• Úspešná výtvarná súťaž Nás guľatý svet - Dary zeme 🌏

          • 12. ročník výtvarnej súťaže Náš guľatý svet 🌏 - Dary zeme, bol pre nás úspešný. Vo svojich kategóriách sa na pekných 2. miestach umiestnili:
            2. miesto - Emmka Kopálová (1.A)
            2. miesto - Riško Žigo (3. B)
            2. miesto - Filipko Zajac (4. A)
            Celý čas nás sprevádzal kultúrny program obohatený o zdobenie a stavanie mája; a vystúpenie Sokoliarov z Bojníc. Gratulujeme víťazom!!! 🥈🥈🥈

          • Regionálne kolo Vybíjanej


          • Po víťazstve našich žiačok v  okresnom kole vo vybíjanej pokračovali v ďalšom zápolení dňa 13.04.2023 v regionálnom kole, ktoré sa opäť uskutočnilo na našej škole za účasti ďalších víťazov okresných kôl. Ďalším súperom našich dievčat sa stali žiačky Základnej školy z Bánoviec nad Bebravou a Nitrianskeho Rudna. Hralo sa systémom každý s každým, pričom naše dievčatá, ako aj favorit regionálneho kola ZŠ Nitrianske Rudno, si poradilo so žiačkami z Bánoviec nad Bebravou. Následne, v rozhodujúcom zápase, ktorý mali naše dievčatá dobre rozohratý, sa po drobných chybách zrodila s favoritom kola remíza. Táto však podľa pravidiel súťaže, na základe lepšieho skóre z predchádzajúceho zápasu, posunula ako víťaza do krajského kola žiačky ZŠ Nitrianske Rudno. Naše dievčatá boli síce smutné, ale aj druhé miesto je pekným úspechom našej školy, ktorý sa môže o rok ešte vylepšiť. Dievčatá podali kolektívny výkon, za ktorý sa nemusia hanbiť a hlavne sa dá na ich úspechu stavať aj ďalšie roky, preto im treba za vzornú reprezentáciu školy poďakovať. Športu zdar a vybíjanej zvlášť! 🥈🤾‍♀️🤾‍♀️🤾‍♀️🏆

          • Ružomberská Trojruža 🌹🌹🌹

          • Mesto Ružomberok v spolupráci s knižnicou a Spolkom slovenských spisovateľov vyhlásili jubilejný X. ročník tejto literárnej a výtvarnej súťaže. Je určená pre mladých autorov s cieľom podporiť a prezentovať ich tvorbu. Súťažné práce poskytli členom poroty hodnotné čitateľské a umelecké zážitky. Z našej školy uspeli Sebastián Miškovský, Martin Vanko a Matúš Kačina. Všetci traja získali vo svojej kategórii 3. miesto. Najúspešnejšie dielka  budú zverejnené ako samostatná súčasť  periodika „Rozhľady po kultúre a umení“. Výhercom srdečne gratulujeme!


             

          • Deň Zeme v 2.B 🌏

          • Dnes žiaci oslávili deň Zeme, začali sme motivačným rozhovorom, využili sme metódu brainstorming, zahrali sme sa hru, ktorou sme si upevnili vedomosti o tom, čo našej zemi škodí a čo jej pomáha, zopakovali sme si učivo zo SJL a MAT prostredníctvom tematicky zameraného PL. Počas druhej hodiny sme si vychutnali dar zeme - pripravili sme si jednohubky, ktoré sme ozdobili mikrozeleninou, ktorú sme si sami dopestovali a potom - sme ešte trochu tvorili - veselé postavičky a kamienky, na ktoré sme napísali nápady ako budeme chrániť našu Zem.
            Naučili sme sa, že našu Zem si musíme vážiť a chrániť! Ďakujeme milá Zem, za všetky dary ktoré nám dávaš. 🌲🌎☀️

          • Deň narcisov 2023 🌼

          • Deň narcisov aj tento rok rozžiaril našu školu vďaka dobrovoľným príspevkom od žiakov a zame,-stnancov školy. Ďakujeme všetkým žiakom, rodičom, zamestnancom školy, ktorí prispeli na dobrú vec, prejavili svoju ľudskosť a ochotu pomáhať v boji proti onkologickým ochoreniam. Naše poďakovanie patrí aj pani učiteľke Mihalikovej, ktorá každoročne zbierku organizuje a jej pomocníkom z 9. ročníka. Za našu školu sme Lige proti rakovine odovzdali krásnych 236,48,- €.

          • 19.4. UPRACME SI MESTO Partizánske, aktivita ku Dňu Zeme 🌍🌎🌏

          • Znovu sme sa zapojili do aktivity UPRACME SI MESTO Partizánske 🌍🌎🌏. Pomohli sme dobrej veci, pridali ruku k dielu, zbierali sme smeti, zametali a hrabali v areáli našej školy ale aj na sídlisku - na ulici Janka Kráľa, Pod Šípkom, Malinovského ul., aj v lesoparku a pri neďalekom obchode. Vyzbrojili sme sa rukavicami, sáčkami a sprevádzalo nás vykúkajúce slniečko ale hlavne dobrá nálada. Spoločnosť nám robila veverička. 

          • Pečie celá 2.B

          • Žiaci si dnešný deň užívali odmenu za vyzbierané použité staré batérie. Zasúťažili si v pečení muffinov. Inšpirovali sme sa obľúbenou reláciou Pečie celé Slovensko. Najskôr ich čakala technická výzva - upiecť muffiny podľa pripraveného receptu a následne kreatívna výzva - ozdobenie muffinov podľa vlastnej fantázie. Najlepší muffin vybrala odborná porota, ktorú tvorili naše šikovné pani kuchárky a vedúca ŠJ. Ďakujeme im, že prijali naše pozvanie a ochutnali naše muffiny. Po náročnom zvažovaní vybrali víťazov a tí sa veľmi potešili, stali sa z nich "pekári dňa". Pečenie sa vydarilo a všetkým sa podarilo pripraviť krásne a chutné muffiny. Už teraz sa tešíme na ďalšie pečenie!

          • Maskot OLY

          • Maskot  OLY
            V duchu hesla “OLY VOLÁ ŠKOLY”, ktorým Slovenské olympijské a športové múzeum oslovilo mladú generáciu, sa organizátori rozhodli vytvoriť podobu maskota múzea prostredníctvom výtvarnej súťaže. Z 1816 návrhov odborná porota v zložení František Chmelár, Danka Barteková, Martin Kellenberger, Diana Kosová a Peter Buček vybrala najlepšie návrhy v štyroch kategóriách i absolútneho víťaza. Do tejto zaujímavej súťaže sa s nadšením zapojili aj žiaci z našej školy: Barbora Rizikyová, Dávid Hospodár, Silvie Chalupová, Marek Jankula, Tereza Hrnková a Hana Mäsiarová, ktorá získala špeciálnu cenu poroty. Ďakujeme za vynaložené úsilie, hodnotné a kreatívne práce a ocenenej autorke umeleckého dielka srdečne blahoželáme. 🙂

          • Dáma - super finále a odovzdávanie cien

          • V super finále spoločenskej hry Dáma vyhrali opäť chlapci, ktorým odovzdala diplomy a ceny pani riaditeľka:

            1. Jakubko Straka - 1.B

            2. Janko Cibula - 2.A

            3. Oliverko Vukojevič - 3.A

            4. Teo Sitar - 4.B

            Deťúrence, veľmi vám gratulujem! Všetkým deťom ďakujem za účasť a teším sa na ďalší trunaj! Pani učiteľka Šimončičová  :-)

          • Jarný turnaj v spoločenskej hre Dáma

          • Dáma, spoločenská hra, plná strategických ťahov, rozmýšľania, taktizovania sa viac a viac teší obľube u žiakov na 1 stupni. V jarnom turnaji sa do súťaženia zapojilo 51 žiakov 1. - 4. ročníka. Hrali nielen pre víťazstvo ale aj pre zábavu a potešenie.  :-)

          • Spoznajme, šetrime, chráňme


          • Hoci voda tvorí podstatnú časť zemegule, len jej malé percento predstavuje pitnú vodu. Voda je poklad, o ktorý by sa mal každý starať. Organizácia OSN vyhlásila 22. marec v roku 1992 za Svetový deň vody. Je to príležitosť zapojiť sa do aktivít, ktorých cieľom je informovať širokú verejnosť o význame vody a poukázať na nevyhnutnú potrebu chrániť ju a šetriť ňou. V súvislosti s týmto významným dňom sa uskutočnila výtvarná súťaž, ktorú vyhlásil primátor mesta Partizánske a Západoslovenská vodárenská spoločnosť a. s. Odštepný závod Topoľčany. Do súťaže sa zapojili aj žiačky zo 6.A triedy Silvie Chalupová a Viktória Trníková, ktorá získala 2.miesto. Ďakujeme za tvorivý prístup, vzornú reprezentáciu školy a srdečne blahoželáme!

          • Okresné kolo vo florbale žiačok - 2. miesto

          • Dňa 29.03.2023 sa v Mestskej športovej hale v Partizánskom uskutočnilo Okresné kolo vo florbale žiačok, na ktorom sa zúčastnili aj žiačky našej školy. Na turnaji sa zúčastnilo desať, a rozdelili sa do troch skupín. Naše dievčatá sa dostali do štvorčlennej skupiny spolu s Gymnáziom Partizánske, Cirkevnou základnou školou  Partizánske a Základnou školou Bošany. Po okulahodiacom florbale naše naše dievčatá postupne porazili všetkých súperov a postúpili do finálovej skupiny. V nej, bohužiaľ, až po samostatných nájazdoch podľahli dievčatám zo Základnej školy Radovana Kaufmana v Partizánskom. V poslednom zápase porazili súperky zo Základnej školy na Veľkej okružnej v Partizánskom a obsadili tak krásne druhé miesto. Naše družstvo podalo kolektívny, bojovný a zodpovedný výkon a vzhľadom na vekové zloženie je prísľubom ďalších úspechov do ďalších rokov. Všetkým dievčatám za vzornú reprezentáciu školy patrí veľké poďakovanie. Športu zdar a florbalu zvlášť! 🏑🍀🏑

          • Deň učiteľov 2023

          • Opäť po roku sme sa zišli pri príležitosti Dňa učiteľov, ktorého súčasťou bolo aj oceňovanie pedagogických a nepedagogických zamestnancov. Pani riaditeľka s pani zástupkyňou poďakovali za prácu, ktorú vykonávajú s láskou, svedomitosťou a zodpovednosťou pani učiteľke Ing. Aničke Boratkovej, pani Zuzke Záhumenskej a pani učiteľke PaedDr. Edit Šimončičovej. 🌹🌹🌹Príjemná bola aj pozornosť od Rodičovského združenia našej školy, ktoré všetkých zamestnancov obdarovalo krásnou šípovou ružou a poďakovaním za prácu. Ďakujeme! 🙂

      • Kontakty

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje