• ...hra na interaktívnej podlahe

          • Vďaka finančnej podpore Trenčianskeho samosprávneho kraja a ZRŠ našej školy sa v rámci Participatívneho komunitného rozpočtu naši žiaci môžu tešiť interaktívnej podlahe. Funtronic je kompaktný integrovaný systém, ktorý obsahuje projektor, počítač a snímač pohybu. Rozvíja logické myslenie, postreh, pohyblivosť, trpezlivosť a vnímanie a umožňuje nám zábavnou formou opakovať učivo, objavovať nové informácie a hlavne osviežiť bežné vyučovanie.

          • Zatoč s odpadom v 2. B

          • V rámci programu "Zatoč s odpadom" sa žiaci 2.B oboznámi s rôznymi druhmi obalov. Pomocou prezentácie sa dozvedeli zaujímavé informácie o jednotlivých druhov obalového materiálu, pričom sme sa zamerali na obaly vhodné na desiatu. Žiaci porovnávali a zoraďovali obaly podľa ich dĺžky životnosti/ času, ktorý je potrebný na rozklad daného materiálu v prírode. Najzaujímavejšie bolo pre nich oboznámenie sa s včelobalmi - voskovými vreckami na potraviny. Diskutovali sme o výhodách a nevýhodách jednotlivých obalov, skúmali sme obaly, v ktorých majú svoju desiatu. Vyrobili sme spoločný plagát, kde sme dali rôzne druhy obalov na desiatu. Na záver sme si vyrobili veselé papierové vrecúška. Žiaci boli nadšení a verím, že nahradia klasické igelitové vrecúška papierovými, či látkovými obalmi, ktoré sú k našej prírode ohľaduplnejšie. Naučili sme sa, že pri výbere obalu na desiatu je potrebné myslieť aj srdcom.

          • Návšteva Múzea holokaustu v Seredi a NR SR v Bratislave

          • Mesto Partizánske dlhodobo finančne prispieva na aktivity škôl, ktoré mapujú našu históriu, na aktivity, ktoré nedajú zabudnúť ani žiakom na hrôzy vojny, na veľké osobnosti nášho malého Slovenska, na aktivity z oblasti vedy a výskumu, ale aj súčasnosti.

            Spoločne s deviatakmi zo ZŠ na ulici Športovcov v PE sme zorganizovali exkurziu, v rámci ktorej sme navštívili múzeum holokaustu v Seredi a NR SR.

            Múzeum vzniklo v priestoroch bývalého pracovného a koncentračného tábora v Seredi, ktoré predstavuje autentické miesto viažuce sa k tragickému obdobiu riešenia židovskej otázky na Slovensku počas druhej svetovej vojny.

            Žiaci si prezreli vystavené dobové dokumenty, fotografie a predmety súvisiace s prenasledovaním Židov na území Slovenska. Jedným z vystavených artefaktov je dobytčí vagón, v ktorom deportovali Židov do koncentračného tábora Auschwitz.

            Múzeum zároveň slúži aj ako pamätník všetkých zavraždeným Židom zo Slovenska, pričom len samotným táborom v Seredi prešlo v období od roku 1941 do roku 1945 približne 16 000 Židov, z ktorých bola väčšina zavraždená počas holokaustu.

            Žiakov sa hlboko dotklo neobyčajne neľudské zaobchádzanie so Židmi a zaujímavé rozprávanie sprievodkyne ešte dlho v nich rezonovalo.

            Druhou zastávkou exkurzie bola návšteva nášho jediného zákonodarného a ústavodarného orgánu – Národnej rady Slovenskej republiky v Bratislave. Aj keď práve neprebiehalo rokovanie, dozvedeli sme sa a videli sme veľa zaujímavého. Fundovaný sprievodca pán Adamišin nás previedol budovou, povysvetľoval a trochu aj vyskúšal zo znalostí z občianskej náuky o parlamente. Priblížil nám fungovanie a právomoci NR SR, z galérie sme videli rokovaciu sálu a aj sme sa zasmiali na vtipných príhodách, ktoré sa občas aj na tomto mieste stanú.

          • Prváci na kurze korčuľovania

          • V dňoch 21.-25.11.2022 sa prváci z našej školy zúčastnili kurzu korčuľovania. Strávili príjemných a veselých 5 dní na zimnom štadióne. Každý zvládol korčule podľa svojich schopností, ale všetky deti sa príjemne zabavili a hlavne sa aktívne hýbali. Veľká vďaka patrí Hokejovému klubu Iskra Partizánske a trénerom, ktorí sa deťom maximálne venovali a ukázali deťom, že korčuľovanie môže byť veľká zábava, takže všetci sa na ľad tešili. Na záver boli všetky deti odmenené diplomom a medailou. Sladkú medailu dostali za skvelú prácu aj naši tréneri. 

          • Varíme v školskej kuchynke

          • Kuracie stripsy s hranolkami a medovníky... mňam... mňam. Deviataci opäť dokázali akí sú dobrí v tímovej práci. Navarili, napiekli a domov odchádzali s plnými žalúdkami a dobrou náladou.

            Už teraz sa teším na naše ďalšie spoločné recepty.                 Triedna učiteľka

          • DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ NA SOŠ J. A. BAŤU V PARTIZÁNSKOM

          • V piatok, 25. 11. 2022 sa naši deviataci zúčastnili Dňa otvorených dverí na SOŠ J. A. Baťu v Partizánskom. Spoznanie školy, študijných a učebných odborov bolo pre nich veľkým prínosom. Veď už len pár mesiacov ich delí od ich životného rozhodnutia v akej strednej škole budú pokračovať po ukončení základnej školy.

            Ochutnali nápoj, ktorý im pripravil študent odboru Čašník, servírka. Zaujala ich filtrácia v odbore Technológia ochrany a tvorby životného prostredia. Nádherné kresby videli pri prezentácii odboru Modelárstvo a navrhovanie obuvi a módnych doplnkov. Inšpirovali sa v odboroch Programátor obrábacích a zváracích strojov a zariadení, Mechanik – mechatronik, Logistika a  Strojárstvo. V týchto dominovali hlavne moderné technológie a zariadenia.

            Pri prezentovaní odborov Obchodná akadémia, či Učiteľstvo pre materské školy a vychovávateľstvo sa dozvedeli, že tieto povolania sú rovnako vhodné nielen pre dievčatá, ale aj chlapcov.

            Odbory Autoopravár – elektrikár a elektromechanik - automatizačná technika ich tiež zaujali. Ale hlavne preto, že do cvičného auta sa našich žiakov „natlačilo“ až 15. Urobili sme rekord! Náladu sme si pokazili len pri odchode, keď sme dozvedeli, že náš rekord prekonala iná škola. No čo už. Odnášali sme si pocit príjemne prežitého a inšpiratívneho dopoludnia.

            Niektorí naši žiaci sa rozhodli, že budú pokračovať v štúdiu práve v tejto škole. -jk-

          • Memoriál v basketbale starších žiačok

          • Dňa 24.11.2022 sa v ZŠ Radovana Kaufmana v Partizánskom uskutočnil 11. ročník memoriálu Mgr. Žanety Šoóšovej v basketbale žiačok, na ktorom sa zúčastnili aj žiačky našej školy. Odohrali tri zápasy, v ktorých príkladne bojovali, a aj keď skončili na štvrtom mieste, nesklamali. Za ich snahu, nadšenie, zápolenie v duchu fair-play a vzornú reprezentáciu školy je potrebné ich pochváliť. Športu zdar a basketbalu zvlášť!

          • Ako je nám v škole dobre😃

          • Naša škola sa každoročne zapája do komunitného participatívneho projektu Mesta Partizánske. Aj tento rok sme boli úspešní s projektom Oddychová relaxačná zóna. Vynovený priestor na druhom poschodí bude využívať najmä 5. B trieda. Žiaci v zóne budú oddychovať počas prestávok. Okrem nábytku sú steny okrášlené nádherným maľbami. Zrealizovala ich pani učiteľka Mgr. Sylvia Šuňalová zo Základnej umeleckej školy v Partizánskom so svojimi žiakmi. Medzi nimi sú aj naši súčasní a aj bývalí, čo nás veľmi teší. Dúfame, že sa deťom bude dobre relaxovať, priestory si ešte upravia a tak vytvoria takmer domáce prostredie. Veď posúďte sami!

            Ďakujeme, pani učiteľka, ďakujeme milí „šikovníci“ zo ZUŠ v Partizánskom!

          • 2.B v medovníkovej rozprávke

          • Dnes sa žiaci 2.B triedy ocitli v rozprávke O medovníkovej chalúpke. Pomohli Ježibabe pohľadať stratené medovníčky, vytvorili si vlastnú medovníkovú chalúpku, naučili sa počítať po 10-tkach do 100 a ešte sa pritom aj zabavili. Jediné čo nám chýbalo boli pravé chutné voňavé medovníčky. :-)

          • Zatoč s odpadom v 5.A

          • 5.A  dňa 22.11.2022 v rámci programu Zatoč s odpadom realizovala výtvarné práce na tému nadmerného používania igelitových tašiek.

          • Piataci a šiestaci "cestovali" našou galaxiou...

          • Žiaci piateho a šiesteho ročníka sa zúčastnili exkurzie do Krajského planetária a hvezdárne v Žiari nad Hronom. Počas exkurzie "cestovali" našou galaxiou, kde sa stretli s rôznymi vesmírnymi telesami, o ktorých sa dozvedeli veľa nových a zaujímavých informácií.

          • Študentská latka

          • Dňa 16. novembra 2022 sa ku Dňu boja za slobodu a demokraciu uskutočnili atletické preteky v skoku do výšky pod názvom “Študentská latka.“ Miestom pretekov bola telocvičňa Gymnázia v Partizánskom. V XXV. ročníku súťaže sa zúčastnila aj naša škola, v kategórii staršie žiactvo v zastúpení žiakov 8. a 9. ročníka. Spomedzi 17 pretekárov sa najlepšie umiestnil Matej Vépy (9.A) na 2. mieste - výkonom 155 cm. Pekné 4. miesto obsadil Mário Kováčik ( 8.A) - výkonom 150 cm. Náš tretí zástupca Jakub Vician skončil na 6. mieste - výkonom 150 cm. Pri rovnakej dosiahnutej výške rozhodol o lepšom umiestnení menší počet pokusov. Touto cestou by som chcel poďakovať chlapcom za úspešnú reprezentáciu školy a slušné vystupovanie na tomto športovom podujatí. RD

          • Gerbócova literárna Snina

          • V piatok – 11. novembra sa v spoločenskej sále kaštieľa v Snine uskutočnilo slávnostné vyhodnotenie 21. ročníka autorskej literárnej súťaže Gerbócova literárna Snina. Podujatie má celoeurópsky význam a autori prezentujú svoju tvorbu v oblasti poézie, prózy a eseje. Do súťaže sa zapájajú mnohí Slováci i Slováci žijúci v zahraničí. V tomto roku svojimi prácami prispelo 83 autorov z 34 miest, ktorí spolu napísali a poslali 112 prác. Našu školu úspešne reprezentovali Sebastián Miškovský zo 6.A a Marie Isabell Bánovcová zo 4.A.

            Srdečne blahoželáme!

             

          • 19.11. - Svetový deň prevencie týrania a zneužívania detí

          • Svetový deň prevencie týrania a zneužívania detí - 19.11. - si organizácie pôsobiace na Slovensku v oblasti ochrany detí pred násilím zvolili za deň, kedy BY MALO BYŤ HLAS DETÍ LEPŠIE POČUŤ! S násilím sa môžeme vysporiadať len tak, že ho nebudeme bagatelizovať, prehliadať a vnímať ako niečo, čo sa nás predsa netýka. Práve preto sa od roku 2014 vždy v novembri organizuje celoslovenská Bubnovačka – „Aby bolo deti lepšie počuť!“. Podujatie, ktoré má symbolicky upozorniť na dôležitosť ochrany detí pred násilím a podporiť v spoločnosti tému včasnej prevencie.

            Aj tento školský rok sme sa pripojili k celoslovenskej akcii Bubnovačka tak, že sme bubnovali po našich školských laviciach a pripomenuli si, že Hlas - hlas detí je dôležitý.

            Ak vám - naši žiaci - niekto ubližuje a potrebujete pomôcť,  alebo viete o niekom, kto pomoc potrebuje, môžete sa obrátiť na ineternetové, telefonické stránky pomoci. Môžete kontaktovať POLÍCIU 158 alebo TIESŇOVÚ LINKU 112 ale aj:

            1. Orgán sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnej kurately (na úrade práce, sociálnych vecí a rodiny) – o pomoc môžeš požiadať osobne, alebo telefonicky na bezplatnom tel. čísle 0800 191 222.
            2. www.IPčko.sk – online linka dôvery pre mladých každý deň od 7:00 do 24:00 hod.
            3. www.Dobrá linka.sk – anonymná a bezplatná online linka dôvery pre mladých so zdravotným znevýhodnením každý pracovný deň od 15:00 do 20:00 hod.
            4. Linka detskej istoty – 116 111 bezplatná, diskrétna linka, non- stop, pre deti i dospelých, aj pre problémy súvisiace s domácim násilím.
            5. Linka dôvery Nezábudka - 0800 800 566 - bezplatná telefonická linka dôvery.
            6. Linka detskej dôvery – 055/234 72 72 - anonymná linka pre deti dostupná každý pracovný deň od 14:00 do 20:00 hod.
            7. Školský psychológ – pôsobiaci v našej škole.

            Každý z vymenovaných sa bude snažiť pomôcť a nájsť najlepšie riešenie pre vašu situáciu. Pretože chceme, aby každý z vás bol šťastný a prežil nádherné detstvo bez utrpenia.

          • NAŠA NEDÁVNA HISTÓRIA

          • Pod týmto názvom sa niesol 4. ročník súťaže pre školy z cyklu Naša nedávna história: Slovensko v 20. storočí - vzťahy medzi Čechmi a Slovákmi pred a po rozdelení spoločného štátu. Do literárnej časti súťaže sa pod vedením Mgr. Evy Gašparovej zapojila aj naša škola. Žiačka 9. ročníka - Nicol Stýskalová získala krásne ocenenie - 2. miesto. Odovzdávanie cien sa uskutočnilo 11. novembra 2022 v Bratislave v Zichyho paláci. Krásny zážitok z výhry umocnili aj významné osobnosti kultúrneho a spoločenského života na Slovensku, ktoré sa odovzdávania cien zúčastnili. Jednou z nich bol aj slovenský básnik a spisovateľ Ľubomír Feldek. Nicolka, tešíme sa z Tvojho úspechu a blahoželáme!

          • Deň dobrosrdečnosti

          • Dňa 13.11. si pripomíname deň dobrosrdečnosti, deň bez nenávisti. Žiaci 2.B triedy dnes v sebe hľadali svoje dobré srdce, rozprávali sa o význame tohto dňa, prečo je dôležité správať sa k sebe úctivo a s rešpektom. Na záver si vyskúšali pochopiť rukami naše pocity. Spojme sa, spravme nielen v tento deň ale aj každý deň svet krajší svojou láskavosťou a dobrosrdečnosťou.

          • Dáma - dekorovanie víťazov

          • Ako to už býva, víťazom sa patrí zablahoželať. Pani riaditeľka dnes slávnostne odovzdala ceny a aj tento rok si v každom ročníku vybojovali prvenstvo chlapci:

            1. ročník - Jakubko Straka (1.B)

            2. ročník - Samko Adamus (2.B)

            3. ročník - Oliverko Vukojevič (3.A) a Riško Žigo (3.B)

            4. ročník - Teo Sitar (4.B)

            Srdečne vám gratulujem a teším sa na ďalší školský turnaj. Pani učiteľka Šimončičová   :-)

          • Turnaj v hraní spoločenskej hry Dáma

          • Aj v tomto školskom roku sme si na veľkej šachovnici zahrali turnaj v spoločenskej hre Dáma. Stratégia? Šťastie? Náhoda?... hlavne dobrá nálada nás sprevádzali počas všetkých hier. Do turnaja sa zapojilo 53 žiakov z 1. - 4. ročníka.

          • Martin na bielom koni

          • V paitok - 11.11. -  sa žiakom 2.B triedy síce podarilo namiesto vločiek privolať slnečné lúče, no aspoň si hravo precvičili učivo a pripomenuli si, že je dôležité si vzájomne pomáhať.

    • Kontakty

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje