• klímaTyzuj sa v 1. C

          • V mesiaci február  sa žiaci 1. C zapojili do projektu klímaTyzuj sa. Porozprávali sme sa o slnku, jeho význame pre ľudí, zvieratá a rastliny. Zisťovali sme, čo sa deje s predmetmi, keď na ne svieti slnko. Použili sme lampu, ktorou sme svietili na rôzne predmety. Hmatom sme zistili, že niektoré predmety sa zohrievajú viac a niektoré menej. Zahrali sme sa na pátračov a v triede sme hľadali zdroje tepla, ktoré sme označili červeným lístkom. Rozprávali sme sa odkiaľ sa teplo berie a ako vykurujeme obydlia. Zasadli sme rastliny do dvoch nádob. Jednu sme umiestnili na slnečné miesto, druhú sme zakryli. Rozhodli sme sa, že budeme rastlinky pozorovať, ako budú rásť. Na záver sme z papiera vystrihli slniečka, ktorými sme ozdobili nástenku v našej triede.  🌱🌞🍀

          • Opäť víťazne! ⛹️‍♂️⛹️‍♂️⛹️‍♂️🏆🥇

          • Dňa 28.02.2024 sa v našej základnej škole uskutočnilo Okresné kolo v basketbale chlapcov vo formáte traja proti trom.Turnaja sa okrem našej školy zúčastnilo ďalších päť základných škôl z okresu Partizánske. Naši žiaci v zložení Markus Banák, Damián Bernát, Tomáš Remeň, Oleksandr Dmitriev, Marek Bečka a Roman Lakatoš postupne porazili vštkých súperov a jednoznačne vyhrali všetky zápasy, čím si zabezpečili postup do regionálneho kola. Chlapcom ďakujem za vzornú reprezentáciu školy a budeme im v regionálnom kole držať palce. Športu zdar a basketbalu zvlášť! ⛹️‍♂️⛹️‍♂️⛹️‍♂️🏆🥇

          • Odkiaľ sa berie teplo v radiátore? 🤷‍♂️

          • Tento mesiac sa tretiaci opäť zapojili do projektu klímaTYzuj sa. Februárová téma sa zameriavala na teplo. Vďaka aktivitám sa deti premenili na pátračov, kt.zisťovali odkiaľ pochádza teplo, ako vzniká, z čoho sa vyrába. Žiaci nadšene skúmali a prezentovali spolužiakom svoje zistenia o výrobe a ceste tepla do našich radiátorov. Ďakujeme pánovi školníkovi za exkurziu v školskej kotolni, kde ho deti so zatajeným dychom počúvali a spolu vypátrali zdroj tepla u nás v škole. Nasledovalo meranie teploty v triede pri rôznych podmienkach. Využili sme mobilnú aplikáciu na zistenie teploty a teplomer, ktorý ukazuje teplotu povrchov. Na základe zistení sme sa potom rozprávali o fyzikálnych vlastnostiach tepla. Na záver sme si položili otázku, ako môžeme teda šetriť teplom. Deti vytvorili jednoduché piktogramy s krátkymi heslami a dohodli sme si zásady šetrenia tepla u nás v triede. Veríme, že inšpirujeme aj ostatných a spolu ušetríme viac tepla, čím následne ochránime aj našu planétu

          • Úspech v krajskom kole Olympiády Nemeckého jazyka

          • Dňa 15.2.2024 sa uskutočnilo krajské kolo Olympiády z Nemeckého jazyka, v ktorej žiak našej školy, Oliver Kekeľák z 9.A, dosiahol vynikajúce bodové výsledky a získal krásne 1. miesto. Oliverovi srdečne blahoželáme a budeme mu držať palce v celoslovenskom kole, ktoré sa uskutoční 24.3.2024.

          • Vinšovníci zo 7.B

          • Počas celého kalendárneho roka je mnoho príležitostí na to, aby sme si navzájom mohli zaželať splnenie rôznych túžob a prianí, vysloviť alebo písomne odoslať veršované básničky či literárne dielka. Oravská knižnica Antona Habovštiaka v Dolnom Kubíne vyhlásila v decembri 2023 Súťaž o NAJoriginálnejší vianočný a novoročný vinš. Do tejto literárno - výtvarnej aktivity sa zapojili aj šikovní siedmaci a porota ich kolektívnu umeleckú prácu nedávno ocenila. Veršíky, ktoré vytvorili sa objavia na tohtoročných vianočných pozdravoch a spríjemnia širokej verejnosti sviatočné chvíle. Ďakujeme za reprezentáciu našej školy a srdečne blahoželáme!

          • Prednes povesti - Šaliansky Maťko

          • Šaliansky Maťko 2024
            Vo štvrtok, 15. februára, sa v CVČ  v Partizánskom konalo Okresné kolo súťaže v prednese slovenskej povesti pod názvom -  Šaliansky Maťko.
            Takmer tridsať víťazov školských kôl sa v troch kategóriách snažilo svojou interpretáciou povestí zaujať porotu, v jednej  bola predsedníčkou pani učiteľka Šimončičová. Porota okrem víťazných miest v každej z kategórií udelila aj čestné uznania za výrazné umelecké prednesy.
            Verím, že všetci strávili príjemné dopoludnie pri počúvaní povestí, v ktorých autori umeleckým spôsobom stvárnili kus našich dejín, krás slovenských miest a silu osobností našej histórie.
            Našu školu v prednese reprezentovali:

            Miriamka Olejková - 3. B,
            Vaneska Lenčéšová - 5. A 
            a Hanka Mäsiarová - 6.A.
            Dievčatá sa súťaže zúčastnili prvýkrát a získali nielen cenné skúsenosti  v prednese, ale zažili aj poetické dopolodnie plné inšpirácií.

          • Súťaž - Všetkovedko

          • Žiaci prvého stupňa sa zúčastnili súťaže Všetkovedko, v ktorej si zmerali svoje vedomosti s ostatnými žiakmi z celého Slovenska. V silnej konkurencii sa nestratili, získali titul Všetkovedkov učeň a traja najúspešnejší titul Všetkovedko. Všetkým zúčastneným gratulujeme a ďakujeme za účasť.

          • Palacinková show 👨‍🍳👨‍🍳🥞

          •  

            Dňa 15. 2. 2024 sa žiaci Martin Vanko a Damián Kováč z 8. A triedy zúčastnili súťaže Palacinková show.
            Jubilejný  5. ročník súťaže sa opäť uskutočnil v SOŠ J. A. Baťu v Partizánskom. Úlohou súťažiacich bolo spraviť dve sladké a dve slané palacinky za čo najkratší čas. Súťažilo 14 družstiev. Atmosféra počas celej súťaže bola veľmi príjemná. Po vyhlásení výsledkov sme zistili, že naši spolužiaci sa neumiestnili ani na jednom z výherných miest.
            Nie je však dôležité vyhrať. Dôležité je to, že mali chuť súťažiť, na súťaž sa zodpovedne pripraviť a mať výborný pocit z toho, že svoje kuchárske umenie prezentovali pred očami verejnosti.-vd-   -nd-
             

          • ❤ Valentínske vyučovanie ❤

          • Tretiaci si dnes užili valentínsky deň. Na úvod si zatancovali, potom sa vďaka pozornému čítaniu dozvedeli o pôvode tohto sviatku a čakalo ich pátranie - behací srdiečkový diktát. Na hodine matematiky si hravo zopakovali a upevnili zaokrúhľovanie čísel a násobenie. Pre svojich milovaných vyrobili aj pekné srdiečka a valentínky. Druháci si vyrobili valentínky, srdiečkové venčeky a užili si srdiečkové preteky. 
            Najdôležitejšie však je, že sme si pripomenuli, že čím viac lásky dávame, tým viac dostávame ❤. Prajeme všetkým pekný Valentín ❤!

          • Recenzia

          • Literárna kritika je jedna z troch disciplín literárnej vedy. Jej zmyslom je na základe určitých kritérií posúdiť a zhodnotiť literárne dielo. Literárny kritik okrem literárnovedného hľadiska uplatňuje aj svoj osobný estetický vkus, čím sa jeho výpoveď stáva subjektívnou a približuje sa k umeleckej tvorbe. Vychádza z individuálneho zážitku z literárneho diela. Literárny kritik je jedným z účastníkov literárnej komunikácie. Aktívnym pôsobením zasahuje do literárneho procesu – vytváraním mienky o hodnotách diela, ale aj spätným vplyvom na autora. Žiaci 9.A na vyučovaní prezentovali projekty o spisovateľoch, v procese výkladu a posudzovania pozitívne hodnotili kvality svojich originálnych prác a neopakovateľnou interpretáciou ich sprostredkovali čitateľom.

          • Najrýchlejší automechanik

          • Dňa 8. februára 2024 sa v priestoroch školskej autodielne SOŠ J. A. Baťu v Partizánskom uskutočnila súťaž Najrýchlejší automechanik. Našu školu reprezentovali traja deviataci: Ondrej Drozd, Marcus Banák a Jakub Lalík.

            V rámci súťaže sa pracovalo aj s automobilom KIA Ceed, na ktorom prebiehala hlavná disciplína a preukazovanie zručnosti.

            Súťaž sa našim žiakom veľmi páčila. Z deviatich družstiev obsadili krásne piate (stredné) miesto.

            Veríme, že našich deviatakov takáto aktivita zaujala a budú sa uchádzať o štúdium na tejto škole buď v odbore automechanik alebo strojárstvo. -jk-

          • 1.B a 1.C na Kurze korčuľovania

          • Na prelome mesiacov Január a Február chodili naši prváčikovia na mestský zimný štadión na Kurz korčuľovania. Posúďte sami, ako sa im darilo... Nielen že sa naučili korčuľovať, ale ešte sa aj zahrali, zasúťažili, ponaháňali a zatancovali na korčuľo-diskotéke. :-)

          • Vzácna návšteva... 😊

          • V stredu, nás prvákov, už veľkých školákov, navštívili predškoláci z MŠ Malé Uherce. Naši budúci spolužiaci si s nami zahrali hry, počítali s nami, spievali, kreslili... 

            Na pamiatku sme dostali krásne ceruzky. 😊  

            Čas nám rýchlo ubehol a už sa tešíme na ďalšie stretnutie.

      • Kontakty

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje