• Pečie celé Slovensko - ZŠ Malinovského - Technická výzva 👩‍🍳👨‍🍳

          • V školskej kuchynke to dnes rozvoniavalo o 106. Moje pozvanie do cukrárskej súťaže prijali Nellka, Karolínka a Peťko z 9.A a Jurko, Martinko a Damiánko z 8.A. Príjemná atmosféra, napätie i sranda, húževnatosť a hlavne cukrárska šikovnosť panovali na súťaži. Mladí cukrári boli statoční a čas nám ubehol veľmi rýchlo. Technická výzva sa podarila, teším sa o týždeň na Kreatívnu výzvu. Pani učiteľka Šimončičová 👨‍🍳👩‍🍳🤩

          • Kampaň klímaTYzuj sa 3. B

          •  

            Tento mesiac sa tretiaci v rámci kampane klímaTYzuj sa premenili na mladých zoológov. Začali sme veselou hrou, vďaka ktorej sme si zopakovali, ktoré zvieratá žijú na Slovensku a ktoré u nás nežijú. V ďalšej fáze sa žiaci učili chápať ekologické deje a zákonitosti prostredníctvom práce s pracovným listom Krajinka a jej obyvatelia. Oboznámili sme sa s rôznymi druhmi rastlín, zvierat a priraďovali sme ich do ich prirodzeného prostredia. V závere tejto aktivity sme sa dozvedeli čo je to globálne otepľovanie a ako dokáže táto zmena klímy ovplyvňovať život rastlín a zvierat. Deti vyjadrovali svoje pocity vyvolané poškodením prírody vplyvom zmeny klímy. Na záver sme hľadali spôsoby ako môžeme prírode, zvieratám v nej pomôcť. Dozvedeli sme sa o tzv. Ostrovoch života a rozhodli sme sa pre vytvorenie vlastných kŕmidiel pre vtáčiky. 🐦 Veríme, že aj táto naša malá kvapka pomoci dokáže našej prírode pomôcť a inšpirujeme aj ostatných okolo nás, aby konali v prospech životného prostredia. ❤

          • Beseda s HaZZ 👩‍🚒👨‍🚒

          • Tretiaci sa dnes zúčastnili na besede s pani hasičkami. Dozvedeli sa o príčinách vzniku požiaru, ako a čím hasiť a vyskúšali si aj oblečenie hasičov. Získali cenné vedomosti, ktoré môžu v živote využiť.

          • Memoriál Ž. Šoóšovej v Basketbale dievčat 🏀 ⛹️‍♀️

          • Dňa 24.11.2023 sa v Základnej škole Radovana Kaufmana uskutočnil XII. ročník  Memoriálu Žanety Šoóšovej v basketbale žiačok ZŠ, na ktorom sa zúčastnili aj žiačky našej školy. Memoriálu sa zúčastnilo päť základných škôl z okresu Partizánske. Dievčatá si postupne zmerali svoje sily so všetkými rovesníčkami, pričom zo štyroch zápasov vyhrali dva a v jednom prehratom  zápase im víťazstvo ušlo len o vlások. Nakoniec obsadili konečné tretie miesto. Našu školu reprezentovali Sofia Rizikyová, Nela Plavá, Liliana Anna Michalcová, Nikola Fikselová, Karolína Šarayová, Sára Čanigová, Barbora Rizikyová a Monika Šeboková, ktoré si bojovným výkonom zaslúžili miesto "na bedni!" Dievčatám  ďakujem za výbornú reprezentáciu školy.

          • Súťaž iBobor v našej škole

          • Žiaci našej školy sa v týždni od 6. do 10. novembra 2023 zapojili do informatickej súťaže iBobor. Hlavným cieľom súťaže je podporiť záujem o informačné a komunikačné technológie u všetkých žiakov. Súťaž chce iniciovať v deťoch využívanie IKT, posmeliť ich v intenzívnejšom a kreatívnejšom používaní moderných technológií pri učení sa. Súťaže v rámci celého Slovenska sa zúčastnilo 129 965 žiakov.
            Aj naši žiaci pred súťažou usilovne trénovali a výsledkom toho je, že tento rok máme naozaj veľa úspešných riešiteľov.
            Kategória DROBEC (3. ročník) – 10 úspešných riešiteľov. Zo 72 možných bodov najviac bodov  v našej škole získala MIA DAŇO, žiačka 3. A triedy. Získala 60 bodov.
            Kategória BOBRÍK (4. a 5. ročník) – 22 úspešných riešiteľov. Z 96 možných bodov najviac bodov  v našej školy získal ADAM JUNAS, žiak 5. A triedy. A získal 96 bodov!!!
            Kategória BENJAMÍN (6. a 7. ročník) – 10 úspešných riešiteľov. Z 80 možných bodov najviac bodov  v našej školy získala LILIANA BEBJAKOVÁ, žiačka 7. B triedy. Získala 61,33 bodov.
            Kategória BOBRÍK (8. ročník) – 5 úspešných riešiteľov. Z 80 možných bodov najviac bodov  v našej školy získala KARIN HRUŠKOVÁ, žiačka 8. A triedy. Získala 64,33 bodov.
            VŠETKÝM ZAPOJENÝM ŽIAKOM DO SÚŤAŽE ĎAKUJEME, BOLO ICH VIAC AKO 150.
            VŠETKÝM ÚSPEŠNÝM RIEŠITEĽOM BLAHOŽELÁME, BOLO ICH 47.
            -jk-


             

          • TECHNICKÁ OLYMPIÁDA 👍🥇🥈

          • Dňa 23.11.2023 sa na ZŠ R. Kaufmana v Partizánskom, konalo okresné kolo TECHNICKEJ OLYMPIÁDY. Zúčastnili sa ho aj  traja žiaci našej školy. Dvaja boli v kategórii A (žiaci 8., 9. ročníka) a jedna v kategórii B (žiaci 5., 6., 7. ročníka).
            Na úvod museli za 30 minút vypracovať teoretickú časť a potom sa presunuli do priestorov dielne, kde za 120 min museli zhotoviť výrobok podľa technického výkresu. Niektorým žiakom sa darilo viac, niektorým menej. Naši žiaci to zvládli výborne. 
            V kategórii A obsadili 1. miesto – S. Bencel (8.A), J. Vaňo (8.A) a postúpili do krajského kola. 
            V kategórii B obsadila 2. miesto – H. Mäsiarová (6.A).
            Srdečne gratulujeme.

          • Kampaň KlímaTYzuj sa!


          • V novembri sme  so žiakmi 5.A triedy v rámci témy „Od Tatier k Dunaju“  realizovali viaceré aktivity. Najskôr sme sa rozprávali o zmene teploty na území Slovenska a rozšírení nových introdukovaných druhov hmyzu. Svoju pozornosť sme upriamili na lienku východnú, ktorá sa u nás vo veľkom množstve objavuje hlavne v jesenných mesiacoch. Potom sme simulovali zmeny klímy v krajine a hľadali sme nový priestor pre zvieratá a rastliny po vysušení rybníka alebo zhorení lesa v pracovnom liste „Krajinka a jej obyvatelia“. Zostrojili sme jednoduchý zrážkomer a začali sme zapisovať množstvo zrážok a teplotu každý deň do meteotabuľky. Na konci mesiaca si spravíme vyhodnotenie a spočítame množstvo zrážok a priemernú teplotu. Zahrali sme si hru Zmena v kocke a nakoniec sme svoje postrehy a nápady na ochranu krajiny pred zmenou klímy napísali na papierové lístočky, ktoré sme si zavesili na našu nástenku v triede.

          • Upracme si mesto...

          • Upracme si mesto alebo Dve hodiny pre krajšie Partizánske... bolo súčaťou dnešného doobedia v našej škole. K aktivite sa pridali žiaci 5. - 9. ročníka a pomohli upratať nádvorie a okolie školy aj naše sídlisko.👍

          • BUBNOVAČKA 2023

          • 20. november je Svetovým dňom ochrany detí pred násilím. Aj naša škola sa dnes
            o 10,00 hod.zapojila do akcie s názvom BUBNOVAČKA. Žiaci z celej školy sa svojim
            bubnovaním po laviciach pridali k tisíckam ďalších detí na Slovensku a v Českej
            republike a pripojili sa tak k hlavnej myšlienke celého podujatia, ktorou je nasledovné
            vyjadrenie: „ ABY BOLO DETI LEPŠIE POČUŤ!“
            Prostredníctvom internetu budeme zdieľať našu aktivitu s ostatnými mestami,
            školami, firmami ktorým ide o spoločný cieľ. Zabrániť neželanému násiliu.
            Počas minulých rokov sa do podujatia zapojilo celkovo už viac ako 230 000 detí a
            dospelých.
            Prekoná rok 2023 neuveriteľných 88 777 zapojených detí a dospelých v roku 2022?
            -zh-

          • Exkurzia 9.A v Seredi a Bratislave

          • Naši deviataci vo štvrtok, spolu s pani riaditeľkou i pani zástupkyňou, vďaka finančnej podpore mesta cestovali na exkurziu do Múzea holokaustu v Seredi, kde sa v bývalom koncentračnom a pracovnom tábore dozvedeli o dejinách holokaustu na našom území. Súčasťou prehliadky boli baraky i pracovné dielne všetkých, ktorí boli deportovaní do vyhladzovacích táborov. Po prehliadke cestovali do hlavného mesta, Bratislavy, kde zavítali do Národnej rady Slovenskej republiky a naživo zažili rokovací deň poslancov parlamentu. Ďalej sa presunuli na nádvorie Bratislavského hradu, kde počas krásneho slnečného počasia mali výhľad na Dunaj, sídlisko Petržalku aj Rakúsko.
            Exkurzia bola financovaná z Fondu tematického vzdelávania mesta Partizánske a tiež sa jej zúčastnili žiaci zo ZŠ Športovcov.

          • Vianočné aktivity v miestnom odbore Matice slovenskej

          • Dnes sa vybraní žiaci zo školy preniesli do čarovného vianočného obdobia a vyskúšali si rôzne aktivity zamerané na tradície a zvyky Vianoc. Akcia sa konala pod záštitom miestneho odboru  Matice slovenskej s podporou mesta Partizánske a fin.podporou Matice slovenskej v Martine. Deti si vyskúšali zdobenie medovníčkov, tvorbu ikebany ale mohli si vyrobiť aj milé ozdoby na vianočný stromček z rôznych materiálov. Ďakujeme za pozvanie, deťom sa tvorenie veľmi páčilo.

          • Priateľstvo 1.A&5.A

          • Priatelia sú v našom živote veľmi dôležití. Priateľstvom označujeme vzťah, ktorý zažívame počas rôznych období svojho života. Priateľstvá sú ako dúha s celým spektrom farieb. Niektoré sú dôverné a môžu mať vplyv na naše životy, niektoré sú skromnejšie, tiež nové a zároveň výnimočné. Podobné priateľstvo vzniklo aj počas nedávneho stretnutia v našej školskej knižnici. Žiaci z 5.A triedy pre svojich mladších spolužiakov pripravili tvorivé aktivity. Prečítali si rozprávku, vyriešili záhadu pri rozdeľovaní jabĺčok, kreslili ilustrácie, ktoré si navzájom vyhodnotili a podarilo sa im vytvoriť aj spoločného zvieracieho kamaráta. Ďakujeme za príjemne strávené chvíle a už sa tešíme na ďalšie jedinečné stretnutie   

          • ❄ Martin na bielom koni 🐎

          • Dnes sa žiaci 3.B triedy oboznámili prostredníctvom rozprávky s príbehom o sv. Martinovi. Najskôr si vyskúšali svoje čítanie s porozumením a pomohli Martinovi vyriešiť matematické úlohy. Najviac sa však zabavili pri vytváraní svojich zasnežených koníkov, ktorým uplietli aj krásnu hrivu. Na záver si vyskúšali zahrať krátke divadielko. Zajtra uvidíme, či sa nám podarilo privolať prvé vločky snehu ❄️.
            Aj druháci tento týždeň na hodine VYV privolávali prvé snehové vločky a vytvorili pre Martina krásnych zasnežených koníkov.

          • Ekosúťažná galéria

          • V rámci projektu Nadácie ZSE "Slnečné strechy" sa v našej škole uskutočnila výtvarná súťaž, do ktorej sa zapojili žiaci 1. aj 2. stupňa. Jej hlavným cieľom bola propagácia a podpora projektov smerom k trvalo udržateľnému rozvoju. Zvýšiť záujem žiakov a pedagógov o svoju školu a životné prostredie, rozvíjať spoluprácu, aktívnu účasť na riešení problémov komunity a regiónu. Práce mohli byť realizované rôznymi technikami do veľkosti formátu A3. Súťaž vyvrcholila zaujímavou výstavou vo vestibule školy. Porota v zložení pani riaditeľka Mgr. Alena Barancová, pani zástupkyňa Mgr. Eva Ustinovová a pani učiteľka Mgr. Eva Kurtulíková mala náročnú úlohu, ale nakoniec úspešne vyhodnotila a ocenila umelecké diela nasledovných autorov:

            3.B – T. Kollárová

            7.B – S. Vukojevic

            4.B – A. Galko

            2.b – J. Žemla

            4.A – M. Zajac

            2.A – M. Paulovič

             

            Ďakujeme porote, všetkým deťom za účasť v súťaži a výhercom srdečne gratulujeme. Nech je ocenenie povzbudením do ďalšej tvorby!

          • E-shop so školským oblečením je tu!

          • Dobrý deň všetkým!


            Aj tento rok máme pre Vás skvelú správu!

            Naša škola má vlastnú voľnočasovú kolekciu oblečenia, o podobe ktorej rozhodli sami žiaci. Tento školský rok prichádza obohatená o nové produkty, farby a eko oblečenie. Jej náhľad vidíte nižšie a je možné si ju aktuálne zaobstarať v našom e- shopehttps://www.kraloveskoly.cz/zsmalinov/

             

            Objednávanie bude spustené 6.11. a bude možné až do 20.11. Nasledujúci deň sa e-shop uzatvorí a objednané veci pôjdu do výroby. Neváhajte preto, ak si chcete zadovážiť nový kúsok so školským logom!  

             

            (Môže sa stať, že ceny v e-shope sa zobrazia v CZK. V hornej lište e-shopu nastavíte EUR)

              
            S pozdravom a prianím krásneho dňa 

            vedenie školy

    • Kontakty

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje