• 4.A a 4.B v Škole v prírode

          • 3. deň

            Dobre vyspaní a naraňajkovaní sme aj dnes cestovali Tatranskou elektrickou železnicou do mesta Vasoké Tatry - Starý Smokovec. Prešli sme do vstupnej stanice Pozemnej lanovej dráhy Starý Smokovec - Hrebienok. Aj keď bolo v kabínach kopu turistov, vychutnali sme si cestovanie a výhľad na okolitú prírodu. Vystúpili sme v obľúbenom turistickom centre na Hrebienku, v nadmorskej výške 1 285 m.n.m. Odtiaľ nás čakala pešia túra po kamenistých turistických chodníkoch k Bilíkovej chate, ďalej ponad Veľký vodopád až k Reinerovej útulni. Tam sme si oddýchli a "stretli" aj líšku. Oddýchunutí sme kráčali naspäť na Hrebienok a cestou späť Pozemnou lanovou dráhou sme mali také šťastie, že sme boli v kabínach iba my, sami. Po návrate do Veľkého Slavkova a chutnom obede nás čakal program s animátorkami. :-)

          • 4.A a 4.B v Škole v prírode

          • 2. deň

            Po dobrých raňajkách sme cestovali Tatranskou elektrickou železnicou do mesta Vasoké Tatry - Starý Smokovec. Tam sme navštívili TrickLandiu - miesto s jedinečným putovaním Slovenským trick-artom a optickými ilúziami. Neverili sme vlastným očiam, čo všetko je možné aj nemožné... Po obede sme zase cestovali do Tatranskej Lomnice, kde sme navštívili Múzeum TANAP-u, ktoré vzniklo v roku 1957. Pokochajte sa pohľadom na expozíciu tatranskej fauny a flóry. Súčasťou exkurzie bolo aj premietanie filmu o tatranskom zimnom spáčovi Svišťovi vrchovskom. Po návrate do Veľkého Slavkova nás aj dnes čakal program s animátorkami. :-)

          • 4.A a 4.B v Škole v prírode

          • 1. deň

            V pondelok, 8.5.2023 sme skoro ráno nastúpili do autobusu, ktorý nás odviezol až ďaleko - do 230 km vzdialenej obce Veľký Slavkov v Prešovskom kraji, v ktorej nás čakal týždeň Školy v prírode. Cestovanie bolo fajn, bolo nám veselo a tešili sme sa na Vysoké Tatry. Po dobrom obede sme sa poprechádzali po okolí a potom sme mali s animátorkami zábavný program. :-)

          • Deň matiek

          • Je vždy druhú májovú nedeľu a je to výnimočný sviatok, kedy môžeme svojej mame prejaviť vďačnosť nezvyčajným spôsobom. Napríklad krásnou kyticou kvetov alebo vlastnoručne vytvoreným pozdravom s venovaním, tak ako žiaci zo 6. A a 7. A triedy. :-)

          • Namaľuj rozprávku

          • Mesto Tvrdošín a Mestská knižnica Tvrdošín vyhlásili súťaž v tvorbe výtvarných prác na motívy literárnych diel Hansa Christiana Andersena a bratov Grimmovcov. Vybrať najlepšie ilustrácie bolo pre porotu náročné, do súťaže bolo doručených viac ako 125 umeleckých diel. Našu školu úspešne reprezentovala Barbora Rizikyová zo 6.A, ktorá vo svojej kategórii získala 1.miesto. Srdečne blahoželáme a prajeme veľa ďalších úspechov :-)

          • Galéria talentov


          • Vyhlasovateľom tejto celoslovenskej súťaže je ZŠ s MŠ Jána Bakossa v spolupráci s Literárno-hudobným múzeom v Banskej Bystrici. Ide o jednokolovú súťaž, v ktorej mladí autori verejne prezentujú svoju tvorbu v oblasti literatúry,  fotografie, výtvarného umenia.  Cieľom je podporiť a  rozvíjať estetické cítenie, nadanie aj  kreativitu, 
            umožniť sebarealizáciu detí a mládeže, aktivizovať tvorivý  rast mladých talentov. Tento rok sa súťaže zúčastnilo spolu 336 umelcov. Odborná porota posudzovala aj dielka Liliany Královej, Sáry Švikovej a Sebastiána Miškovského zo 6.A triedy. Ocenená bola vydarená práca Tamary Kollárovej z 2.B, ktorá vo svojej kategórii získala 2. miesto. Výstava výtvarných diel bude do konca augusta inštalovaná v priestoroch Štátnej vedeckej knižnice – LHM v Banskej Bystrici. Ďakujeme za vzornú reprezentáciu našej školy a víťazke srdečne blahoželáme! 🙂

          • Úspešná výtvarná súťaž Nás guľatý svet - Dary zeme 🌏

          • 12. ročník výtvarnej súťaže Náš guľatý svet 🌏 - Dary zeme, bol pre nás úspešný. Vo svojich kategóriách sa na pekných 2. miestach umiestnili:
            2. miesto - Emmka Kopálová (1.A)
            2. miesto - Riško Žigo (3. B)
            2. miesto - Filipko Zajac (4. A)
            Celý čas nás sprevádzal kultúrny program obohatený o zdobenie a stavanie mája; a vystúpenie Sokoliarov z Bojníc. Gratulujeme víťazom!!! 🥈🥈🥈

          • Regionálne kolo Vybíjanej


          • Po víťazstve našich žiačok v  okresnom kole vo vybíjanej pokračovali v ďalšom zápolení dňa 13.04.2023 v regionálnom kole, ktoré sa opäť uskutočnilo na našej škole za účasti ďalších víťazov okresných kôl. Ďalším súperom našich dievčat sa stali žiačky Základnej školy z Bánoviec nad Bebravou a Nitrianskeho Rudna. Hralo sa systémom každý s každým, pričom naše dievčatá, ako aj favorit regionálneho kola ZŠ Nitrianske Rudno, si poradilo so žiačkami z Bánoviec nad Bebravou. Následne, v rozhodujúcom zápase, ktorý mali naše dievčatá dobre rozohratý, sa po drobných chybách zrodila s favoritom kola remíza. Táto však podľa pravidiel súťaže, na základe lepšieho skóre z predchádzajúceho zápasu, posunula ako víťaza do krajského kola žiačky ZŠ Nitrianske Rudno. Naše dievčatá boli síce smutné, ale aj druhé miesto je pekným úspechom našej školy, ktorý sa môže o rok ešte vylepšiť. Dievčatá podali kolektívny výkon, za ktorý sa nemusia hanbiť a hlavne sa dá na ich úspechu stavať aj ďalšie roky, preto im treba za vzornú reprezentáciu školy poďakovať. Športu zdar a vybíjanej zvlášť! 🥈🤾‍♀️🤾‍♀️🤾‍♀️🏆

          • Ružomberská Trojruža 🌹🌹🌹

          • Mesto Ružomberok v spolupráci s knižnicou a Spolkom slovenských spisovateľov vyhlásili jubilejný X. ročník tejto literárnej a výtvarnej súťaže. Je určená pre mladých autorov s cieľom podporiť a prezentovať ich tvorbu. Súťažné práce poskytli členom poroty hodnotné čitateľské a umelecké zážitky. Z našej školy uspeli Sebastián Miškovský, Martin Vanko a Matúš Kačina. Všetci traja získali vo svojej kategórii 3. miesto. Najúspešnejšie dielka  budú zverejnené ako samostatná súčasť  periodika „Rozhľady po kultúre a umení“. Výhercom srdečne gratulujeme!


             

          • Deň Zeme v 2.B 🌏

          • Dnes žiaci oslávili deň Zeme, začali sme motivačným rozhovorom, využili sme metódu brainstorming, zahrali sme sa hru, ktorou sme si upevnili vedomosti o tom, čo našej zemi škodí a čo jej pomáha, zopakovali sme si učivo zo SJL a MAT prostredníctvom tematicky zameraného PL. Počas druhej hodiny sme si vychutnali dar zeme - pripravili sme si jednohubky, ktoré sme ozdobili mikrozeleninou, ktorú sme si sami dopestovali a potom - sme ešte trochu tvorili - veselé postavičky a kamienky, na ktoré sme napísali nápady ako budeme chrániť našu Zem.
            Naučili sme sa, že našu Zem si musíme vážiť a chrániť! Ďakujeme milá Zem, za všetky dary ktoré nám dávaš. 🌲🌎☀️

          • Deň narcisov 2023 🌼

          • Deň narcisov aj tento rok rozžiaril našu školu vďaka dobrovoľným príspevkom od žiakov a zame,-stnancov školy. Ďakujeme všetkým žiakom, rodičom, zamestnancom školy, ktorí prispeli na dobrú vec, prejavili svoju ľudskosť a ochotu pomáhať v boji proti onkologickým ochoreniam. Naše poďakovanie patrí aj pani učiteľke Mihalikovej, ktorá každoročne zbierku organizuje a jej pomocníkom z 9. ročníka. Za našu školu sme Lige proti rakovine odovzdali krásnych 236,48,- €.

          • 19.4. UPRACME SI MESTO Partizánske, aktivita ku Dňu Zeme 🌍🌎🌏

          • Znovu sme sa zapojili do aktivity UPRACME SI MESTO Partizánske 🌍🌎🌏. Pomohli sme dobrej veci, pridali ruku k dielu, zbierali sme smeti, zametali a hrabali v areáli našej školy ale aj na sídlisku - na ulici Janka Kráľa, Pod Šípkom, Malinovského ul., aj v lesoparku a pri neďalekom obchode. Vyzbrojili sme sa rukavicami, sáčkami a sprevádzalo nás vykúkajúce slniečko ale hlavne dobrá nálada. Spoločnosť nám robila veverička. 

          • Pečie celá 2.B

          • Žiaci si dnešný deň užívali odmenu za vyzbierané použité staré batérie. Zasúťažili si v pečení muffinov. Inšpirovali sme sa obľúbenou reláciou Pečie celé Slovensko. Najskôr ich čakala technická výzva - upiecť muffiny podľa pripraveného receptu a následne kreatívna výzva - ozdobenie muffinov podľa vlastnej fantázie. Najlepší muffin vybrala odborná porota, ktorú tvorili naše šikovné pani kuchárky a vedúca ŠJ. Ďakujeme im, že prijali naše pozvanie a ochutnali naše muffiny. Po náročnom zvažovaní vybrali víťazov a tí sa veľmi potešili, stali sa z nich "pekári dňa". Pečenie sa vydarilo a všetkým sa podarilo pripraviť krásne a chutné muffiny. Už teraz sa tešíme na ďalšie pečenie!

          • Maskot OLY

          • Maskot  OLY
            V duchu hesla “OLY VOLÁ ŠKOLY”, ktorým Slovenské olympijské a športové múzeum oslovilo mladú generáciu, sa organizátori rozhodli vytvoriť podobu maskota múzea prostredníctvom výtvarnej súťaže. Z 1816 návrhov odborná porota v zložení František Chmelár, Danka Barteková, Martin Kellenberger, Diana Kosová a Peter Buček vybrala najlepšie návrhy v štyroch kategóriách i absolútneho víťaza. Do tejto zaujímavej súťaže sa s nadšením zapojili aj žiaci z našej školy: Barbora Rizikyová, Dávid Hospodár, Silvie Chalupová, Marek Jankula, Tereza Hrnková a Hana Mäsiarová, ktorá získala špeciálnu cenu poroty. Ďakujeme za vynaložené úsilie, hodnotné a kreatívne práce a ocenenej autorke umeleckého dielka srdečne blahoželáme. 🙂

          • Dáma - super finále a odovzdávanie cien

          • V super finále spoločenskej hry Dáma vyhrali opäť chlapci, ktorým odovzdala diplomy a ceny pani riaditeľka:

            1. Jakubko Straka - 1.B

            2. Janko Cibula - 2.A

            3. Oliverko Vukojevič - 3.A

            4. Teo Sitar - 4.B

            Deťúrence, veľmi vám gratulujem! Všetkým deťom ďakujem za účasť a teším sa na ďalší trunaj! Pani učiteľka Šimončičová  :-)

          • Jarný turnaj v spoločenskej hre Dáma

          • Dáma, spoločenská hra, plná strategických ťahov, rozmýšľania, taktizovania sa viac a viac teší obľube u žiakov na 1 stupni. V jarnom turnaji sa do súťaženia zapojilo 51 žiakov 1. - 4. ročníka. Hrali nielen pre víťazstvo ale aj pre zábavu a potešenie.  :-)

          • Spoznajme, šetrime, chráňme


          • Hoci voda tvorí podstatnú časť zemegule, len jej malé percento predstavuje pitnú vodu. Voda je poklad, o ktorý by sa mal každý starať. Organizácia OSN vyhlásila 22. marec v roku 1992 za Svetový deň vody. Je to príležitosť zapojiť sa do aktivít, ktorých cieľom je informovať širokú verejnosť o význame vody a poukázať na nevyhnutnú potrebu chrániť ju a šetriť ňou. V súvislosti s týmto významným dňom sa uskutočnila výtvarná súťaž, ktorú vyhlásil primátor mesta Partizánske a Západoslovenská vodárenská spoločnosť a. s. Odštepný závod Topoľčany. Do súťaže sa zapojili aj žiačky zo 6.A triedy Silvie Chalupová a Viktória Trníková, ktorá získala 2.miesto. Ďakujeme za tvorivý prístup, vzornú reprezentáciu školy a srdečne blahoželáme!

          • Okresné kolo vo florbale žiačok - 2. miesto

          • Dňa 29.03.2023 sa v Mestskej športovej hale v Partizánskom uskutočnilo Okresné kolo vo florbale žiačok, na ktorom sa zúčastnili aj žiačky našej školy. Na turnaji sa zúčastnilo desať, a rozdelili sa do troch skupín. Naše dievčatá sa dostali do štvorčlennej skupiny spolu s Gymnáziom Partizánske, Cirkevnou základnou školou  Partizánske a Základnou školou Bošany. Po okulahodiacom florbale naše naše dievčatá postupne porazili všetkých súperov a postúpili do finálovej skupiny. V nej, bohužiaľ, až po samostatných nájazdoch podľahli dievčatám zo Základnej školy Radovana Kaufmana v Partizánskom. V poslednom zápase porazili súperky zo Základnej školy na Veľkej okružnej v Partizánskom a obsadili tak krásne druhé miesto. Naše družstvo podalo kolektívny, bojovný a zodpovedný výkon a vzhľadom na vekové zloženie je prísľubom ďalších úspechov do ďalších rokov. Všetkým dievčatám za vzornú reprezentáciu školy patrí veľké poďakovanie. Športu zdar a florbalu zvlášť! 🏑🍀🏑

    • Kontakty

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje