspoň jeden obed za mesiac  sa určujú na   2 €.

            15 ročné deti už nebudú mať nárok od 1.1.2023 na dotáciu z dôvodu zvýšenia daňového bonusu.


            Rodičia, ktorí úž zaplatili januárové platby musia nedoplatok, ktorý sa im ukáže na edupage doplatiť.
            V prípade otázok ma kontaktujte správou na edupage, emailom durickovavladka @gmail.sk, alebo na t.č. 038/7401 802.


            Ďakujem

            Vladimíra Ďuríčková, vedúca ŠJ
             

          • Exkurzia do Múzea SNP v Banskej Bystrici

          • Žiaci 9. ročníka zo ZŠ Malinovského v Partizánskom a ZŠ Športovcov vo Veľkých Bieliciach sa v predvianočnom čase zúčastnili jednodňovej exkurzie do Múzea SNP v Banskej Bystrici. Exkurzia bola hradená z Fondu na podporu tematického vzdelávania. Cestou do BB sa zastavili v obci Hronsek a absolvovali prehliadku Dreveného artikulárneho evanjelického kostola, ktorý je zaradený do Zoznamu svetového dedičstva UNESCO. Priamo od evanjelickej farárky sa dozvedeli, že jeho stavba sa začala v roku 1725 a do roka bola hotová. Hoci sa to zvonku nezdá, je v ňom až 1100 miest na sedenie, amfiteatrálne usporiadaných, pričom z každého miesta je vidieť na oltár. Do Zoznamu svetového kultúrneho a prírodného dedičstva UNESCO bol zapísaný 7. júla 2008. Kostol má prvky nemeckej a škandinávskej architektúry, ako i prvky domácej ľudovej tvorby, ktorú charakterizujú lipové listy - symbol Slovanov.

            Po návšteve kostola v Hronseku sa žiaci presunuli do Múzea SNP v Banskej Bystrici, kde absolvovali pútavú prednášku o druhej svetovej vojne a Slovenskom národnom povstaní. V súčasnosti Múzeum SNP dokumentuje  a prezentuje dejiny slovenskej spoločnosti v rokoch 1938-1945 s dôrazom na dokumentáciu protifašistického národnooslobodzovacieho boja a Slovenského národného povstania, ako významnej súčasti európskej antifašistickej rezistencie v rokoch druhej svetovej vojny.

            Žiakov výklad veľmi zaujal, mali veľa otázok a dozvedeli sa množstvo zaujímavých informácií z tohto ťažkého obdobia. Vhodne formulovanými otázkami spestrili výklad prednášajúceho a svojím vzorným správaním reprezentovali naše mesto Partizánske. Na záver exkurzie sme sa prešli Námestím SNP v Banskej Bystrici a načerpali sme pravú predvianočnú atmosféru na Vianočných trhoch.   -zh-

          • OZNAM

          • Milí priatelia,

            vzhľadom k pretrvávajúcemu vysokému počtu respiračných ochorení detí i dospelých a chrípkovým prázdninám v našej škole, sa Vianočné tvorivé dielne tento rok konať nebudú.

            Ďakujeme za pochopenie, všetkým želáme pokojné a hlavne v zdraví prežité Vianoce.

          • Jubilejná výstava v Rožňave

          • Banícke múzeum v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, vyhlásilo v tomto roku pri príležitosti 120. výročia založenia múzea súťaž pod názvom Banícke múzeum očami detí. Jej témou bolo výtvarné znázornenie budov, expozícií, zbierkových predmetov, zážitkových podujatí a aktivít súvisiacich s touto inštitúciou. Do súťaže bolo zapojených vyše 130 výtvarných prác, ktoré sú prezentované vo výstavnej miestnosti Galérie Baníckeho múzea. Farebné a kompozične premyslené kresby vytvorili aj žiaci zo 4.A triedy. Alexandra Pertlová sa vo svojej kategórii umiestnila na 3.mieste. Ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy a srdečne blahoželáme!

          • OZNAM

          • Na základe odporúčania Regionálneho úradu verejného zdravotníctva Prievidza a zriaďovateľa školy Mesta Partizánske
            Vám oznamujeme, že pokračujeme v prerušení vyučovania v dňoch
            od 14. 12. 2022 (streda) do 16. 12. 2022 (piatok - vrátane) 
            z dôvodu výrazne zvýšeného výskytu akútnych respiračných ochorení u žiakov našej školy.
             
            Všetci žiaci sú automaticky odhlásení zo stravy v ŠJ, v prevádzke nebude ani ŠKD.
            Vyučovanie a fungovanie ŠKD bude obnovené v pondelok 19.12.2022.

          • ONLINE EXKURZIA – Talentcentrum Nitra – 8. A, 9. A

          • Talentcentrum žiakom pomáha pri rozhodovaní o výbere strednej školy, budúceho povolania a podporuje ich sebapoznanie a rozvíjanie schopností a vedomostí. Online exkurzie sa v dňoch 7. 12. a 9. 12. zúčastnili žiaci 8. A a 9. A.
            Lektor počas exkurzie prebral so žiakmi témy ako talent, výber povolania, informačné zdroje o trhu práce, vzdelávací systém na Slovensku a možnosť výberu strednej školy. Súčasťou programu bolo aj zisťovanie záujmov žiakov prostredníctvom dotazníka. Na základe výsledkov dotazníka záujmov sa žiaci dozvedeli, k akému kariérovému typu patria.
            Doma si mohli vyplniť ďalšie dva dotazníky. Po ich vyplnení zistia svoje silné stránky a oblasti, na ktorých môžu zapracovať. Skúmané oblasti sú napríklad slovenský jazyk, anglický jazyk, koncentrácia, logické myslenie, priestorové vnímanie, organizačné schopnosti a iné oblasti.
            Kvôli vysokej chorobnosti sa spomínaných exkurzií zúčastnilo menej žiakov. V prípade dodatočného záujmu o exkurziu sa žiaci môžu obrátiť na výchovnú poradkyňu.   -jk-

          • Vianočné modelovanie?

          • Keďže žiaci zo 6.B radi maškrtia, rozhodli sa, že si niečo k Vianociam aj sami upečú. V utorok, práve na Mikuláša, v školskej kuchynke najskôr modelovali. Všetky deti boli rady, že ich prišla podporiť aj spolužiačka Natálka. Svoje vymodelované výtvory potom piekli. Medovníčky a linecké pečivo samozrejme hneď aj ochutnali. Nevadilo im, že neboli vyzdobené. Tejto činnosti sa venovali až vo štvrtok. Hotové vianočné pečivo si prišli vziať do školy v piatok. Chceli sa ním doma aj pochváliť.

            Či sa im vianočné modelovanie vydarilo, posúďte aj vy aspoň na fotografiách. -jk-

          • Vesmír plný vedomostí

          • Dňa 8.12.2022 sa 4 žiačky z našej školy zúčastnili vedomostnej súťaže Vesmír plný vedomostí. Našu školu reprezentovala: Tia Trčová (5.B), Michaela Mia Kokavcová (5.B) a Hanka Mäsiarová (5.A). Všetky žiačky predviedli svoje vedomosti a boli pochválené organizátormi súťaže. Hanka Mäsiarová sa umiestnila na 2.mieste a odniesla si so sebou domov peknú cenu. Gratulujeme! -zh-

          • 4.A a 4.B na exkurzii v Uhrovci a na vrchu Bradlo

          • Vo štvrtok, 8.12.2022 sme navštívili RODNÝ DOM Ľudovíta Štúra v Uhrovci. V dome sme si vypočuli životopis a zaujímavosti zo života Ľudovíta a videli sme nielen priestory v ktorých na narodil, ale aj dobový nábytok, knihy písané Švabachom, rodokmeň rodiny Ľ. Štúra, tiež aj priestory niekdajšej ľudovej školy s typickou školskou lavicou, kalamárom a husím brkom. Odtiaľ sme cestovali do rázovitej oblasti Záhorie, na Mohylu Milana Rastislava Štefánika (monumentálnu hrobku - mauzóleum M. R. Štefánika) na temene vrchu Bradlo. Po bádateľskej aktivite s členom Spoločnosti M. R. Štefánika sme sa vybrali priamo na Mohylu Milana Rastislava Štefánika. Aj keď bolo zamračené a slnečné lúče len tak trochu vykúkali spoza tmavých mrakov a fúkal silný vietor, naša návšteva bola umocnená históriou.

          • OZNAM

          • Na základe odporúčania Regionálneho úradu verejného zdravotníctva Prievidza a zriaďovateľa školy Mesta Partizánske

            Vám oznamujeme, že v dňoch

            od 9. 12. 2022 (piatok) do 13. 12. 2022 (utorok - vrátane) bude prerušená prevádzka školy

             z dôvodu výskytu akútnych respiračných ochorení u žiakov našej školy.

             

            Všetci žiaci sú automaticky odhlásení zo stravy v ŠJ, v prevádzke nebude ani ŠKD.

            Vyučovanie a fungovanie ŠKD bude obnovené v stredu 14.12.2022.

             

    • Kontakty

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje