• Ekosúťažná galéria

          • V rámci projektu Nadácie ZSE "Slnečné strechy" sa v našej škole uskutočnila výtvarná súťaž, do ktorej sa zapojili žiaci 1. aj 2. stupňa. Jej hlavným cieľom bola propagácia a podpora projektov smerom k trvalo udržateľnému rozvoju. Zvýšiť záujem žiakov a pedagógov o svoju školu a životné prostredie, rozvíjať spoluprácu, aktívnu účasť na riešení problémov komunity a regiónu. Práce mohli byť realizované rôznymi technikami do veľkosti formátu A3. Súťaž vyvrcholila zaujímavou výstavou vo vestibule školy. Porota v zložení pani riaditeľka Mgr. Alena Barancová, pani zástupkyňa Mgr. Eva Ustinovová a pani učiteľka Mgr. Eva Kurtulíková mala náročnú úlohu, ale nakoniec úspešne vyhodnotila a ocenila umelecké diela nasledovných autorov:

            3.B – T. Kollárová

            7.B – S. Vukojevic

            4.B – A. Galko

            2.b – J. Žemla

            4.A – M. Zajac

            2.A – M. Paulovič

             

            Ďakujeme porote, všetkým deťom za účasť v súťaži a výhercom srdečne gratulujeme. Nech je ocenenie povzbudením do ďalšej tvorby!

          • E-shop so školským oblečením je tu!

          • Dobrý deň všetkým!


            Aj tento rok máme pre Vás skvelú správu!

            Naša škola má vlastnú voľnočasovú kolekciu oblečenia, o podobe ktorej rozhodli sami žiaci. Tento školský rok prichádza obohatená o nové produkty, farby a eko oblečenie. Jej náhľad vidíte nižšie a je možné si ju aktuálne zaobstarať v našom e- shopehttps://www.kraloveskoly.cz/zsmalinov/

             

            Objednávanie bude spustené 6.11. a bude možné až do 20.11. Nasledujúci deň sa e-shop uzatvorí a objednané veci pôjdu do výroby. Neváhajte preto, ak si chcete zadovážiť nový kúsok so školským logom!  

             

            (Môže sa stať, že ceny v e-shope sa zobrazia v CZK. V hornej lište e-shopu nastavíte EUR)

              
            S pozdravom a prianím krásneho dňa 

            vedenie školy

          • Čary - čmáry

          • Fraktálna kresba je terapia umením. Takéto kreslenie je liečivé, pôsobí na sebavedomie človeka, pomáha pri socializácii a komunikácii, prináša rovnováhu do života. Odhaľuje informácie skryté v podvedomí, učí nás objavovať životné ciele na novej úrovni svojho vývoja. Fraktálna kresba preniká do našich myšlienok a pocitov, je zdrojom radosti, spokojnosti v súlade s duchovnými hodnotami. Kreslením fraktálov sa meníme. Je to metóda pre každého, kto môže ako nástroj používať pero a farbičku. Preskúmali ju aj žiaci 2. stupňa v rámci hodín VYV a ukážky ich prác máme v našej fotogalérii :-)


             

          • Pozdrav pre starých rodičov 🧓👵

          • Posielate ešte na sviatky a pri rôznych príležitostiach pohľadnicu v papierovej podobe? Alebo uprednostňujete smsky a zdieľanie pozdravov cez sociálne siete? 
            Žiaci 5. B triedy na hodinách slovenčiny vyrobili pozdravy pre svojich starých rodičov, v ktorých im venovali veľa láskavých, úprimných a vľúdnych slov. Pri tejto práci sa naučili nielen ako čo najlepšie napísať takýto pozdrav, ale aj adresu, aby sa ich diela dostali k správnym dverám.
            Pýtate sa, prečo sme uprednostnili pozdrav z papiera? Pretože každý z nich je jedinečný a vytvorený od ❤️.

          • Exkurzia 8.A

          • Žiaci ôsmeho ročníka sa v rámci vyučovania literatúry zúčastnili exkurzie v Slovanskom múzeu  A. S. Puškina v Brodzanoch. Počas prehliadky múzea žiakov sprevádzala lektorka, ktorá ich oboznámila s históriou kaštieľa a knižnice, z ktorej sa zachovalo iba malé množstvo kníh. Vysvetlila im, prečo je múzeum venované A. S. Puškinovi, keď tento významný ruský spisovateľ kaštieľ nikdy nenavštívil. Žiaci získali mnoho poznatkov o jeho živote, tvorbe a v neposlednom rade aj o histórii svojho okolia.

          • Muška iba zlatá

          • Šťastie je mozaika zložená z drobných radostí...

            Šťastie je pocit, keď sme spokojní a radujeme sa zo života. Pre každého z nás znamená šťastie niečo iné a snažíme sa celý život hľadať tajomstvo pokoja našej mysle. Hľadáme všade okolo nás, ale zabúdame, že sa  ukrýva v našom vnútri. Jediný spôsob, ako byť šťastný, je naplno prežívať každú chvíľu a každý moment života práve tu a teraz... Žiaci vnímali a stvárňovali svoje šťastné okamihy ako drobné črepinky radosti  v našej výtvarnej galérii :-)

          • Tlačová beseda Nadácie ZSE v našej škole


          • Naša základná škola sa minulý rok zapojila do 1. ročníka projektu Nadácie ZSE "Slnečné strechy". Boli sme úspešní a pomocou darovanej fotovoltiky sa stávame energeticky samostatnejšími. Dnes sa v priestoroch vestibulu konala tlačová beseda predstavenstva Nadácie ZSE, za prítomnosti pani riaditeľky a pána primátora, na ktorej bol vyhlásený 2. ročník projektu.

          • Finále jesenného turnaja hry Dáma 🥰

          • Aj tento rok veľká šachovnica opäť "ožila" turnajom v hraní spoločenskej hry Dáma. Do turnaja sa prihlásili žiaci 1. - 5. ročníka, ktorí sa s chuťou pustili do zápolenia. Po základných vyraďovacích kolách a postupových kolách sa do finále prebojovali najlepší "dámisti" z každej triedy, ktorí si zmerali sily.

            Víťazmi sa stali a ceny im odovzdala pani riaditeľka:

            1. ročník - Dominik Adame, 1.B

            2. ročník - Jakubko Straka, 2.B

            3. ročník - Janko Cibula, 3.A

            4. ročník - Riško Žigo, 4.B

            5. ročník - Mike Nnaemeka Okaro, 5.A

            Deťúrence, všetkým vám ďakujem za účasť, gratulujem víťazom a teším sa na ďalší turnaj! Pani učiteľka Šimončičová

          • Kampaň klimaTYzuj sa - súboj Paradajok

          • Žiaci 4.B triedy sa v piatok 20.10. zaoberali témou Súboj paradajok. Začalo sa to hádankou, pokračovali ochutnávkou paradajok. Zhodli sa, že je potrebné kupovať hlavne "doma" dopestované paradajky. Hádali, odkiaľ pochádzajú paradajky z nastrihaných obrázkov. Potom vytvárali tvár paradajke Domasedke. Nakoniec v skupinách skladali rozstrihaný obrázok Záhrady Európy. Dozvedeli sa o negatívnom dopade takéhoto pestovania zeleniny na miestnu klímu. Deti sa naučili, že je potrebné kupovať slovenskú zeleninu, prípadne si ju vypestovať doma.

          • Svetový deň jablka

          • Deti počas týždňa ochutnávali rôzne druhy jabĺčok, počítali s jabĺčkami, predstavovali nám svoje obľúbené druhy jabĺčok a dnes spolu s kamarátmi z 2.B triedy si upiekli chutné jablkové koláčiky. Tretiaci druhákom prečítali rozprávku o jabĺčku a potom sa pustili s chuťou do pečenia.

          • ❤️Mesiac úcty k starším ❤️

          • Nieto krajšieho obdobia v prírode ako je jeseň, keď vietor sa hrá s krásne sfarbenými listami. Niet krajšieho a jemnejšieho pohladenia, ako pohladenie starého otca, či starej mamy, nieto šťastnejších chvíľ, ako keď sú s nami. Deti z 3.B triedy si najskôr prečítali knižku o starých rodičoch, porozprávali nám o svojich zážitkoch s nimi a potom si pre svojich starých rodičov pripravili voňavé prekvapenie v podobe svietnikov. Naučili ich spraviť aj kamarátov druhákov z 2.B triedy. Aj žiaci z 2.A triedy premenili poháriky na svietniky pre svojich starých rodičov. Ďakujeme starké a starí otcovia za všetko čo pre nás robíte a za spoločné chvíle s Vami.

          • Rozprávková pyramída

          • Rozprávková pyramída

             

            Žiaci 5.A si na hodinu LIT priniesli rozprávky od slovenského spisovateľa a zberateľa ľudovej slovesnosti Pavla Dobšinského. Čítali príbehy a pozorne počúvali, aby vedeli správne odpovedať na otázky. Diskutovali o hlavných a vedľajších postavách, téme a hlavnej myšlienke. Po krátkom rozhovore si žiaci vyberali pojmy, ktoré súviseli s literárnym žánrom – rozprávka. „Kde bolo, tam bolo, kde sa voda sypala a piesok sa lial...“ Kto z nás by nepoznal tieto čarovné slová. V nádherných príbehoch ožívajú mŕtvi víťazi, prehovoria neživé predmety a zver pomôže statočným. V rozprávkach je skrátka všetko možné a spravodlivé. Škoda len, že nakoniec zazvoní zvonec a rozprávky je koniec.

          • Návšteva z Valašského Meziříčí

          • Návšteva z Valašského Meziříčí 
            Tento týždeň už po druhýkrát zavítala do našej školy návšteva z Českej republiky, tentokrát z Valašského Meziříčí. 8 žiakov z ČR a 8 žiakov z našej školy, zo 6.ročníka, sa zúčastnilo zaujímavých aktivít. Privítanie vo vestibule školy bolo sprevádzané spevom a tancom. Potom sa žiaci navzájom spoznávali v školskej knižnici a v učebni chémie už spoločne v zmiešaných dvojiciach pracovali na výrobe mydiel. Po pridaní osviežujúcich vôní a pestrých farieb do mydlovej hmoty sa už nevedeli dočkať, kým mydielka zatuhnú a budú si och môcť vziať domov. V druhej časti programu čakala na žiakov práca v zmiešaných štvoriciach s edukačnými listami a súťažnou formou sa všetci dozvedeli informácie o dvoch významných dejateľoch - T.G.Masarykovi a M.R.Štefánikovi,  ktorí sa pričinili o vznik 1.ČSR. Skladanie mapy SR na magnetickej tabuli na záver bolo príjemným zakončením nášho spoločného dňa. Nasledoval spoločný obed v školskej jedálni a potom sme si už mávali na rozlúčku. 
            Tešíme sa na skoré opätovné stretnutie, 
            Dovidenia českí kamaráti!
            -zh-

          • Mesiac duševného zdravia

          • Duševné zdravie je rovnako dôležité ako to telesné, preto sa musíme vedieť oň dobre postarať. S deviatakmi sme sa na besede o duševnom zdraví rozprávali, ako si ho môžeme čo najdlhšie udržať, ukázali sme si efektívne spôsoby relaxácie a tiež sme sa venovali duševným poruchám, ktoré neobchádzajú ani dospievajúcich. 

          • Október v 2. B 🍎🍏🍎🧓👵

          • Aj žiaci 2.B triedy si spomenuli v mesiaci október venovanému ako ,,Úctu k starším,, a napísali svojim starým rodičom milé pozdravy plné lásky a srdiečok. 👵🧓❤ Čoskoro bude Medzinárodný deň jablka a pri tej príležitosti sme venovali tomuto znamenitému ovociu našu pozornosť vo forme návštevy BIOPLANTU v Ostraticiach, ochutnávke a degustácií rôznych odrôd jabĺk ako aj maškŕt z nich... 🍎🍏🍎

    • Kontakty

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje