• OZNAM

          • Milí priatelia,

            vzhľadom k pretrvávajúcemu vysokému počtu respiračných ochorení detí i dospelých a chrípkovým prázdninám v našej škole, sa Vianočné tvorivé dielne tento rok konať nebudú.

            Ďakujeme za pochopenie, všetkým želáme pokojné a hlavne v zdraví prežité Vianoce.

          • Jubilejná výstava v Rožňave

          • Banícke múzeum v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, vyhlásilo v tomto roku pri príležitosti 120. výročia založenia múzea súťaž pod názvom Banícke múzeum očami detí. Jej témou bolo výtvarné znázornenie budov, expozícií, zbierkových predmetov, zážitkových podujatí a aktivít súvisiacich s touto inštitúciou. Do súťaže bolo zapojených vyše 130 výtvarných prác, ktoré sú prezentované vo výstavnej miestnosti Galérie Baníckeho múzea. Farebné a kompozične premyslené kresby vytvorili aj žiaci zo 4.A triedy. Alexandra Pertlová sa vo svojej kategórii umiestnila na 3.mieste. Ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy a srdečne blahoželáme!

          • OZNAM

          • Na základe odporúčania Regionálneho úradu verejného zdravotníctva Prievidza a zriaďovateľa školy Mesta Partizánske
            Vám oznamujeme, že pokračujeme v prerušení vyučovania v dňoch
            od 14. 12. 2022 (streda) do 16. 12. 2022 (piatok - vrátane) 
            z dôvodu výrazne zvýšeného výskytu akútnych respiračných ochorení u žiakov našej školy.
             
            Všetci žiaci sú automaticky odhlásení zo stravy v ŠJ, v prevádzke nebude ani ŠKD.
            Vyučovanie a fungovanie ŠKD bude obnovené v pondelok 19.12.2022.

          • ONLINE EXKURZIA – Talentcentrum Nitra – 8. A, 9. A

          • Talentcentrum žiakom pomáha pri rozhodovaní o výbere strednej školy, budúceho povolania a podporuje ich sebapoznanie a rozvíjanie schopností a vedomostí. Online exkurzie sa v dňoch 7. 12. a 9. 12. zúčastnili žiaci 8. A a 9. A.
            Lektor počas exkurzie prebral so žiakmi témy ako talent, výber povolania, informačné zdroje o trhu práce, vzdelávací systém na Slovensku a možnosť výberu strednej školy. Súčasťou programu bolo aj zisťovanie záujmov žiakov prostredníctvom dotazníka. Na základe výsledkov dotazníka záujmov sa žiaci dozvedeli, k akému kariérovému typu patria.
            Doma si mohli vyplniť ďalšie dva dotazníky. Po ich vyplnení zistia svoje silné stránky a oblasti, na ktorých môžu zapracovať. Skúmané oblasti sú napríklad slovenský jazyk, anglický jazyk, koncentrácia, logické myslenie, priestorové vnímanie, organizačné schopnosti a iné oblasti.
            Kvôli vysokej chorobnosti sa spomínaných exkurzií zúčastnilo menej žiakov. V prípade dodatočného záujmu o exkurziu sa žiaci môžu obrátiť na výchovnú poradkyňu.   -jk-

          • Vianočné modelovanie?

          • Keďže žiaci zo 6.B radi maškrtia, rozhodli sa, že si niečo k Vianociam aj sami upečú. V utorok, práve na Mikuláša, v školskej kuchynke najskôr modelovali. Všetky deti boli rady, že ich prišla podporiť aj spolužiačka Natálka. Svoje vymodelované výtvory potom piekli. Medovníčky a linecké pečivo samozrejme hneď aj ochutnali. Nevadilo im, že neboli vyzdobené. Tejto činnosti sa venovali až vo štvrtok. Hotové vianočné pečivo si prišli vziať do školy v piatok. Chceli sa ním doma aj pochváliť.

            Či sa im vianočné modelovanie vydarilo, posúďte aj vy aspoň na fotografiách. -jk-

          • Vesmír plný vedomostí

          • Dňa 8.12.2022 sa 4 žiačky z našej školy zúčastnili vedomostnej súťaže Vesmír plný vedomostí. Našu školu reprezentovala: Tia Trčová (5.B), Michaela Mia Kokavcová (5.B) a Hanka Mäsiarová (5.A). Všetky žiačky predviedli svoje vedomosti a boli pochválené organizátormi súťaže. Hanka Mäsiarová sa umiestnila na 2.mieste a odniesla si so sebou domov peknú cenu. Gratulujeme! -zh-

          • 4.A a 4.B na exkurzii v Uhrovci a na vrchu Bradlo

          • Vo štvrtok, 8.12.2022 sme navštívili RODNÝ DOM Ľudovíta Štúra v Uhrovci. V dome sme si vypočuli životopis a zaujímavosti zo života Ľudovíta a videli sme nielen priestory v ktorých na narodil, ale aj dobový nábytok, knihy písané Švabachom, rodokmeň rodiny Ľ. Štúra, tiež aj priestory niekdajšej ľudovej školy s typickou školskou lavicou, kalamárom a husím brkom. Odtiaľ sme cestovali do rázovitej oblasti Záhorie, na Mohylu Milana Rastislava Štefánika (monumentálnu hrobku - mauzóleum M. R. Štefánika) na temene vrchu Bradlo. Po bádateľskej aktivite s členom Spoločnosti M. R. Štefánika sme sa vybrali priamo na Mohylu Milana Rastislava Štefánika. Aj keď bolo zamračené a slnečné lúče len tak trochu vykúkali spoza tmavých mrakov a fúkal silný vietor, naša návšteva bola umocnená históriou.

          • OZNAM

          • Na základe odporúčania Regionálneho úradu verejného zdravotníctva Prievidza a zriaďovateľa školy Mesta Partizánske

            Vám oznamujeme, že v dňoch

            od 9. 12. 2022 (piatok) do 13. 12. 2022 (utorok - vrátane) bude prerušená prevádzka školy

             z dôvodu výskytu akútnych respiračných ochorení u žiakov našej školy.

             

            Všetci žiaci sú automaticky odhlásení zo stravy v ŠJ, v prevádzke nebude ani ŠKD.

            Vyučovanie a fungovanie ŠKD bude obnovené v stredu 14.12.2022.

             

          • Mikuláš v našej škole

          • Tak aj tento rok zavítal do našej školy Mikuláš a na pomoc  si prizval 2 anjelov a 2 čertov. Deti mu krásne zaspievali, zahrali a zarecitovali a dostali za to sladkú odmenu. V celej škole v ten deň vládla super nálada, pretože ako sa hovorí...Na Svätého Mikuláša, neučí sa, neskúša sa.... -Zh-

          • Memoriál Jozefa Števulu v basketbale chlapcov ZŠ

          • Dňa 2. októbra 2022 sa v telocvični našej školy uskutočnil XXII. ročník Memoriálu Jozefa Števulu v basketbale chlapcov ZŠ. Účastníkmi turnaja boli mestské školy. Po dvoch rokoch pauzy zapríčinenej Covid -19 si chlapci zmerali svoje sily v tomto krásnom športe akým basketbal je. Hralo sa systémom každý s každým. Jednotlivé zápasy rozhodoval pán Trčo. Naša škola po dvoch víťazstvách a jednej prehre si vybojovala nakoniec 1. miesto. Na druhom mieste skončila ZŠ R. Kaufmana pred tretiou školou v poradí  ZŠ R. Jašíka. Štvrté miesto obsadila ZŠ V. okružná. Výsledky nášho družstva: ZŠ Malinovského - ZŠ R. Jašíka 23:4, ZŠ Malinovského - ZŠ V. okružná 12:13, ZŠ Malinovského - ZŠ R. Kaufmana 28:4. Našu školu reprezentovali: Branislav Vožňák, Jakub Vicián, Matej Vépy, Anton Tselych, Ivan Dilong, Matej Zajac, Filip Žemla, Andrej Riziky a Mário Kováčik. Touto cestou chcem poďakovať chlapcom za úspešnú a vzornú reprezentáciu našej školy. RD

          • Súťaž iBobor

          • Informatická súťaž iBobor
            Naša škola sa ešte v novembri zapojila do informatickej súťaže iBobor. Jej symbolom  je usilovný, inteligentný a čulý bobor. Hlavným cieľom súťaže je u všetkých žiakov podporiť záujem o informačné a komunikačné technológie (IKT), posmeliť ich v intenzívnejšom a kreatívnejšom používaní pri vzdelávaní, ako aj v bežnom živote.

            V našej škole sa do súťaže zapojili žiaci od tretieho po ôsmy ročník v nasledujúcich kategóriách:
            •    Drobci: 2.-3. ročník ZŠ,
            •    Bobríci: 4.-5. ročník ZŠ,
            •    Benjamíni: 6.-7. ročník ZŠ, príma a sekunda osemročného gymnázia,
            •    Kadeti: 8.-9. ročník ZŠ, tercia a kvarta osemročného gymnázia.
            •    
            Spomedzi všetkých súťažiacich bolo úspešných riešiteľov 13 Drobcov, 13 Bobríkov, 2 Benjamíni a 2 Kadeti. Všetkým srdečne blahoželáme!

            Mrzí nás len to, že starší žiaci nevyužili všetok čas, ktorý mali k dispozícii a nevynaložili maximálne úsilie k dosiahnutiu lepšieho výsledku. Dúfame, že v budúcom školskom roku bude medzi nimi aspoň toľko úspešných riešiteľov, ako u mladších žiakov.
            -jk-
             

          • Európske hry 2023

          • Výber maskota, ktorý bude symbolom významnej udalosti, je zdanlivo malá úloha ale v skutočnosti ide o zodpovedné rozhodnutie. Symbolika v športe je veľmi dôležitá. Maskot – ak sa fanúšikom zapáči – udržiava spomienku na podujatie mnoho mesiacov po skončení športovej súťaže. Organizačný výbor Európskych hier v Krakove a Malopoľsku vyhlásil výtvarnú súťaž, ktorej cieľom bolo poukázať, že podujatie prepája všetky generácie ľudí. Táto téma zaujala žiakov zo 6.A triedy Lukáša Daniša, Barboru Rizikyovú, Sebastiána Miškovského, ktorí vytvorili farebné návrhy a kreslené postavičky s erbom usporiadateľského mesta pomenovali Noodle, Drop a Donkey. Žiaci boli za svoje umelecké dielka odmenení diplomami a vecnými cenami. Ďakujeme za aktívny, tvorivý prístup aj vzornú reprezentáciu školy!


             

          • Kampaň boja proti AIDS/HIV

          • Kampaň boja proti AIDS/HIV

            Vo štvrtok sa naša škola zapojila do 16.ročníka Kampane boja proti AIDS. 1.december je Svetovým dňom boja proti chorobe s týmto názvom. Žiaci 8.a 9.ročníka si tento deň pripomenuli vytvorením živej Červenej stužky, ktorá je symbolom boja proti tejto chorobe. HIV  je vírus ľudskej imunitnej nedostatočnosti . Pôvodcom ochorenia AIDS je RNA vírus, ktorý nesie názov Human Immunodeficiency Virus (HIV) a patrí medzi nebunkové organizmy s názvom vírusy . Do konca roku 2010 žilo na svete 34 miliónov ľudí s HIV.  Na zastavenie šírenia tohto ochorenia je potrebné informovať o ňom všetkých a bojovať tak aktívne s touto chorobou. 
            -zh-
             

          • Vesmír "očami" žiakov 4. B

          • Keď sa spolu "uvarí" radosť, nadšenie, fantázia, trpezlivosť (... a primiešajú sa pravdaže aj spomienky z exkurzie v krajskom planetáriu, vedomosti z hodín Prírodovedy), tak sa dielo podarí = teda, žiaci 4. B vyrobili na domácu úlohu 3D projekty Vesmíru - Slnečnej sústavy a pozornému oku určite neujde Slnko, planéty, Mesiac, galaxie, umelé družice, súhvezdia i svietiace hviezdy

    • Kontakty

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje