• Em:-)tik:-)ny

          • Pojem emócia je významovo často spájaný s pojmom cit a označujeme ním prežívanie takých stavov ako sú napr. radosť, smútok, hnev, strach. Každý z nás disponuje emóciami a sme nimi neustále ovplyvňovaní. Tvoria súčasť zložitého systému, ktorý nám pomáha zhodnotiť rozličné okolnosti a situácie. Ak sa naučíme správne zaobchádzať s emóciami, budeme schopní správne posudzovať podnety z okolia a vhodne na ne reagovať.

            Žiaci 5.A sa na základe rôznych stimulov pokúsili hľadať asociácie s tým, čo sa v škole, v triede aj v nich samých deje pri školskom zvonení – pred vyučovaním, cez prestávky, počas písomnej práce, na konci hodiny... Výsledkom ich snaženia bola rozmanitá škála emócií, prepojená s farebnými označeniami a grafickými symbolmi vyjadrujúcimi vlastné postoje, pocity či nálady. :-)

          • Majstrovstvá okresu vo floorbale - chlapci

          • Dňa 28.4. 2022 v športovej hale sa uskutočnili majstrovstvá okresu vo floorbale chlapcov ZŠ. Turnaja sa zúčastnilo 6 škôl. Naša škola v skupine vyhrala nad ZŠ R. Jašíka 8:0, prehrala so ZŠ R. Kaufmana 1:6. Po týchto zápasoch sme hrali o 3. miesto so ZŠ V. okružná Partizánske nad ktorou sme vyhrali 5:0 a obsadili sme celkovo pekné 3. miesto. Prvé miesto vyhrala ZŠ R. Kaufmana víťazstvom nad Gymnaziom. Celkové poradie 1. miesto ZŠ R. Kaufmana, 2. m. Gymnázium PE, 3. m . ZŠ Malinovského ul., 4. m. ZŠ V. okružná PE, 5. m. ZŠ R. Jašika, 6. m. ZŠ V. Uherce. Našu školu úspešne a príkladne reprezentovali Eduard Stýskal, Adrián Peciar, Dominik Lörinc, Jakub Korec, Škríp Samuel, Škríp Kristián, Jakub Vician, Branislav Vožňák, Vépy Matej, Kováčik Mário. Mgr.Robert Dorčiak.

          • Uvoľnenie opatrení v školách a školských zariadeniach v súvislosti s COVID-19

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

            vzhľadom na zlepšujúci sa vývoj epidemickej situácie COVID-19 Vám chceme dať do pozornosti, že od štvrtka 21. apríla 2022 sa zmiernia opatrenia v oblasti prekrytia dýchacích ciest a domácej karantény úzkych kontaktov.

             

            Na základe Vyhlášky ÚVZ SR č. 32/2022, ktorou sa nariaďujú opatrenia pri ohrození verejného zdravia k povinnosti prekrytia horných dýchacích ciest, sa ruší povinnosť prekrytia horných dýchacích ciest  použitím respirátora / rúška v spoločných priestoroch školy a školského zariadenia.

             

            Na základe Vyhlášky ÚVZ SR č. 33/2022, ktorou sa nariaďujú opatrenia pri ohrození verejného zdravia k izolácií osôb pozitívnych na ochorenie COVID-19 a karanténe osôb, ktoré prišli do úzkeho kontaktu s osobou pozitívnou na ochorenie COVID-19, po úzkom kontakte s osobou pozitívnou na ochorenie COVID-19 nebude potrebné nastúpiť automaticky do karantény.

             

            O ďalších zmenách Vás budeme informovať.

          • Projekt „ Zatočme s odpadom „ v 5.A

          • Áno, aj žiaci v 5.A sa rozhodli porozmýšľať o vyprodukovanom odpade a tejto téme venovali pozornosť, čas i dôvtip. Lebo ......príroda, lebo .......životné prostredie, lebo ........my.

                 Zamerali sa na propagačné letáky, prospekty, ktoré nachádzame najmä v poštových schránkach. Je ich viac než dosť a nie všetci máme o ne-záujem. Žiaci v rámci projektu vyrábali výstižné, úsmevné nálepky, ktoré upozorňujú, že daná poštová schránka nie je určená pre reklamné letáky a jednoducho ich odmieta.

                 Grafika a vhodný text určite nedovolia, aby nám bolo doručené to, čo nie je žiadané. Posúďte, či ich nápady splnia svoje poslanie. Lebo: „Keď prší, aj keď slniečko hreje, v našich schránkach miesto pre letáky nie je.“

          • Okresné kolo vo vybíjanej

          • JE TO TAM! Naše dievčatá zo ZŠ na Malinovského ulici v Partizánskom pod vedením Mgr. Hurčíkovej včera - 12.4.2022 -  vyhrali okresné kolo vo vybíjanej v konkurencii piatich škôl .

            Gratulujeme k postupu do regionálneho kola a prajeme veľa ďalších úspechov!

          • Prenosné planetárium z Hvezdárne v Partizánskom

          • Presnosné planetárium z Hvezdárne v Partizánskom - žiaci 1. - 4. ročníka sa dnes v školskej malej telocvični zúčastnili na "kozmickom lete v kozmickom raketopláne" - besede o vesmíre, v nafukovacom prenosom planetáriu.

          • UPRACME SI MESTO PARTIZÁNSKE - 7.4.2022

          • Spoločnými silami sme od najmenších prváčikov až po najstarších deviatakov včera, 7.4.2022 poupratovali okolie našej základnej školy a sídliska Šípok. Našli sme veľké množstvo smetí a odpadkov, ktoré patria do smetného koša a nie na zem. Pridali sme ruku k dobrému dielu a myšlienke, ktoré už 5 rokov prispievajú k čistejšiemu a krajšiemu prostrediu v ktorom žijeme.

          • PRIPIME SI S PANÉTOU

          • Takýto krásny názov mali aktivity v projekte Zatočme s odpadom v marci.

            Žiaci 5.B a 8. A pracovali nezávisle od seba podľa pracovných listov.

            Najskôr urobili audit obalov, v ktorých si do školy na desiatu priniesli nápoje. Nápoje mali žiaci v rôznych druhoch obalov. Najviac boli zastúpené plastové a sklenené fľaše.

            Potom boli žiaci rozdelení do štyroch skupín a skúmali tieto obaly na nápoje:

            • plastové fľaše,
            • hliníkové plechovky,
            • viacvrstvové kombinované obaly tzv. tetrapak,
            • sklenené fľaše.

            Zaoberali sa históriu, výrobou a recykláciou jednotlivých obalov. Nezabudli ani na používanie slamiek na nápoje. Tiež si pozreli krátke videá o balených vodách. Tam sa dozvedeli, že takmer všetky balené vody využívajú vodu, ktorá tečie z vodovodného kohútika.

            Na záver sa všetci zhodli, že najlepšie by bolo nepoužívať žiadne obaly na vodu. Každý by si mal priniesť vlastný sklenený pohár a piť vodu z vodovodu.

            Na toto zistenie si aj chlapci z 5. B a 8. A vzájomne pripili vodou z vodovodu.

            NA ZDRAVIE NAŠEJ PLANÉTY ZEM!!!

            -jk, zh-

          • Finále spoločenskej hry Dáma...

          • Najúspešnejší súťažiaci Dámy si zmerali sily vo finále. Ďakujem všetkým žiakom za účasť, gratulujem víťazom a pani riaditeľke ďakujem za odovzdanie diplomov a cien! Teším sa na ďalší turnaj na veľkej šachovnici... Pani učiteľka Šimončičová  :-)

            1.B - Samko Adamus

            2.A - Oliverko Vukojevič

            3.A - Mike N. Okaro

            4.B - Tiborko Bernát + 4.A - Peťko Horňan

          • JARNÝ REZ OVOCNÝCH STROMOV

          • V týchto dňoch sme sa spoločne s našimi šikovnými ôsmakmi pustili konečne do vykonávania jarného rezu ovocných stromov, ktoré boli vysadené v areáli našej školy pred troma rokmi v rámci projektu SADOVO. Ivan Dilong, Jakub Vician a Matej Zajac predviedli svoje zručnosti mladých ovocinárov. Postarali sa o všetkých 10 mladých stromčekov a skonštatovali, že sa im zatiaľ darí dobre a postupne nasadzujú nové konáriky. Preto pevne veríme, že sa už čoskoro dočkáme aj prvých plodov našej práce.      -zh-

          • ZÁPIS do 1. ROČNÍKA

          •                                                      OZNAM pre rodičov budúcich prváčikov

            Vážení rodičia, oznamujeme Vám, že zápis do 1. ročníka pre šk. rok 2022/2023 sa uskutoční v dňoch 

            5. a 6. apríla 2022 v čase od 13.00 do 17.00 hod. v budove ZŠ, Malinovského ulica, v triede 2. B na prízemí.

            Elektronickú prihlášku na internetovej stránke našej školy poprosíme vyplniť do 1. apríla 2022. Na zápis je potrebné priniesť občiansky preukaz rodičov a rodný list dieťaťa.

            https://zsmalinov.edupage.org/register/

            Ďakujeme Vám, vážení rodičia za dôveru a tešíme sa na spoluprácu.

          • Najlepší recept na prípravu PIZZE

          • Pripraviť chutné kysnuté cesto na tradičnú taliansku pizzu vôbec nie je ľahké. Presvedčili sa o tom naši ôsmaci, ktorí sa chopili možnosti pripraviť práve toto,  snáď najobľúbenejšie jedlo tínedžerov, v školskej kuchynke. Snažili sa rovnako chlapci aj dievčatá, navzájom si pomáhali a skvele sa dopĺňali. Dievčatá upiekli aj pizzové slimáky. Všetci boli veľmi radi, že môžu opäť po dlhšom čase stráviť spolu čas aj v popoludňajší hodinách. V príjemnej priateľskej atmosfére pripravili pre seba, svojich spolužiakov ale aj vyučujúcich výborné občerstvenie a naučili sa jednoduchý recept od ich spolužiaka, ktorý plánujú vyskúšať aj doma vo vlastnej kuchyni.       -zh-

          • ZATOČME S ODPADOM – PRÍLIŠ VZÁCNY ODPAD

          • V mesiaci marec žiaci 5. B pracovali v rámci výzvy Zatočme s odpadom na téme Príliš vzácny odpad.

            Najskôr uskutočnili BRAINSTRORMING (aktivita, ktorú možno poznáte pod názvom Búrka nápadov) na tému ELEKTROODPAD. Veru kadečo deti napadlo.

            Potom boli vyzvaní, aby premýšľali, koľký mobilný telefón majú vo svojom živote. Tiež koľko pokazených mobilných telefónov by sa našlo v ich domácnostiach. Na nasledujúcu hodinu mali priniesť pokazené mobily do školy.

            Potom sa rozprávali, kto je GREENFLIENCER. Keďže to nevedeli, pomohli si internetom. Greenfluencer je niekto, kto svojou každodennosťou inšpiruje k uvedomelému, prírode blízkemu, zodpovednému spolunažívaniu v rešpekte a k úcte ku všetkému živému. Žiaci povedali, že veru aj oni budú greenfluencermi.

            Na nasledujúcu hodinu priniesli nepoužívané mobily. Niektorí ich zabudli doma. Bolo ich aj napriek tomu veľa – nájdete ich na jednej z fotografií.

            No a potom to prišlo. Robil sa výpočet, koľko vzácnych kovov by sa podarilo získať recykláciou pokazených smartfónov. Dospeli sme k zaujímavým číslam. Robili sme výpočet na 3 000 000 smartfónov. Ich  recykláciou by sa získalo: 102 kg zlata, 1 020 kg striebra, 45 kg  paládia, či 3 kg platiny. Deti boli nadšené, že veď recyklácia pokazených smartfónov je skvelá vec. Pani učiteľka im ale vysvetlila, že recyklácia je náročný proces a aj drahý. Preto by bolo vhodnejšie, keby sme „telefónneho“ odpadu produkovali menej. Keby sme sa viac o tieto prístroje starali, aby sa nám nepokazili a netúžili mať vždy najmódnejšie smartfóny.     -jk-

             

          • Ľudské srdcia

          • Určite teraz všetci prežívame náročné obdobie v súvislosti s momentálnou situáciou v Európe. Nezabúdajme pritom ale na seba a na naše srdcia, ktoré bijú v nás. Starajme sa o naše telo, snažme sa aj v týchto časoch myslieť hlavne na svoje zdravie a pokúsme sa rozdávať lásku okolo nás. Veď každý z nás má určite láskavé srdce, ktoré ho vedie k dobrým skutkom a pomoci druhým.

            Žiaci zo 7.A sa teraz učia na biológii o obehovej sústave človeka, ktorá sa skladá zo srdca a ciev. Pokúsili sa do svojich zošitov nakresliť ako vyzerá ľudské srdce a podarili sa im naozajstné umelecké diela. Veď posúďte sami podľa fotografií.     -zh-

          • Zatoč s odpadom v 1.B

          • Čo je elektroodpad? Kde sa končí? Je možná jeho recyklácia?

            Nad týmito otázkami sme sa spoločne zamýšľali so žiakmi v 1.B.

            V dnešnej dobe už je asi len málo ľudí, ktorí nevlastnia mobil, tablet,

            elektronické zariadenia, ktoré uľahčujú ľuďom prácu a skonfortňujú život.

            Diskutovali sme, aké elektrické spotrebiče máme doma. Dozvedeli sme sa,

            že každé elektrické zariadenie má v sebe vzácne kovy, ktoré sa ťažko získavajú.

            Tiež potrebujú pre svoju činnosť elektrickú energiu. 

            Spoločne v triede sme hľadali tieto spotrebiče.

            Dávali sme značky všade tam, kde sa využíva elektrická energia.

            Uvažovali sme, či by sa bez niektorých elektrických spotrebičov dalo aj v dnešnej dobe

            zaobísť. Na interaktívnej tabuli sme spájali spotrebiče, ktoré používajú v súčasnosti ľudia, s činnosťami, ktoré robili ľudia v minulosti manuálne, keď nemali domácich elektrických  pomocníkov.

            Povedali sme si, že elektrický spotrebič, keď doslúži, patrí do elektroodpadu.

            Elektoroodpad sa recykluje, šetria sa tým suroviny a znižuje sa záťaž životného prostredia.

          • Okresné kolo biologickej olympiády

          • Dňa 10.2.2022 si naše žiačky z 8.A zmerali svoje vedomosti z biológie v okresnom kole biologickej olympiády. Vypracovali online test z teoreticko–praktickej časti v kategórii C (8.-9.ročník). Diana Vrábelová sa umiestnila na 1.miesteNicol Stýskalová získala 2.miesto. Obe žiačky tak postupujú do krajského kola. Gratulujeme im a prajeme veľa šťastia v krajskom kole!

          • KARANTÉNA 8.A

          • Na základe konzultácie s  RÚVZ PD a so súhlasom zriaďovateľa, riaditeľka ZŠ, Malinovského 1160/31, 958 06 Partizánske, mimoriadne prerušuje vyučovanie v triede 8.A  z  dôvodu výskytu ochorenia COVID - 19 v danej triede, podľa § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. od 18.02. 2022 do 20.02.2022 (vrátane). Karanténa sa viaže na žiakov, nie na rodinných príslušníkov, do momentu pozitivity žiaka. Vyučovať sa bude dištančne  18.02.2022, v pondelok 21.2.2022 žiaci nastupujú do školy.

            Žiaci sú zo stravy v ŠJ  automaticky odhlásení až do nástupu do školy.

            Upozornenie : Pred nástupom  do školy treba zaslať do edupage Písomné vyhlásenie  o bezpríznakovosti.

    • Kontakty

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje