• Grantový program - Slnečné strechy

          • Nadácia ZSE na jeseň minulého roka vyhlásila program - Slnečné strechy - ako reakciu na naliehavosť klimatickej krízy v čase, kedy sa k nej pridala aj kríza energetická. Do programu sa mohli zapojiť vybrané školské a sociálne zariadenia v územnej pôsobnosti ZSE. Záujem o bezplatnú inštaláciu fotovoltických panelov prejavilo do termínu uzávierky 155 žiadateľov, lebo vďaka panelom je možné významne ušetriť náklady na elektrickú energiu. V prvom ročníku programu Slnečné strechy ZSE bezplatnú inštaláciu fotovoltických panelov poskytnú až 12 subjektom v celkovej hodnote bezmála 200 000 eur. Jednou z 12 vybraných subjektov na základe vypracovaného projektu bola na našu obrovskú radosť aj naša škola – ZŠ na Malinovského ul. v Partizánskom, ako jediná v Trenčianskom kraji.

            Čo to znamená? Ak prejdeme obhliadkou, tak na strechu našej telocvične budú nainštalované fotovoltické panely, ktoré nám prinesú finančnú úsporu. Veľmi sa tešíme tomuto úspechu!

          • I(nk)lúzia

          • Hodiny výtvarnej výchovy je možné pomerne ľahko transformovať na kreatívne vyučovanie artefiletiky. Je to zároveň výzva na prípravu žiakov v žiaducich a potrebných zručnostiach ako napr. spolupráca, schopnosť sebavyjadrenia, formovanie vlastných názorov, kreativita a taktiež tolerancia. Tvorba sa stáva zážitkom, kedy je umožnené vnímať zadanú tému cez vlastnú osobnú skúsenosť a vyjadriť tak svoje postoje, pocity a myšlienky. Ilúzia je vnem, predstava alebo presvedčenie, ktoré nezodpovedajú skutočnosti. Uvidieť neznamená vždy uveriť a mnoho z toho, čo vizuálne vnímame je v nejakom zmysle iluzórne. Náš svet je plný ilúzií. Niektoré dokážeme objasniť a pochopiť, ale mnohé zostávajú veľkou neznámou a vzbudzujú našu pozornosť, podnecujú fantáziu a nútia nás hľadať a odhaľovať nové a zaujímavé javy a súvislosti medzi nimi. Tvorba ilúzie je bežnou súčasťou umenia.

          • Úspešné TRIO v Matematike

          • Dňa 25. 01. 2023  sa traja žiaci piateho ročníka zúčastnili okresného kola súťaže MATEMATICKÁ OLYMPIÁDA. V tomto 72. ročníku obstáli skutočne na výbornú!
            V kategórii Z5 (žiaci piateho ročníka) sa im podaril priam husársky kúsok.


            Bodovali na prvých troch miestach:
            1. miesto Ema Magdolenová  - 5. B -  ZŠ Malinovského, Partizánske, 
            2. miesto Tibor Bernát – 5. B - ZŠ Malinovského, Partizánske, 
            3. miesto Tia Trčová  -  ZŠ Malinovského, Partizánske,  (mala rovnaký počet bodov ako ešte iní dvaja súťažiaci).


            ŽIAKOM SRDEČNE BLAHOŽELÁME a prajeme im ešte veľa ďalších matematických úspechov. -jk- 

          • S knižnicou na každom kroku

          • Možno si s nami radi zaspomínate na neopakovateľné chvíle, ktoré ste nedávno zažili. V týchto dňoch bola vyhodnotená súťaž o NAJoriginálnejší vianočný vinš, ktorú zorganizovala Knižnica Antona Habovštiaka v Dolnom Kubíne. Porota nemala ľahkú úlohu, posudzovala a hodnotila množstvo rôznych a krásnych vinšov. Do súťaže sa zapojili aj žiaci zo 6.A triedy. Vytvorili samostatné aj kolektívne umelecké dielka, ktoré boli ocenené špeciálnou cenou poroty. Srdečne blahoželáme!

                   Posielame pozdrav milý

                          a prajeme Vám,

                   aby sa všetky sny splnili,

                 v novom roku veľa šťastia,

                          lásky, zdravíčka,

                             nech potešia

                    tieto úprimné slovíčka.

          • Prvouka a výtvarná výchova ruka v ruke v 2. B

          • Druháci na Prvouke objavujú tajomstvá životných premien motýľa a žabiek. Po názorných ukážkach si sami ma hodine Výtvarnej výchovi vyskúšali vytvoriť životný cyklus motýľa a žaby. Zopakovali si tak učivo, naučili sa nové slovíčka z ANJ a ešte sa pritom aj zabavili a na žabky premenili. 🐸🦋

          • Biology and Geography in our school

          • Niektorí piataci sa v našej škole učia Biológiu a Geografiu po anglicky. Na hodinách riešia množstvo zaujímavých projektov a zadaní. V rámci hodín biológie už stihli pracovať s mikroskopmi aj vytvoriť výstavu našich drevín v školskej knižnici. Na hodine angličtiny si pre svojich spolužiakov pripravili zaujímavý projekt o zvieratách, na konci ktorého zapojili súťažnou formou svojich spolužiakov do riešenia kreatívnych úloh a zopakovali si tak s nimi to, čo sa spolu naučili. Tento týždeň zase písali z zprázdnin pohľadnicu svojim známym a blízkym. Niektorí si svoju pohľadnicu aj sami výtvarne navrhli a nakreslili. Na hodine geografie si najskôr upevňovali vedomosti o planétach a vesmíre, a momentálne pripravujú návrh na turistickú vychádzku v blízkom okolí nášho mesta. Samozrejmou súčasťou ich projektov je anglická verzia textu a taktiež celá prezentácia projektu je tiež v angličtine. Počas vyučovacích hodín komunikujú žiaci s vyučujúcou po anglicky, učia sa základné frázy i pokyny. Ku každej novej téme sa žiaci učia nové slovíčka, tiež pravidelne sledujú anglické videá k jednotlivým témam, riešia pracovné listy v angličtine a veľmi pekne vedia rozprávať o danom učive v anglickom jazyku. Sú cieľavedomí, plní energie a výborných nápadov. Ich tvorivosť a záujem o nové poznatky sú pre mňa odmenou. 
            Ďakujem,
            Z.Hradiská
             

          • Dobové oblečenie - kroje, ľudová výšivka na hodine Výtvarnej výchovy v 3.A

          • V 21. storočí deti poznajú len internet počítače, tablety... Je mi veľmi ľúto, že mnohé z nich ani nevedia, ako sa volali a volajú ich starí, či prastarí rodičia. V škole sa veľmi snažíme rozprávať s deťmi o tom, ako sa kedysi žilo, ako fungovala televízia, ako sa telefonovalo blízkym, aké oblečenie a k akým príležitostiam sa nosilo. Témou hodiny výtvarnej výchovy bolo "Dobové odevy - výšivky". Pani učiteľka E. Kurtulíková, ako praktickú ukážku, priniesla do školy a predviedla všetkým deťom dobový kroj, ktorý si obliekla žiačka Katka. Kroj je pani učiteľky Kurtulíkovej a má už 50 rokov! Žiaci sa vďaka zachovanému odevu, zoznámili s ľudovou výšivkou, ktorú následne podľa svojej kreativity vytvárali na papier a vyfarbovali. Verím, že prostredníctvom zážitkovej tematickej hodiny deti nezabudnú na všetko pekné, čo nám zanechali naši predkovia.

          • Učenie Prvouky v 2. B

          • Ako si najlepšie zapamätať časti kostry? Skúste si vytvoriť vlastné. Druháci si to dnes vyskúšali a zároveň si zopakovali aj preberané učivo.

          • OZNAM ŠKD

          • Vážení rodičia,

            na základe Všeobecne záväzného nariadenia mesta Partizánske č. 3/2022 o výške mesačného príspevku na čiastočnú úhradu nákladov v školách a v školských zariadeniach v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Partizánske sa od 1. januára 2023  zvyšuje mesačný príspevok na úhradu  ŠKD na sumu 10.- eur.

      • Kontakty

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje