• 2.B trieda ale nie... predsa čarovné miesto plné kúziel a mágie

          • V piatok sa trieda 2.B premenila na čarovné miesto plné kúziel a mágie. Žiakov čarodejnica Sovičková premenila na kúzelné bytosti, čarodejnice, či strigôňov. Najskôr si vyskúšali, ako dokážu čítať s porozumením, naučili sa čarovnú formulku, do ktorej doplnili chýbajúce rozlišovacie znamienka, predviedli rôzne kúzla, hravo si precvičili učivo, vyrobili si kúzelnú záložku, hľadali, pátrali a zabávali sa. Za odmenu si pochutnali na muffinoch, zatancovali si a vďaka úspešne zloženej skúške ich čarodejnica Sovičková premenila naspäť na žiakov a odmenila diplomom.

          • KAMPAŇ ZATOČ S ODPADOM – Zachráňme potraviny - 6. B

          • To, že potravinový odpad je  problémom vieme všetci. Zamysleli ste sa ale aj nad otázkou prečo plytváme potravinami? Dôvodov je veľa. K plytvaniu dochádza v celom systéme, počnúc poľnohospodárstvom, cez potravinársky priemysel, dodávateľov, siete obchodov až po spotrebiteľov.

            A práve my, spotrebitelia môžeme urobiť celkom dosť.

            • Nakupujme lokálne potraviny – znížime uhlíkovú stopu.
            • Pestujme ovocie a zeleninu – budeme v pohybe a budeme mať radosť z vlastných produktov.
            • Nakupujme menej – nebudeme zbytočne potraviny vyhadzovať.
            • Využime zásoby z našej záhrady, komory, pivnice.

            Budeme produkovať menej potravinového odpadu a tým ovplyvníme v pozitívnom slova zmysle zmenu klímy.

            Žiaci zo 6. B priniesli do školskej kuchynky vlastné jablká a mrkvu. Pripravili si vynikajúci jablkovo-mrkvový šalát. Naučili sa pracovať s mlynčekom na jablká a dali ich do školskej sušičky vysušiť. Pani kuchárky sa potešili, že sme ich ponúkli a aj ony mohli ochutnať niečo, čo samé neuvarili. Na druhý deň sušené jablká okamžite zmizli z tanierov, pretože boli vynikajúce. Šupky z jabĺk a mrkvy si žiaci vzali domov pre svojich domácich miláčikov – morské prasiatka, zajačiky, či aj sliepočky

            V ten deň sme boli aj v prírode, pretože sme mali účelové cvičenie v teréne. Boli sme smutní z toho, že vedľa chodníka sme narátali 11 vyhodených pneumatík, veľa plastových fliaš, umelé bandasky, staré hrnce...

            Na záver októbrovej témy sme uskutočnili aktivitu zameranú na pyramídu potravinového odpadu. Žiaci skonštatovali, že najviac spotrebiteľov je takých, čo vyhodia odpad a najmenej takých, ktorí množstvo odpadu znižujú. Ak by sme pyramídu otočili opačne, čo sa počtu ľudí týka, bola by to pre planétu ZEM obrovská pomoc.

            -jk-

          • Krajina permoníkov

          • Drobné nadprirodzené bytosti – permoníci – kedysi podľa povestí strážili vzácne nerasty, kopali železnú, zlatú a striebornú rudu a predovšetkým ochraňovali baníkov. V čase nebezpečenstva im mali ukazovať cestu na svetlo zo zavalenej štôlne, či priviesť pomoc. Permoníci, ktorí žili vo väčších spoločenstvách v podzemí, však neboli len milí. Ak sa niekto správal hlučne a nerešpektoval ich, tvrdo ho potrestali. Keďže presná podoba banského škriatka nie je známa, zdrojom inšpirácie umeleckého stvárnenia bola pre žiakov zo 4.A vlastná fantázia a kreativita.

          • UPRACME SI MESTO - Dve hodiny pre krajšie Partizánske

          • Malí a či veľkí žiaci, všetci dnes pomohli a poupratovali areál i okolie našej školy, materskej školy, multifinkčné ihrisko, lesopark, ihrisko na ulici Janka Kráľa... zbierali sme smeti (odpad), hrabali lístie, zbierali opadané šišky... Našli sme veľa všeličoho, čo nepatrí na zem ale do smetného koša. Dúfame, že naše životné prostredie nám vydrží čisté čo najdlhšie.

          • Európsky deň jazykov

          • V septembri sa v našej škole uskutočnila súťaž v online priestore z cudzích jazykov. Súťaž sa konala pri príležitosti Európskeho dňa jazykov a žiaci 2.stupňa sa v popoludňajších hodinách mohli dobrovoľne zapojiť do riešenia online testu, v ktorom boli nútení uplatniť svoje poznatky z rôznych jazykov. Súťaž pripravili pre žiakov vyučujúce cudzích jazykov. Hodnotila sa nielen  úspešnosť odpovedí ale aj  rýchlosť vyriešenia testu. Víťazi museli mať rýchle prsty, všeobecný prehľad a museli dobre ovládať európske jazyky. 1.miesto v súťaži získala Nicol Stýskalová, na 2.mieste sa umiestnil Andrej Bezák – obaja z 9.A triedy a 3.miesto patrí žiakovi 6.B triedy Matúšovi Gregorovi Gréčovi. Ceny si víťazi prevzali tento týždeň od pani riaditeľky. Gratulujeme víťazom a ďakujeme všetkým, ktorí sa do súťaže zapojili.     -zh-

          • 4.B sadila stromčeky na našom sídlisku

          • Dnes doobeda žiaci 4.B ochotne pomohli zasadiť stromčeky na našom sídlisku Šípok a zavesili na ne menovky so svojimi menami. Pridali ruku k dielu a podarila sa dobrá vec a aj slniečko im prialo teplé lúče. Ďakujeme Nadácii Ekopolis, ktorá podporuje iniciatívu Sadíme budúcnosť, zamestnancom mestského úradu a našej pani riaditeľke! :-)

          • Jesenná výstava drevín

          • Žiaci 5.ročníka pripravili pre ostatných žiakov našej školy výstavku listnatých a ihličnatých drevín z oblasti mierneho podnebného pásma, ktorú umiestnili do knižnice. Výstava vznikla spontánne počas praktickej aktivity, ktorá bola zameraná na spoznávanie a určovanie našich drevín. Žiaci priniesli do školy obrovské množstvo prírodného materiálu, ktorý nám bolo ľúto len tak vyhodiť. Počas určovania jednotlivých názvov  používali odbornú literatúru a aplikáciu v mobile, ktorá na základe fotografie listov alebo plodov pomohla určiť názov dreviny. Názvy drevín napísali v slovenčine, ale keďže žiaci 5.A a 5.B triedy, ktorí výstavu pripravili sa učia biológiu v angličtine, museli sa ich názvy naučiť aj po anglicky.

            Všetkých srdečne pozývame na prehliadku výstavy.   -zh-

          • Cvičenie v prírode

          • Žiaci prvého, druhého a štvrtého ročníka počas cvičenia v prírode objavovali lesné čaro a opiekli si chutné špekačky či slaninku.

          • Darček pre starých rodičov

          • Milí starí rodičia, máte srdcia plné lásky, nehy a pochopenia. Staráte sa o nás, ľúbite nás. Ďakujeme za Vašu lásku, čas, či hrejivé objatie a to špeciálne práve v tento mesiac, ktorý patrí Vám.

            Žiaci z 2.B triedy si pre svojich starých rodičov pripravili milý darček- svietnik. Vyrobili ho zo skleneného pohárika a prírodného materiálu. Veríme, že Vás poteší. 

          • 2.B a "pani Jeseň" :-)

          • Dnes žiaci 2.B triedy objavovali počas hodiny Prvouky jesennú krajinu. Najskôr sme si v triede spravili pojmovú mapu k ročnému obdobiu Jeseň a potom sme sa vybrali pozorovať zmeny v prírode na školský dvor. Využili sme aj nájdený prírodný materiál a deti si skúsili land art- tvorenie v prírode.

      • Kontakty

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje