• Kampaň klímaTyzuj sa a 3.B.

          • Doprava nás sprevádza od rána do večera. Ale aký má vplyv na naše životné prostredie a následne na náš život? Tento mesiac dopad dopravy na životné prostredie skúmali aj naši tretiaci. Na úvod sme sa zahrali na autobus, hra sa žiakom veľmi páčila. Potom sme využili náš koberec a žiaci priraďovali obrázky podľa toho, či chodia do školy peši alebo autom/autobusom. Zistili sme, že všetci okrem 2 žiakov bývajú dosť blízko a chodia do školy peši. Následne sme priraďovali k autám "obláčiky" dymu, ktoré znázorňovali znečistenie ovzdušia. Rozprávali sme sa o výhodach a nevýhodách jednotlivých dopravných prostriedkov a o ich vplyve na životné prostredie. Na záver sme si vypracovali pracovné listy. Potom sme vytvorili pojmovú mapu zameranú na našu osobnú mobilizáciu, pretože ak chceme návrat k prírode, musíme začať sami od seba.

            "Každý žiada návrat späť k prírode. Ale nikto nechce, aby ho tam odniesli vlastné nohy." (Werner Mitsch)

          • ZMOBILIZUJEM SA

          • V rámci projektu klímaTyzuj sa, v ktorom pracuje naša škola, žiaci zo 7. B uskutočnili partnerské učenie pre žiakov z 3. B.

            Januárová téma bola ZMOBILIZUJEM SA. Siedmaci pripravili pre všetkých žiakov menovky a pracovali v troch komisiách: Komisia pre dopravu, Komisia pre parkovanie a Komisia pre životné prostredie.

            Táto hodina bola zábavná pre všetkých. Siedmaci urobili aj prieskum. 30 minút sledovali križovatku v blízkosti školy a zisťovali počet účastníkov cestnej dopravy. Tretiaci sa veľa nového naučili nielen vo všeobecnosti, ale napríklad aj o kvalite ovzdušia v našom blízkom okolí.

            Na záver tretiaci kreslili svoje predstavy o tom, ako by mali vyzerať verejné plochy v mestách. Zároveň sa siedmakom poďakovali a odovzdali im vlastnoručne vyrobené zelené záložky. -7.B-

          • Svetluška

          • Centrum voľného času v Trenčíne zorganizovalo fotografickú súťaž, ktorej témou bolo zamyslenie, čo je pre nás v živote príjemným a radostným svetielkom počas Vianoc. Medzi autormi troch ocenených fotografií bola aj Sára Šviková zo 7.A triedy. Ďakujeme za úspešnú reprezentáciu našej školy a srdečne blahoželáme!

          • "Zmobilizuj sa"....

          •  

            povedali si prváci v 1.A triede.
            Porozprávali sa o doprave, hovorili o význame ochrany ovzdušia používaním bicyklov,, kolobežiek, chodením pešo aspoň do školy. Zisťovali aké výhody a nevýhody má cestovanie autom, vymýšľali autá budúcnosti. Samozrejme, že budú ekologické! Všetky svoje predstavy o doprave žiaci vyjadrili výtvarne vo svojich prácach. Vydarili sa všetky. 😃

          • Okresné kolo vo vybíjanej žiačok 🤾‍♀️🤾🤾‍♂️

          • Dňa 19.01.2024 sa v našej základnej škole uskutočnilo Okresné kolo vo vybíjanej žiačok. Zúčastnili sa ho štyri najlepšie školy z okresu Partizánske: Základná škola s materskou školou Veľká okružná Partizánske, Cirkevná základná škola Jána Krstiteľa Partizánske, Základná škola Bošany a samozrejme naša základná škola. Hralo sa systémom každý s každým, pričom naše dievčatá nenechali nič na náhodu, porazili všetky súperky a obhájili titul spred roka, čím si zabezpečili postup do regionálneho kola. Našu školu reprezentovali Barbora Rizikyová, Silvie Chalupová, Natália Bartošová, Liliana Bebjaková, Kristína Hrušková, Lucia Vanková, Sofia Vukojevič, Anna Mária Lacková, Hana Mäsiarová, Natália Zvrškovcová a Monika Šeboková. Ďakujem ievčatám za vzornú reprezentáciu školy a držme im palce v regionálnom kole, aby aj naďalej vzorne reprezentovali našu školu. Športu zdar a vybíjanej zvlášť! 🤾‍♀️🤾🤾‍♂️

          • Fotokolorácia

          • Nedávno bola vyhodnotená súťaž pod názvom „November vo fotografii“, ktorú zorganizovalo Hornošarišské osvetové stredisko v Bardejove a Prešovský samosprávny kraj. Do tejto súťaže sa mohli zapojiť žiaci základných a študenti stredných aj vysokých škôl. Znalci umenia hodnotili:kreativitu, kompozíciu, technické prevedenie, koncept, celkový dojem. Sára Šviková zo 7.A a Damián Kováč z 8.A triedy tiež so záujmom vytvorili jedinečné snímky a porota bez určenia poradia ocenila obidvoch autorov. Ďakujeme za úspešnú reprezentáciu a želáme veľa kreatívnych nápadov aj úspechov v ďalšej tvorbe.

          • ❤ Dobro ukryté v nás ❤

          • Vonku je čoraz chladnejšie a zvieratkám pomaly dochádzajú zimné zásoby... Dnes však našich šikovných druhákov a tretiakov hrialo pri srdci, keď vyrábali dobrotky pre  hladných vtáčikov. Stačili nám na to šišky, arašidové maslo, krmivo pre vtáčiky a láskavé srdiečka. 🐦 Veríme, že z nich budú mať radosť rovnako veľkú ako my !❤

          • Povianočné čaro

          • Hornozemplínska knižnica vo Vranove nad Topľou zorganizovala výtvarnú súťaž pod názvom „Čaro Vianoc“. Jej cieľom a poslaním bolo zapojiť deti a mládež do tvorivej činnosti, podporiť ich kreativitu a podnietiť ich záujem o rodinné zvyky aj zachovať pravú vianočnú atmosféru. Umelecké práce hodnotili výtvarníci a ilustrátori Radko Repický a Šarlota Bottová. Do tejto súťaže sa aktívne zapojili aj žiaci Adrián Matejov, Lucia Fusková, Alexandra Pertlová, Tobias Jarolin, Nikola Martošová a Sofia Vukojević, ktorú porota ocenila a získala 3.miesto. Ďakujeme za vzornú reprezentáciu našej školy a ocenenej autorke srdečne blahoželáme!

      • Kontakty

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje