• Poetické zázraky

          • Literárnu súťaž pod názvom „Prvosienky“ zorganizovalo CVČ v Trnave. Téma bola veľmi zaujímavá: Vietor a dážď – občas kráčajú cestou samostatne, ale spoločne majú úžasnú moc. Prechádzajú našimi životmi, ovplyvňujú naše konanie, naše cesty, myšlienky aj našu náladu. So súťažným príspevkom uspel Sebastián Miškovský z 5.A, ktorý získal 1.miesto. Ďalšiu literárnu súťaž pod názvom „Slovo“ vyhlásilo vydavateľstvo Orbis Pictus Istropolitana v Bratislave s témou: Stopa, ktorú zanechám... Marie Isabell Bánovcová z 3.A sa tiež umiestnila na 1.mieste. Dôležité je, aby autorom písanie prinášalo radosť. Každým napísaným dielkom si zdokonaľujú svoje pisateľské zručnosti. Víťazom srdečne blahoželáme a prajeme veľa tvorivých nápadov!

          • 2.B - Didaktické hry

          • V piatok 24.6.2022 sa uskutočnili pre všetkých žiakov prvého stupňa Didaktické hry v prírode. Neďaleko od ZŠ Malinovského je veľa krásnych prírodných miest a areálov pre deti a tak žiaci z 2. B navštívili jeden z nich, kde boli pripravené stanovištia s rôznymi úlohami z dopravnej výchovy, zdravotnej prípravy, riešenia mimoriadnych situácií a aktivít ktoré boli cielene pripravené k pohybu a pobytu v prírode a jej ochrane. Žiaci hľadali indície, skladali, triedili, ukladali, rozmýšľali a tak si utvrdzovali a preverovali svoje vedomosti, kde sa prejavili ako správny kolektív a ako správni kamaráti. Po vynaloženom úsilí  si všetci žiaci zaslúžili odmenu, ale aj tú si museli nájsť podľa zadanej hádanky. Hoci sa učili, opakovali si, preverovali svoje vedomosti, stále to chápali ako hru. A o to nám ide. Vzdelávame a vychovávame z nich ľudí, ktorí budú vedieť použiť svoje vedomosti v tej chvíli a životnej situácii, kedy to bude potrebné a dôležité.

          • Úspešné súťaženie

          • Tvorivá činnosť podporuje kreativitu detí a mládeže tak, že vyjadrujú svoje pocity, sny, túžby v literárnej a výtvarnej podobe. Pri tvorbe sa zoznamujú s výtvarnými technikami a  literárnymi formami, pričom si vytvárajú vzťah k umeleckým hodnotám. Súťaže pomáhajú vyhľadávať talenty, umožňujú samostatnú podnetnú aktivitu a prispievajú k účelnému i efektívnemu využívaniu voľného času. Zároveň vytvárajú možnosti prezentácie vlastnej tvorby priamo v múzeách a galériách. V tomto školskom roku mladší aj starší žiaci úspešne reprezentovali našu školu a ocenenia získali tiež v súťažiach pod názvom „Krásy našej prírody“ a „Cesty za poznaním minulosti“. Prajeme im ešte veľa úspechov!

             

          • Koncoročný výlet 1.A a 1.B

          • Koncoročný výlet prvákov do Bojníc dopadol na výbornú . Krásne počasie, poučné a zábavné rozprávky v zámku, prehliadka ZOO. Všetkým sa páčilo a hlavne sme sa v zdraví a v plnom počte vrátili do školy

          • Pocta generálovi

          • Dňa 9. júna bola vyhodnotená okresná súťaž „Štefánik na školách,“ ktorú zorganizoval Klub M. R. Štefánika v Partizánskom a Spoločnosť M. R. Štefánika. Do vedomostnej, umeleckej a literárnej časti súťaže sa úspešne zapojili aj naši žiaci z 9.A triedy. Samuel Kristl a Kristián Bojkovský vytvorili 2 spoločné výtvarné práce. Porota ocenila samostatné dielko, mohyla na Bradle, ktoré vytvoril Samuel Škríp. Ocenenie získal aj Samuel Kristl za báseň pod názvom „Pocta generálovi.“ Žiaci preukázali talent a tvorivosť, za čo im patrí poďakovanie a uznanie.

          • Mikitova Terňa


          •  
            Do výtvarnej súťaže Mikitova Terňa – súťaž vo výtvarnej tvorbe, sa zapojilo niekoľko škôl, ktoré spolu predložili sedemdesiat prác. Cieľom bolo zvýšiť záujem žiakov o výtvarné umenie v jeho rôznorodosti na základe odkazu významnej osobnosti kňaza, sochára a maliara Antona Mikitu, ktorý pôsobil vo farnosti Terňa v rokoch 1898 - 1957.
            Pre tento školský rok bola určená téma Keď zazvoní. Výtvarné práce hodnotil pedagóg, tvorca inštalácií, kresliar, sochár a monumentalista Mgr. art. Ľubomír Purdeš, ArtD. Umelecké dielko s danou témou vytvoril aj Sebastián Miškovský, ktorý získal ocenenie. Ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy a srdečne blahoželáme!

             

             

          • Deň Radovana Kaufmana 2022

          • Projekt „Na kolesách proti rakovine“ má už svoju tradíciu. Okrem sprievodných podujatí a symbolickej jazdy na bicykloch sa uskutočnilo aj vyhodnotenie výtvarnej súťaže pod názvom „Pomáhame si navzájom“. Do súťaže sa zapojilo aj niekoľko žiakov z našej školy: Barbora Rizikyová, Nikola Martošová, Sára Šviková, Sofia Mokrá, Viktória Trníková, Filip Hrdý, Adrián Hitka, Jakub Vician, Matúš Mravčák. V 2. kategórii sa Sebastián Miškovský z 5.A umiestnil na 3.mieste a v 3.kategórii získala 3.miesto Karolína Kollárová z 5.B triedy. Ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy a srdečne blahoželáme!

          • OZNAM p. vedúcej školskej jedálne

          • Vážení rodičia, dňa 30.6.2022 deti dostanú na desiatu detskú výživu a na obed obloženú pletenku. Pokiaľ chcete na tento deň stravu odhlásiť, je potrebné tak urobiť do utorku 28.6.2022, do 13:00 hod.

            Ďakujem za pochopenie. Vedúca ŠJ

          • Umelecká tvorivosť

          • Cieľom súťaže pod názvom „Ružomberská Trojruža“ bolo upriamiť pozornosť na kultúrno- spoločenské (ne)dianie, na súčasnú situáciu v spoločnosti. Možnosti, ako sa cez tieto skutočnosti preniesť. Mladí v izolácii – čo Vám  robí starosť a čo radosť? Našu školu úspešne reprezentovala Sofia Vukojević z 5.B a v kategórii ilustrácia získala 3.miesto. Miestny odbor Matice slovenskej v Partizánskom v spolupráci s mestom Partizánske zorganizovali výtvarnú súťaž  pod názvom  „Čo som videl v prírode“ . Do súťaže sa zapojili Alexandra Pertlová , Tobias Jarolin z 3.A triedy a Sebastián Miškovský z 5.A, ktorý získal 1.miesto. Výhercom srdečne gratulujeme. Nech je ocenenie povzbudením do ďalšej tvorby!

          • Literárna jar Ondreja Čiliaka

          • Do devätnásteho ročníka Literárnej jari Ondreja Čiliaka sa v tomto roku zapojilo 164 autorov, ktorí poslali spolu 301 literárnych diel. Súťaž je výnimočná aj tým, že umožňuje prejaviť talent nielen mladým začínajúcim autorom, ale aj staršej generácii. Každá kategória má svoje špecifiká a pri čítaní jednotlivých básní a poviedok môže čitateľ citlivo vnímať nielen samotné literárne kvality jednotlivých diel, ale aj akýsi generačný prierez. Literárne diela tento rok hodnotila porota v zložení Marta Hlušíková, Jozef Slovák, Marek Mittaš, predseda poroty Jozef Heriban. V každej kategórii vybrali tri víťazné práce, ktoré si zaslúžia, aby sa dostali k čitateľom. Našu školu úspešne reprezentoval Sebastián Miškovský z 5.A triedy. Srdečne blahoželáme!

             

             

            Jesienka

             

             

            Na obrázku jeseň sychravá

             

            s kvapkami dažďa

             

            sa občas rozpráva

             

            o snoch, strachu, radosti,

             

            pocitoch, túžbach

             

            i nekonečnej hravosti...

             

            Dáždnik krehký, neveľký

             

            ukrýva tajuplné spomienky

             

            v povetrí tancujú listy

             

            pomaly zaspáva

             

            deň upršaný, hmlistý

             

            farebná pocitová mapka

             

            do myšlienok opatrne kvapká

             

            a fantazijné predstavy

             

            vietor s dažďom na chvíľu zastaví.

          • PALACINKOVÁ SHOW

          • Dňa 16. 06. 20222 sa žiaci 8. A zúčastnili súťaže v príprave a servírovaní palaciniek – Palacinkovej show v SOŠ J. A - Baťu v Partizánskom.
            Našu školu reprezentovali Branislav Vožňák a Jakub Vician, ktorí sú v kuchárskom umení veľmi zruční. Pripravovali štyri palacinky, dve sladké a dve slané. Sladké palacinky plnili čokoládou, zdobili jahodami a čerešňami, mätou, medovkou. Netradične použili aj zmrzlinu. Škoda len, že bolo veľmi horúco a takmer okamžite sa topila.
            Slané palacinky plnili nahriatou šunkou a syrom. Na dekorovanie použili strúhaný syr, kôpor, pažítku a rajčinky. Netradične do cesta na slané palacinky pridali aj pažítku.
            Napriek tomu, že sa neumiestnili na víťazných miestach mali v ostatných spolužiakoch obrovskú podporu. Veríme, že táto skúsenosť bude pre nich skvelým odrazovým mostíkom pri výbere ich budúceho povolania.
            Palacinková show bola spojená aj s prezentáciou študijných a učebných odborov, ktoré sa dajú študovať na SOŠ J. A. Baťu v Partizánskom. Naším žiakom sa táto prezentácia veľmi páčila. Absolvovali aj veľa súťažných aktivít, ktoré mali pripravené študenti z tejto školy. Niektorí z našich žiakov dokonca urobili aj rozhovory pre MTV Partizánske.  -jk-

          • MDD v našej škole

          • V mene všetkých ĎAKUJEME sponzorom, ktorí prispeli k oslave Medzinárodného dňa detí v ZŠ Malinovského:

            SkyLAN Partizánske

            COLOREX plus Partizánske

            Záhradné Centrum Unimarket Malé Uherce

            Zmrzlina MIKI café Partizánske

            Točená zmrzlina NATY Šípok

            A tiež rodičom zo Združenia rodičov školy - p. Rizikyovej, p. Ďuríčkovej, p. Mgr. Klukovej, p. Bc. Giorgjiev a p. Cuperovej.

            Aj pani vychováveteľke Mgr. Cifrovej a žiakom 8.A - Michaelke Mii, Karinke, Timejke, Andrejkovi, Brankovi H., Brankovi V., Marekovi, Ninke a Nicolke.

          • Výlet do Nitry

          • Dňa 10. 6. 2022 sme sa s triedou 7. A a triedou 5. A vybrali na výlet do mesta Nitra. Naše prvé kroky viedli do mestského parku, kde sme sa prešli, oddýchli si, pozreli sme zvieratká a naše ďalšie kroky viedli smerom na Nitriansky hrad, kde nás už netrpezlivo očakávala pani sprievodkyňa, ktorá nás previedla múzeom a vonkajšími priestormi hradu. Na hrade si deti spravili niekoľko fotografií a ďalej sme sa presunuli, podľa detí, na hlavný program výletu, na ktorý sa veľmi tešili už od príchodu do Nitry. Zavítali sme do Jump arény, kde sa deti mohli vyjašiť. Spolu s deťmi absolvovali trampolíny aj triedna pani učiteľka siedmeho ročníka a naša školská psychologička, ktoré si s deťmi zahrali na trampolínach aj vybíjanú. Deti pôsobili šťastne a spokojne, tento program bol ako šitý na mieru. Našim nohám sme ešte stále nedali pokoj a peši sme sa presunuli z Jump arény do nákupného centra Mlyny. Výlet nám nepokazilo ani počasie, ktoré nás zo začiatku potrápilo, ale neskôr sa krásne vyčasilo.

          • Výlet do Bratislavy

          • Žiaci 5.B, 8.A a niektoré dievčatá zo 6.A sa konečne tento školský rok dočkali koncoročného výletu. Nezabudnuteľnou pre nich zostane určite prechádzka v pršiplášťoch s dáždnikmi historickým centrom Bratislavy, počas ktorej videli Prístav na Dunaji, mosty cez Dunaj, v diaľke Bratislavský hrad, Univerzitu Komenského, budovu Slovenského národného divadla, sochu Čumila, Napoleona a Schöne Naciho, Primaciálny palác, Starú radnicu, Hlavné námestie, Námestie SNP, Obchodnú ulicu, Prezidentský palác alebo Michalskú bránu. A keďže pršať neprestávalo, schovali sa na chvíľku do Prírodovedného múzea, kde sa dozvedeli množstvo zaujímavých informácií ohľadom biodiverzity na Zemi, či antropológie – vede o človeku. Obdivovali všetky nádherne vypreparované zvieratá, akými boli napr.: zubor, žirafa, či mamut srstnatý. V biologickej téme zostali aj po presune do zoologickej záhrady v Bratislave. Tu museli riešiť úlohy, ktoré si pre nich pripravila vyučujúca biológie. Zážitkovou formou získali množstvo nových poznatkov. Po vyriešení všetkých úloh čakala žiakov odmena, ktorou bola návšteva nákupného centra Eurovea, kde sa žiaci občerstvili a zrealizovali drobné nákupy. A hoci počasie bolo po celý čas úplne nepriaznivé, všetci žiaci spolu s pani učiteľkami a p. asistentkou mali stále veľmi dobrú náladu a užívali si naplno všetko čo k výletu patrí.    -zh-

          • Účelové cvičenie v teréne spojené s oslavami MDD

          • V piatok 3.6.2022 prebiehala v priestoroch školského dvora praktická časť účelového cvičenia.  Žiaci 2.stupňa sa hravou formou naučili poskytovať prvú pomoc, orientovať sa v teréne, spoznali signály CO, vyberali správne veci do evakuačnej batožiny, strieľali zo vzduchovky, riešili rôzne zaujímavé úlohy z oblasti dopravnej výchovy a požiarnej ochrany, nasadzovali si prostriedky improvizovanej ochrany, vyskúšali si aj ochranné masky a hádzali na cieľ. Na každom z desiatich stanovíšť získali časť indície, ktorá ich doviedla k pokladu. Všetkých 10 družstiev bolo úspešných a všetci žiaci si tak po pekne strávenom dopoludní odnášali domov nejaké sladkosti, poukážku na zmrzlinu a selfie tyč.    -zh-

    • Kontakty

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje