• Krásy našej prírody

          • Je výtvarná, fotografická a literárna súťaž detí a mládeže s environmentálnym zameraním realizovaná pri príležitosti 53. výročia celosvetovej kampane Deň Zeme 2023. Do 3. ročníka tejto celoslovenskej súťaže boli zaslané zaujímavé umelecké práce žiakov: Sáry Švikovej, Barbory Rizikyovej, Sebastiána Miškovského a Pavlíny Beňovej. Mladí autori predviedli svoju kreativitu a nadanie a aj touto formou prezentovali krásy našej prírody. Ďakujeme za tvorivý prístup, vynaložené úsilie a srdečne blahoželáme! 


             

          • Rozlúčka 9.A

          • Naši deviataci dnes počuli posledné zvonenie... Želáme vám veľa šťastia a úspechov v ďalšom živote i štúdiu!!!

          • Deň mladých mesta Partizánske

          • Včera, sa v meste konal Deň mladých - Deň Radovana Kaufmana, ktorý bol spojený s 1. ročníkom Župnej paralympiády. Na čestnej "Spanilej jazde" sa odviezli žiaci spolu s pánmi učiteľmi Mgr. Dorčiakom a Mgr. Šoóšom. Nasledoval paralympijský sľub a zapálenie paralympijského ohňa. Potom už námestie znelo koncertom speváka Myselfa. Súčasťou bolo aj oceňovanie talentovaných a nadaných žiakov v literárnej, hudobnej i športovej oblasti. Tiež i vyhlásenie výsledkov fotografickej súťaže. Za našu školu boli vo svojich kategóriách ocenení:

            Sebastián MIškovský

            Karin Králová

            Damián Kováč

            Sofia Vukojevič

            Záver podujatia už patril koncertu Roba Opatovského.

          • Poetické soirée

          • Do jubilejného 20. ročníka Literárnej jari Ondreja Čiliaka sa v tomto roku zapojilo 121 autorov. Vyhlasovateľom tejto celoslovenskej súťaže je Hornonitrianska knižnica v Prievidzi. Literárne diela posudzovala hodnotiaca komisia v zložení Lucia Čarná, Marek Mittaš a predseda poroty, jeden z najpredávanejších a najprekladanejších autorov, nositeľ literárnych ocenení, Jozef Banáš. V každej kategórii získali ocenenie tri víťazné práce, ktoré si zaslúžia, aby sa dostali k čitateľom. Súčasťou slávnostného vyhodnotenia boli tvorivé dielne, sprievodný program, besedy a autogramiáda. Pozvanie na podujatie prijal aj hudobný hosť Peter Lipa. Našu školu úspešne reprezentoval Sebastián Miškovský zo 6.A triedy, ktorý získal vo svojej kategórii 3.miesto. Ďakujeme za tvorivý prístup a srdečne blahoželáme!


             

          • Cesty za poznaním minulosti 2023

          • Je 15. ročníkom celoštátnej súťaže, ktorú zorganizovalo Múzeum SNP Banská Bystrica v spolupráci so Slovenským zväzom protifašistických bojovníkov. Bola vyhlásená pod záštitou prezidentky SR pri príležitosti 79. výročia SNP a 78. výročia ukončenia 2. svetovej vojny. Poslaním je podporiť kreativitu detí a mládeže tak, aby pretransformovali svoje pocity, sny, túžby do literárnej a výtvarnej podoby. Súťaž prispieva k vyhľadávaniu talentov, vytvára podmienky prezentácie vlastnej tvorby a prehlbuje pozitívny vzťah mladej generácie k národným dejinám. Do literárnej časti tejto súťaže sa zapojil Sebastián Miškovský, ktorý získal 2.miesto. Ďakujeme za úspešnú reprezentáciu našej školy a srdečne blahoželáme!


             

          • Didaktické hry druhákov a štvrtákov

          • S druháčikmi sme si najskôr prečítali veselý príbeh, ktorý nám pomohol lepšie pochopiť pravidlá cestnej premávky, potom sme si ich isli vyskúšať na dopravée ihrisko. Zároveň sme si nacvičili aj podanie prvej pomoci a vytvorili sme si vlastnú lekársku ambulanciu spolu s čakárňou. Deti sa premenili na pacientov, lekárov, sestričky či zdrav.asistentov a precvičili si v praxi nadobudnuté poznatky o práci lekárov, záchranárov. Všetci sme si dnešný deň v novozriadenej ambulancii užili! Doporavné ihrisko využili všetci žiaci 1. stupňa.

          • Pečenie na konci školského roku v 6. B

          • Žiaci  6. B si počas školského roka veľmi obľúbili pečenie s triednou pani učiteľkou v školskej kuchynke.
            Posledné júnové týždne boli veľmi horúce a niekto by si myslel, že v takýchto dňoch stáť pri peci nie je rozumné. Ich však ani toto neodradilo, v deň D nebolo až tak teplo a trojaké pečivo, ktoré si na naplánovali robiť, sa im vydarilo. Pani kuchárky im tiež pomohli. Perník s čokoládovou polevou a piškóty plnené banánom a poliate čokoládou im zachladili v školskej chladničke. Do tretice napiekli aj niečo slané, boli to pizza slimáčiky. 
            Žiakov prišla pozrieť aj bývalá žiačka, Vanesska Matejová, ktorá sa s deťmi zahrala. Nezabudla ich pochváliť za dobroty, ktoré jej chutili.
            Tak ako vždy  o pripravené dobroty sa rozdelili aj s učiteľmi a pani kuchárkami. Každému sa ušla aj výslužka pre rodičov. Odchádzali s naplnenými bruškami a spolu s pani učiteľkou ľutovali, že takýto predmet (pečenie, varenie, stolovanie...) nie je zaradený do vyučovania.
            -jk-
             

          • Talent - umenie - kumšt

          • Ďakujeme celému kolektívu žiakov zo 6.A triedy za aktívne zapájanie do výtvarných,  literárnych aktivít a súťaží počas celého školského roka a úspešnú reprezentáciu našej školy. Šiestaci vytvorili aj dielka pre OS ZZS SR v Bratislave pri príležitosti Dňa tiesňovej linky 155 


             

          • Úspešné ukončenie Akadémie Mateja Tótha

          • Vďaka podpore pána primátora a poslancov mesta Partizánske sme v našej škole absolvovali Akadémiu Mateja Tótha. Žiaci si mohli vyskúšať mnohé aktivity - behy, štafety, pohybové aj loptové hry, štarty z rôznych polôh, hody, skoky, posilňovacie cvičenia... Podľa žiakov sa na tréning vždy tešili a mali radosť z pohybu. Už teraz sa tešíme na ďalšie pokračovanie v budúcom školskom roku.

          • Včielkovanie na želanie

          • Základná škola kráľa Tomislava Našice, Chorvátska republika v spolupráci s ISEIA.eu (International Slovak Educational Institution and Association) a APIDORA, obrt za apiterapiju i apiinhalacije Našice zorganizovala medzinárodnú súťaž Deň včiel: Včielka Meduľka - Pčelica Medulica. Bola to výtvarno-literárno-kreatívna súťaž, do ktorej prišlo cez 500 príspevkov - zapojilo sa 55 slovenských škôl a vzdelávacích centier zo Slovenska, Anglicka, Chorvátska, Nemecka, Maďarska, Švajčiarska, Srbska, Rumunska, Talianska, Ukrajiny, USA. Našu školu úspešne reprezentovali žiačky zo 6.A triedy:

            - V kategórii: „Literárne práce žiakov 2. stupňa ZŠ“ získala Sára Šviková – 1.miesto

            - V kategórii: „Voľná kreácia žiakov 2. stupňa ZŠ“ získala Viktória Trníková – 2.miesto

            - V kategórii: „Výtvarné práce žiakov 2. stupňa ZŠ“ získala Nikola Martošová – čestné

               uznanie.

            Ďakujeme, srdečne blahoželáme a prajeme ďalšie umelecké ocenenia!

             

             

          • ...9. A...

          • Strielačka, opekačka, prespávačka  s deviatakmi
            Posledný rozlúčkový výlet deviatakov bol jednoducho skvelý! Ráno sme cestou na vlak do Prievidze síce trošku zmokli, ale potom sa počasie vylepšilo a už sme sa nemali na čo sťažovať. Prvá časť výletu mala športové zameranie. V Baracu v Prievidzi sme si zahrali Laser game. Potom sme sa presunuli na obed do Korza. Po príchode do školy nás už v chladničke čakali špekáčky a slaninka. V školskej záhrade sme si z nich pripravili skvelú večeru, na ktorú sme pozvali aj rodičov. Tí si nachystali pre našu triednu učiteľku nádherné prekvapenie ako poďakovanie za jej prácu. Bolo aj občerstvenie – melón a nealko šampanské. Večer sme si v malej telocvični rozložili žinenky a zostali sme hore až do rána. Tancovalo sa, hrali sa športové hry, spomínalo sa počas prezentácie fotografií. Ráno po raňajkách v školskej kuchynke sme síce unavení a nevyspatí, ale šťastní odchádzali domov.
            Ďakujeme vedeniu školy, p. upratovačkám, p. školníkovi, našej triednej učiteľke, p. asistentke Deniske Kuczmanovej a p. uč. Janke Kňazeovej za zorganizovanie tohto skvelého dňa.
            B. Hradiský

          • Zatoč s odpadom v 3. B

          • Príbeh igelitky v 3.B

            Dňa 19.6. sa trieda 3.B v rámci aktivít "Zatoč s odpadom", zaoberala myšlienkou: Ľahká váha, ťažký "dopad". Žiaci zistili, že sa to týka "igelitky". Okrem toho, že sa dozvedeli veľa o jej životnom príbehu a jej škodlivosti pre životné prostredie, vypracovali si o nej pracovný list, ktorý si nakoniec vyfarbili.

          • Najlepší tatino!

          • Ten náš tato najlepší je,

            môžu nám ho závidieť.

            Život vždy s ním zábavný je,

            rozveseliť hneď nás vie.

            Dnes mu chceme za to veľkú vďaku vyjadriť.

            Že je taký super tato, netromfne ho veru nik!

            Na hodinách ANJ si druháčikovia vyrobili superhrdinský spinner a všetci sme sa zhodli, že náš tatino, je náš najobľúbenejšú superhrdina. Deti si osvojili nové slovíčka a zároveň vytvorili milý darček pre tatinov. Žiaci 2.B ešte premenili staré zvyšky dosiek (vyskúšali si prácu s drevom) a kamienky na vzácny darček - pomocou kamienkov vytvorili seba a tatinov, na dotvorenie použili farby a fixky. Prajeme Vám krásny deň otcov, tatinkovia naši!

          • Kúzlo poézie

          • Dňa 25. mája 2023 sa v Pálffyho paláci v Bratislave uskutočnilo slávnostné odovzdávanie cien 8. ročníka celoslovenskej literárnej súťaže v tvorivom písaní SLOVO. Túto súťaž každoročne organizuje vydavateľstvo Orbis Pictus Istropolitana. Hodnotiaca komisia posudzovala spolu viac ako 200 básní a prozaických textov. Hosťami slávnosti boli herečka Monika Horváthová, scenáristka Martina Baranová, herec a hudobník Milo Kráľ a Peter Juščák. Našu školu úspešne reprezentovala Pavlína Beňová zo 4.A, ktorá vo svojej kategórii získala mimoriadnu cenu poroty. Ďakujeme a srdečne blahoželáme!

          • Venček 9.A

          • Deviataci si minulý piatok  pripravili pre svojich rodičov a učiteľov nádherný večer plný tanca a radosti. Každý piatok sa pred tým pravidelne poctivo pripravovali s manželmi Chovancovými v tanečnej škole Bailador a nacvičovali waltz, valčík, polku, tango, rumbu, bachatu, salsu a cha-chu. Tanečné kreácie predviedli svojim rodičom a učiteľom a spoločne sa zabávali až do neskorej noci. Kráľovná a kráľ Venčeka – Nicol S. a Matej V. predviedli nádhernú salsu a tanečný program doplnili spolužiaci literárnymi pásmami.

            Každý prispel niečím k skvelej atmosfére a patrí im za to všetkým obrovské poďakovanie. Školská jedáleň poskytla priestory na realizáciu tanečného večera, Ninka Z. a Matúš M. si pripravili pre hostí originálny príhovor a Miška B. naučila všetkých spolužiakov štyri skvelé tance- írske ženy, belgický tanec, chocolate a tunak tunak.  Príjemné neskoré popoludnie a večer do tanca hral DJ p. Turanský, ktorý sa snažil pustiť všetky obľúbené  skladby. Počas prestávok v tanci si spolu všetci zaspomínali na roky strávené v tejto škole vďaka videám a fotografiám od p. uč. M. Hurčíkovej, p. uč. Z. Vaňovej, p. uč. Z. Hradiskej a Miške B. O bohaté občerstvenie sa postaral  Salaš Partizánske. P. Barboríková dobehla do našej tanečnej sály, ktorou bola školská jedáleň, vždy keď to bolo potrebné a pomáhala nám dopĺňať zásoby jedál z chladničky. Miestnosť pomohla vyzdobiť p. Castillo spoločne s niektorými ôsmakmi a p. uč. Mihálikovou.  O kvetinovú výzdobu sa postarala p. uč. Kňazeová, obsluhu zabezpečili skvelé a šikovné baby z 8.A, p. uč. Z. Vaňová sa premenila v tento večer na profesionálneho kameramana a všetky nádherné momenty zachytila vo videách. Čerstvé ruže zabezpečil p. Vožňák priamo z Holandska, nádherné fotografie vyhotovil p. Zachar z Bánoviec nad Bebravou a všetky maminy napiekli neskutočne dobré koláče a slané pečivo. A aby toho nebolo dosť, všetci tanečníci a tanečnice dostali ešte aj jahodovo-čokoládovú tortu od p. Michalcovej. Radovali sa z toho ešte aj v pondelok a dojedali všetky dobroty spoločne s pedagógmi, na ktorých budú s láskou spomínať, pretože tak ako vo svojom príhovore povedal Branko H., ich motto znie:

            „Rastieme ďalej...“

            ...tu sme dostali základy od našich učiteľov, ktoré budú pre nás do budúcnosti oporou takou ako je pre strom jeho kmeň a korene. Ďalej je to už na nás....ak sa nám bude dariť, konáre nám budú rásť do výšok a budeme sa krásne zelenať. Budeme sa snažiť, aby sa ani jeden konár z tohto stromu neodlomil, aby listy na ňom nevyschli. Budeme sa snažiť žiť a robiť veci správne, aby ste sa za nás nemuseli hanbiť, ale aby ste na nás boli pyšní...vy učitelia a rodičia. 

            Ďakujeme vám za všetko...

            Vaši deviataci

             

          • ELEKTRÁRŇA PIEŠTANY

          • Vo štvrtok, 8. júna 2023 sa žiaci 6. B, 7. A a niekoľko žiakov z 8. A zúčastnili exkurzie a školského výletu v Piešťanoch.

            Ich prvou zastávkou bola ELEKTRÁRŇA Piešťany. Elektrárňa Piešťany  je zrekonštruovaná priemyselná pamiatka zo začiatku 20. storočia. Bývalá obecná dieselová elektráreň, ktorá svoju činnosť začala v roku 1906, je zapísaná na zozname národných kultúrnych pamiatok.  EP zabezpečovala elektrinu nielen pre Piešťany, ale aj pre okolité obce a mesto Vrbové. V 30. rokoch prebehla všeobecná elektrifikácia Piešťan a produkcia elektrárne prestávala stačiť zvýšeným nárokom. V roku 1930 elektráreň prevzala spoločnosť ZSE. Lektori z Elektrárne pripravili pre žiakov zážitkové programy z oblasti fyziky. Vzdelávanie sa uskutočnilo vo forme workshopov, deti pracovali v šiestich skupinách a bolo to pre nich veľmi zábavné a poučné. Napríklad silou svojich nôh vyrobili elektrickú energiu na spustenie vinylovej platne. Alebo sa naučili zapojiť paralelne aj sériovo žiarovku do obvodu. Alebo poskladali malý generátor zo stavebnice, či hľadali odpovede na jednoduché otázky ohľadom výroby a distribúcie elektrickej energie. Na záver mali komentovanú prednášku o histórii a osude tejto Elektrárne.

            V druhej časti sa žiaci, prešli kolonádnym mostom, obdivovali pávy a liečebné domy na kúpeľnom ostrove. Tiež si urobili spoločnú fotografiu pri svetoznámej soche človeka, ktorý láme barlu. Tým vlastne symbolicky vyjadruje víťazstvo nad chorobou pohybového aparátu.

            No a poslednou zastávkou bolo navštívenie nákupného centra. Tam si deti kúpili jedlo, oblečenie a darčeky pre svojich najbližších.

            Dúfame, že všetci boli s exkurziou a výletom spokojní a odniesli si z tohto dňa veľa zážitkov.  -jk, gv-

          • Máj, lásky čas

          • V rámci mesiaca Máj, lásky čas, priniesli pani učiteľky Hurčíková a Mihaliková kvety pre prijímateľov Domov No Dss-zps z májovej výzvy - "Láska kvitne v každom veku"-  v rámci projektu "Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?", v počte 218 ks. Kvety prevzala vedúca sociálneho úseku Mgr. Martina Slobodová. Bolo nám potešením zapojiť sa do výzvy. Touto cestou ďakujeme žiakom, pedagógom aj rodičom, ktorí sa podieľali na výrobe darčekov.

          • Chochuliáda 2023

          • Prváci obsadili skvelé prvé miesto, druháci na Chochuliáde skončili celkovo druhí, štvrtáci tretí, ale ani tretiaci nesklamali. Aj celý prvý stupeň je suma sumárum druhý, krásne umiestnenie, tešíme sa. Gratulujeme všetkým športovcom k dosiahnutým výkonom a ďakujeme za skvelú reprezentáciu školy

    • Kontakty

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje