• Eko-šetrenie

          •  

            Šetrenie je s nástupom energetickej krízy dôležitou témou. Mali by sme vedieť, ako efektívnejšie využívať energiu a zdroje. V rámci projektu pod názvom „KlímaTYzuj sa“ žiaci v 9.A vytvárali zoznam režimových opatrení, ktoré nám môžu pomôcť pri úspore energií. Zisťovali, či radiátory majú termoregulačné hlavice, aby sa triedy alebo byty neprekurovali. Jedným z najúčinnejších opatrení počas zimy, je znížiť teplotu na termostate. Je potrebné vetrať intenzívne a krátko, aby sme predišli energetickým stratám. Ďalšou veľkou témou na zamyslenie je svietenie. Mali by sme sledovať, kedy počas roka svitá a vypínať svetlá v správnom čase. Zdrojom energie šetrným k životnému prostrediu je fotovoltika. Aj naša škola využíva túto energiu z obnoviteľných zdrojov. V domácnostiach sú bežné elektrospotrebiče, no  neodporúčame nákup výrobkov na jedno použitie.  Vieme, že staré zariadenia sa odovzdávajú v strediskách zhodnocovania elektroodpadu, aby ich výmena nebola priveľkou záťažou pre prírodu. Deviataci si svoju činnosť o danej téme zdokumentovali a navzájom vyhodnotili.

              

          • 🌞 Kampaň KlímaTYzuj sa 🌞

          • Žiaci 3.B triedy tento mesiac skúmali zdroje našej energie. V úvode sme začali s motivačným rozhovorom a prácou s pracovným listom, zistili sme, že zdrojom energie pre náš život na zemi je SLNKO. Následovala skupinová práca detí cieľom ktorej bolo zistiť, na čo všetko sa slnečná energia využíva a aké poznáme druhy obnoviteľnej energie. Vo fáze Poznaj a skúmaj sa deti premenili na výskumníkov. Objavovali čo všetko je v triede studené a čo zase teplé, čo je pre nich príjemnejšie a odkiaľ pochádza naša energia.. Pokračovali sme hrou "Adaptuj sa", kde deti pantomimicky znázorňovali ako sa živočíchy prispôsobujú zmenám teplôt. Deti aktivity zaujali a na záver sme si nové poznatky zopakovali a vytvorili sme si kolobeh vody vo vrecku.🌞

          • Vianočná pošta

          •  

            Blížia sa najkrajšie sviatky v roku a pri tejto príležitosti môžeme posielať aj originálne a roztomilé pohľadnice s týmto motívom, ktoré určite potešia každého adresáta. Keď do nich pridáme svoje emócie a napíšeme prianie, pričarujeme tak vianočné kúzlo s pocitom lásky, pokoja, príjemných a nezabudnuteľných sviatočných okamihov :-)

          • Výtvarné zdobenie


          • Umelecké vzdelávanie pomáha rozvíjať tvorivosť, podporuje kreativitu a jemnú motoriku žiakov. Na hodinách VYV mali možnosť vytvárať zaujímavé ornamenty z farebného papiera v tvare hviezdy alebo srdiečka, ktoré sú ideálne na výrobu darčekov alebo zavesenie ozdôb, napríklad na stromček. Vyskúšali si aj praktické zručnosti v oblasti aranžovania a dekorácie. Výsledky ich práce sú prezentované v našej fotogalérii :-)


             

          • Pečenie je radosť

          • Nádherné predvianočné dopoludnie plné vôní zažili žiaci 5.A spolu so svojou triednou učiteľkou počas pečenia medovníčkov. Celá škola rozvoniavala už od rána. Chlapci aj dievčatá sa s nadšením pustili do práce, vykrajovali medovníčky, piekli a zdobili. Snáď najväčšiu radosť mali všetci z toho, že mohli ponúknuť v škole všetkých, ktorých stretli.  Medovníčky sa im vydarili, boli vynikajúce. A čo treba pochváliť najviac je to, že títo žiaci si vedia po sebe v školskej kuchynke aj nádherne upratať. Nejde im len o to, aby naplnili svoje brušká ale aj o to, aby bolo všetko na svojom mieste. 
            -zh-

          • Atletické preteky v Skoku do výšky 🏆

          • Vo štvrtok 14.12.2023 sa uskutočnili atletické preteky v disciplíne skok do výšky. Športové podujatie zorganizovala ZŠ Veľká okružna pod názvom Vianočná latka. Pretekov sa zúčastnilo päť škôl okresu Partizãnske. V tejto vianočnej atmosfére nechýbali na podujatí aj žiaci našej školy v kategórii starší žiaci. Najlepší výkon (159 cm) spomedzi naších štyroch zástupcov dosiahol Oleksandr Dmitriev na základe čoho obsadil pekné 2. miesto. K celkovému 3. miestu hodnotenia škôl prispeli svojími výkonmi aj ostatní naši chlapci Roman Lakatoš (147 cm), Marek Bečka (138 cm) a Jozef Fusko (130 cm).Chlapcom treba za úspešnú a vzornú reprezentáciu našej školy poďakovať.

    • Kontakty

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje