• Svet podľa Janka Kráľa

          • V roku 2022 si pripomíname 200. výročie narodenia jednej z najvýznamnejších osobností moderných dejín slovenského národa – Janka Kráľa (* 24. 4. 1822, Liptovský Mikuláš - † 23. 5. 1876, Zlaté Moravce). Toto okrúhle výročie bolo zaradené do zoznamu výročí Organizácie spojených národov pre výchovu, vedu a kultúru UNESCO v roku 1972, s cieľom pripomenúť verejnosti osobnosť a význam nášho najrevolučnejšieho slovenského romantického básnika. Z jeho tvorby sa žiaci 1.B pokúsili výtvarne zobraziť motív jeho básne pod názvom Jarná pieseň.

             

            Čítajte viac: https://zlatyfond.sme.sk/dielo/168/Kral_Jarna-piesen/1#ixzz7U11an0jd

          • PROJEKT

          • Vážení rodičia a priatelia našej školy,

            škola sa zapojila aj do druhého projektu, tentokrát je to komunitný participatívny projekt nášho mesta Partizánske.

            Naším cieľom je vybudovať v priestoroch školy oddychovú zónu, ktorú budú môcť využívať žiaci počas prestávok.

            Z 15-ich projektov bude podporených iba 10, preto závisí od každej jednej SMS. SMS môžete zaslať

            na číslo 6664 s textom PROJEKT 4 /na veľkosti písmen nezáleží, za slovom Projekt musí byť medzera/

            Cena spätnej SMS je 0,50 eur.

            Hlasuje sa do 31.mája 2022 vrátane.

            Podporených bude prvých 10 projektov. Na to, aby bol projekt podporený, musí získať minimálne 50 SMS hlasov, ale aby aj uspel, je ich potrebných čo najviac. Z jedného telefónneho čísla je možné za konkrétny projekt hlasovať iba raz.

            Veríme, že aj keď je SMS spoplatnená, tak ako po iné roky prejavíte silnú podporu našej škole a vašim deťom a že budeme medzi víťaznými školami ako doteraz každý rok.

            Projekty sú zverejnené TU.

            ĎAKUJEME.

          • Usilovné včielky

          • Dňa 20.5. si pripomíname Svetový deň včiel. Je to príležitosť zamyslieť sa nad naším vzťahom k prírode. Úloha opeľovačov je pre ľudí, rastliny a životné prostredie nenahraditeľná. Včielky sú pre nás mimoriadne prínosné. Prenášaním peľu z jedného kvetu na druhý umožňujú produkciu množstva ovocia, orechov a semien, vytvárajú aj väčšiu rozmanitosť a lepšiu kvalitu, čo prispieva k našej potravinovej bezpečnosti a výžive. Sú však ohrozené intenzívnou formou hospodárenia na pôde, pestovaním monokultúr na veľkých plochách, pesticídmi, geneticky upravovanými plodinami, zmenou klímy atď. Všetci môžeme pomôcť napríklad tým, že budeme pestovať kvitnúce rastlinky a budeme sa vzdelávať o význame i dôležitosti včiel. V súvislosti s touto témou žiaci z 8.A a 1.B vypĺňali kvízové otázky a vytvorili kolektívne výtvarné práce. Individuálne umelecké dielka nakreslili Alexandra Pertlová, Filip Zajac, Sebastián Miškovský. Včela je život, včela je zdravie.

          • PROJEKT

          • Vážení rodičia,

            neustále sa snažíme v škole zlepšovať a modernizovať priestory a technické vybavenie pre vaše deti. Tento raz by sme chceli vybudovať v oddychovej zóne školy interaktívne centrum, v ktorom budú môcť deti hravou formou pomocou moderných technológií rozvíjať svoje vedomosti a zručnosti.  

            Z okresu Partizánske je do projektu prihlásených 15 subjektov, úspešných bude iba 10. Keďže konkurencia je veľká, bez vás tento projekt nemôže byť úspešný. Touto cestou vás chceme požiadať o podporu a zaslanie čo najväčšieho počtu SMS, ktoré sú bezplatné. Z jedného telefónu sa dá hlasovať iba raz, preto vás prosíme, oslovte čo najväčší počet členov rodiny, priateľov a známych.

            Veríme, že aj vám záleží na neustálej modernizácii vzdelávacieho procesu a tento náš zámer podporíte.

            Vopred veľmi pekne ďakujeme.

            Link na hlasovanie: KLIK

             

            Link na podaný projekt: KLIK

          • ZEMIAKOVÝ ŠALÁT S REZŇAMI

          • Vo štvrtok, 12. 05. 2022, sa po chodbách našej školy šírila omamná vôňa vysmážaného mäska. Každý premýšľal o tom, čo bude v školskej jedálni na obed. Vôňa ich však oklamala, pretože to si žiaci z 5. B pripravovali špeciálny obed, na ktorý sa tešili viac ako pol roka.

            Keď na jeseň v školskej kuchynke piekli jablkové pité, vznikol nápad, že by si chceli uvariť rezne so zemiakovým šalátom. Tretia vlna pandémie ich plány ale prekazila. Až v tomto období, keď sa uvoľnili opatrenia, si na to žiaci spomenuli.

            Nakúpili všetko potrebné, poprosili pani kuchárky, aby im uvarili vo veľkých hrncoch zemiaky, a vo štvrtok sa už veselo zvŕtali v školskej kuchynke. Každý priložil ruku k dielu. Niektorí čistili zemiaky, niektorí krájali cibuľu (ďakujeme za pomoc aj pani učiteľke Mišútovej :-), niektorí uhorky. Chlapci naklepali rezne, dievčatá ich obaľovali. Najviac bolo dievčatám teplo pri vysmážaní.

            Všetko sme to zvládli, všetko sme upratali, aby sme sa mohli naobedovať v čistom prostredí. Chutilo nám prenáramne. Dostali sme pochvalu aj od pani kuchárok, ktorým sme poslali porciu na ochutnanie. Rodičom sme tiež poslali na ochutnanie zemiakový šalát. Teraz im deti budú môcť pri varení takéhoto jedla pomáhať, lebo to uvarili na jednotku.

            -jk-

          • Lesná pedagogika žiakov 4. ročníka

          • Dnes mali naši stvrtáci možnosť prostredníctvom lesnej pedagogiky spoznať na zámočku v Antonstále nové zaujímavé informácie o živote v lese, vyskúšať si rôzne zručnosti a preukázať odvahu. Za úžasne zorganizované podujatie ďakujeme zamestnancom podniku Lesy Slovenskej republiky a primátorovi mesta Jozefovi Božikovi, ktorý zabezpečil, aby sa tejto akcie zúčastnili zdarma všetci štvrtáci nášho mesta.

          • OZNAM O RIADITEĽSKOM VOĽNE

          • Vážení rodičia,

            v súlade so zákonom 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní /školský zákon/ a o zmene a doplnení niektorých zákonov, podľa par. 150, ods. 5, poskytujem z organizačných a technických dôvodov
            dňa 18.05.2022 riaditeľské voľno pre žiakov  roč. 6.-9., z dôvodu TESTOVANIA 5 - 2022.

            Na obed žiaci môžu prísť v čase od 12.00 do 13.00 hodiny, alebo si ho treba najneskôr do 16.05.2022 do 13.30 hodiny odhlásiť. Do plastových obalov ani obedárov nebudeme obed vydávať!
            Do jedálne nech žiaci vstupujú v tento deň bočným vchodom.
            Desiata je pre žiakov 2. stupňa  ( okrem piatakov) automaticky odhlásená.

            Žiaci 1. stupňa majú riadne vyučovanie, takisto aj ŠKD funguje vo zvyčajnom režime.

          • Exkurzia 3.A a 3.B po meste a v MsÚ

          • Žiaci 3.A a 3.B sa včera zúčastnili exkurzie po našom meste a v obradnej sieni nás prijal pán primátor, ktorý nám ochotne a trpezlivo odpovedal na všetky naše otázky. Potom nás pozval do svojej kancelárie a ešte sme navštívili veľkú zasadaciu miestnosť v MsÚ. Cestou naspäť do školy sme šli cez park Jána Antonína Baťu.

          • Regionálne kolo vo Vybíjanej dievčat

          • 3.5.2022 Naše dievčatá bojovali v regionálnom kole ako levice, ale stačilo to len (v úvodzovkách) na druhé miesto. Všetkým dievčatám ďakujeme za vzornú reprezentáciu!

          • Em:-)tik:-)ny

          • Pojem emócia je významovo často spájaný s pojmom cit a označujeme ním prežívanie takých stavov ako sú napr. radosť, smútok, hnev, strach. Každý z nás disponuje emóciami a sme nimi neustále ovplyvňovaní. Tvoria súčasť zložitého systému, ktorý nám pomáha zhodnotiť rozličné okolnosti a situácie. Ak sa naučíme správne zaobchádzať s emóciami, budeme schopní správne posudzovať podnety z okolia a vhodne na ne reagovať.

            Žiaci 5.A sa na základe rôznych stimulov pokúsili hľadať asociácie s tým, čo sa v škole, v triede aj v nich samých deje pri školskom zvonení – pred vyučovaním, cez prestávky, počas písomnej práce, na konci hodiny... Výsledkom ich snaženia bola rozmanitá škála emócií, prepojená s farebnými označeniami a grafickými symbolmi vyjadrujúcimi vlastné postoje, pocity či nálady. :-)

          • Majstrovstvá okresu vo floorbale - chlapci

          • Dňa 28.4. 2022 v športovej hale sa uskutočnili majstrovstvá okresu vo floorbale chlapcov ZŠ. Turnaja sa zúčastnilo 6 škôl. Naša škola v skupine vyhrala nad ZŠ R. Jašíka 8:0, prehrala so ZŠ R. Kaufmana 1:6. Po týchto zápasoch sme hrali o 3. miesto so ZŠ V. okružná Partizánske nad ktorou sme vyhrali 5:0 a obsadili sme celkovo pekné 3. miesto. Prvé miesto vyhrala ZŠ R. Kaufmana víťazstvom nad Gymnaziom. Celkové poradie 1. miesto ZŠ R. Kaufmana, 2. m. Gymnázium PE, 3. m . ZŠ Malinovského ul., 4. m. ZŠ V. okružná PE, 5. m. ZŠ R. Jašika, 6. m. ZŠ V. Uherce. Našu školu úspešne a príkladne reprezentovali Eduard Stýskal, Adrián Peciar, Dominik Lörinc, Jakub Korec, Škríp Samuel, Škríp Kristián, Jakub Vician, Branislav Vožňák, Vépy Matej, Kováčik Mário. Mgr.Robert Dorčiak.

      • Kontakty

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje