• ENVIROAKCIA

          • V predchádzajúcom školskom roku  žiaci a učitelia aktívne pracovali v kampani Zatoč s odpadom. Zapojili sme sa do 10 rôznych tém o odpade:

            1. Myslím srdcom, kupujem hlavou.
            2. Prispej k záchrane 1/3.
            3. Na obale záleží.
            4. Darčeky s hodnotou.
            5. Obliekaj sa zodpovedne.
            6. Šetrím svoj mobil a čas.
            7. Napijem sa bez obalu.
            8. Domácnosť bez letákov.
            9. Periem bez chémie.
            10. Povedz NIE „igelitke“.

            Stali sme sa najaktívnejšiu školou (najviac vyplnených ,,echo formulárov" od rôznych učiteľov z jednej školy). Spolu sme zrealizovali  68 formulárov od 8 učiteliek. A  vyhrali sme enviroakciu pre celú školu.

            Aktivisti zo Slovenskej agentúry životného prostredia, ktorá zastrešuje túto kampaň, prišli 08. 11. 2022 za nami a zrealizovali nádherné aktivity so žiakmi našej školy.

            Prváci sa prostredníctvom rozprávky o dážďovke Filoméne dozvedeli o rôznych druhov obalov, hlavne takých, čo chránia životné prostredie.

            Druháci si vo workshope vyrobili maňušku zo starej ponožky a vlny.

            Tretiaci - zrealizovali aktivitu: „Zatoč s odpadom.“

            Štvrtáci  zrealizovali aktivitu: „Čo máme v koši?“

            Piataci, šiestaci a siedmaci absolvovali vo veľkej telocvični šesť stanovíšť o odpade. Žiakom sa to nesmierne páčilo, lebo veľa vedeli, ale sa aj veľa nového naučili.

            Ôsmaci  a deviataci po premietnutí filmu o odpade rozprúdili na túto tému diskusiu.

            Enviroakcia bola pre žiakov a učiteľov veľmi inšpiratívna. Preto v kampani Zatoč s odpadom pokračujeme aj v tomto školskom roku.

            -jk-

          • Vyhodnotenie zberu papiera

          • Dnes sme vyhodnotili Zber papiera do ktorého sa zapojili nielen žiaci ale aj maminy, ocinovia, babky a dedkovia i susedia... Ďakujeme všetkým ktorí priniesli papier do zberu, a aj všetkým žiakom a pani učiteľkám i pani asistentkám, ktorí boli na dozore. Tu sú najúspešnejší žiaci i triedy, ktorí priniesli najviac kilogramov. Ceny odovzdala pani riaditeľka.  :-)

            Žiaci:

            1. N. Šviková (6.A) - 559,50 kg

            2. J. Straka (1.B) - 489 kg

            3. T. Guban (3.A) - 429 kg.

             

            Triedy:

            1. 6.A - 1 380 kg

            2. 3.A - 1 024,50 kg

            3. 2.A - 943,50 kg

             

          • JUPITER

          • ... že by nám rovno do stredu telocvične spadol z Vesmíru JUPITER? To veru nie ale do veľkej telocvične zavítali pracovníci Hvězdárny Valašské Meziříčí a Hvezdárne v Partizánskom s nafukovacím svetelným modelom planéty Jupiter. Jupiter je piata planéta v poradí od Slnka, je najväčšia a najhmotnejšia planéta našej Galaxie. Je pomenovaný po rímskom bohovi Jupiterovi. Symbolom planéty je štylizované znázornenie Jupiterovho božského blesku: ♃. Jupiter je prvou planétou od Slnka, ktorá nemá pevný povrch a je na oblohe dobre viditeľný voľným okom. Jupiter je obrovská plynová guľa s 318-krát väčšou hmotnosťou ako je hmotnosť Zeme. Vďaka svojmu detailnému spracovaniu je model pre žiakov výbornou interaktívnou pomôckou, o čom sa dnes vďaka výukovému programu presvedčili žiaci 6., 7. ročníka, deti z ŠKD ale i študenti gymnázia. Zaujímavosťou modelu je jeho spracovanie - je unikátne v tom, že dáta pre tlač plášťa dodali do Hvězdárny VM priamo z družicových snímkov NASA v doposiaľ najlepšom možnom rozlíšení. Ďakujeme pracovníkom Hvězdárny Valašské Meziříčí, Hvezdárne v Partizánskom, pánovi primátorovi i pracovníkom mestského úradu.

          • Stromy a my

          • Stromy sú pre nás vzácnym darom. Produkujú kyslík, sú domovom pre množstvo živočíchov, v horúčave poskytujú tieň, dávajú nám potravu, liečivá, drevo. Sú významným krajinotvorným a kompozičným prvkom, s ktorým sa stretávame takmer na každom kroku, či už v mestách alebo vo voľnej prírode. STROMY patria medzi najstaršie organizmy na našej planéte. Ich poznávanie a ochrana je prejavom kultúry každého národa. Boli a sú častým objektom umelcov. Inšpirujú básnikov, maliarov i fotografov. Človeka dokážu  zaujať mohutným vzrastom, veľkým fyzickým vekom, zvláštnou neopakovateľnosťou,  nezvyčajným tvarom kmeňa, pestrosťou farieb kvetov alebo listov, a samozrejme, kvalitou genetického materiálu, ktorý v sebe skrývajú. Krásu stromov nám v galérii sprostredkovali žiaci zo 6.A :-) Prajeme príjemný umelecký zážitok!

             

    • Kontakty

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje