• Pečenie je radosť

          • Nádherné predvianočné dopoludnie plné vôní zažili žiaci 5.A spolu so svojou triednou učiteľkou počas pečenia medovníčkov. Celá škola rozvoniavala už od rána. Chlapci aj dievčatá sa s nadšením pustili do práce, vykrajovali medovníčky, piekli a zdobili. Snáď najväčšiu radosť mali všetci z toho, že mohli ponúknuť v škole všetkých, ktorých stretli.  Medovníčky sa im vydarili, boli vynikajúce. A čo treba pochváliť najviac je to, že títo žiaci si vedia po sebe v školskej kuchynke aj nádherne upratať. Nejde im len o to, aby naplnili svoje brušká ale aj o to, aby bolo všetko na svojom mieste. 
            -zh-

          • Atletické preteky v Skoku do výšky 🏆

          • Vo štvrtok 14.12.2023 sa uskutočnili atletické preteky v disciplíne skok do výšky. Športové podujatie zorganizovala ZŠ Veľká okružna pod názvom Vianočná latka. Pretekov sa zúčastnilo päť škôl okresu Partizãnske. V tejto vianočnej atmosfére nechýbali na podujatí aj žiaci našej školy v kategórii starší žiaci. Najlepší výkon (159 cm) spomedzi naších štyroch zástupcov dosiahol Oleksandr Dmitriev na základe čoho obsadil pekné 2. miesto. K celkovému 3. miestu hodnotenia škôl prispeli svojími výkonmi aj ostatní naši chlapci Roman Lakatoš (147 cm), Marek Bečka (138 cm) a Jozef Fusko (130 cm).Chlapcom treba za úspešnú a vzornú reprezentáciu našej školy poďakovať.

          • Čím to je...


          • Vnímanie poézie je veľmi individuálne, na základe momentálnej nálady, svojich postojov či názorov. Keď sa prekrásny básnický text spojí s pôvabnou hudbou a vynikajúcim interpretom, vznikne pieseň, ktorá môže oslovovať aj niekoľko desaťročí celé generácie čitateľov a poslucháčov. Žiaci zo 7.B triedy na hodinách LIT vytvárali projekty o významných autoroch alebo spevákoch, objavovali umelecké básnické prostriedky, hľadali posolstvá i skúsenosť vyslovenú vo veršoch. Niektoré obľúbené skladby si aj spoločne zaspievali.


             

          • VIANOČNÉ ZDOBENIE A PEČENIE V JEDNEJ TRIEDE

          • Žaci z jednej triedy z II. stupňa počas vianočných tvorivých dielní (vo štvrtok, 14. 12. 2023) zdobili medovníčky a linecké kolieska. Ich vášňou je pečenie a ... jedenie. Preto ešte v nasledujúci deň (v piatok, 15. 12. 2023) piekli vanilkové rožky, a to hneď dva druhy. Orechové a kokosové.
            Že sa niečo deje v školskej kuchynke vedela celá škola. Mnohí sa prišli na žiakov aj pozrieť, lebo ich prilákala omamná vôňa vianočného pečiva. Pani učiteľkám, učiteľom, asistentkám, ba aj pani kuchárkam zaniesli ochutnať. Všetci ich chválili, akí sú šikovní.
            Žiaci ďakujú paniam kuchárkam za uvarený čajík. Bol skvelým doplnkom sladkého pokušenia.
            No a Vašou úlohou je zistiť, ktorá trieda to piekla. Indíciu nájdete na jednej z fotografií.
            -jk-
             

          • Koledníci u pána primátora

          • Prišli ku Vám koledníci,
            zdravia, šťastia vinšovať.
            Omrzli nám trochu nosy,
            netreba nás ľutovať...

            Aj týmito vinšami sa dnes pánovi primátorovi prihovorili malí koledníci Jakubko, Lili a Oleh z 1.B a Tomáško z 2.A, ktorý ich sprevádzal hrou na husličky a program spríjemnil, keď zaspieval koledu - Aký je to svit. Ďakujeme pánovi primátorovi za milé privítanie! 🎄❄👼

          • Adventný veniec

          • Adventný veniec je kresťanská vianočná dekorácia tvorená vencom zo vždyzelených vetvičiek, na ktorom sú pripevnené spravidla štyri sviečky. Používa sa počas adventu a obdobne ako adventný kalendár slúži na symbolické odpočítavanie času do Vianoc. Tento pekný veľký nám do školy darovala p. Šlauková. Srdečne ďakujeme! 🎄

          • Memoriál Jozefa Števulu v basketbale chlapcov ZŠ

          •         
                   Dňa 11. decembra 2023 sa v telocvični našej školy uskutočnil XXIII. ročník Memoriálu Jozefa Števulu v basketbale chlapcov ZŠ. Účastníkmi turnaja boli mestské školy. Hralo sa systémom každý s každým a jednotlivé zápasy rozhodoval pán Ing. Rudolf Trčo. Naša škola si po troch víťazstvách vybojovala 1. miesto. Na druhom mieste skončila ZŠ V. okružná pred treťou školou v poradí  ZŠ R. Kaufmana. Štvrté miesto obsadila ZŠ R. Jašíka. 
                  Výsledky nášho družstva:

            ZŠ Malinovského - ZŠ R. Jašíka 24:10,

            ZŠ Malinovského - ZŠ s MŠ V. okružná 12:5,

            ZŠ Malinovského - ZŠ R. Kaufmana 18:3. 


                  Našu školu reprezentovali: Damián Bernát, Tomáš Remeň, Samuel Obžera, Roman Lakatoš, Marek Bečka, Martin Vanko, Filip Hrdý, Jozef Fusko a Oleksandr Dmitriev. 
                 Touto cestou chcem poďakovať chlapcom za úspešnú a vzornú reprezentáciu našej školy. RD 🏀⛹️‍♂️⛹️‍♂️

          • Po stopách SNP


          • Žiaci 8. a 9. ročníka navštívili Múzeum SNP v Banskej Bystrici. Počas prehliadky si vypočuli zaujímavé informácie, videli historické dokumenty a stále expozície z obdobia 2. svetovej vojny. Neskôr mali možnosť poprechádzať sa v nádhernom zasneženom parku, ale najviac sa tešili na krásne vyzdobené námestie a vianočné trhy. Presne takto si predstavovali veľmi príjemne strávený deň. Dejepisná exkurzia bola financovaná z Fondu tematického vzdelávania mesta Partizánske :-) Ďakujeme.

          • Vesmír plný vedomostí

          • Vesmír plný vedomostí je kvíz, ktorý sa každoročne organizuje pre žiakov 5. ročníka vo Hvezdárni Partizánske. Aj tento rok sa do kvízu prihlásili žiaci našej školy: Filip Zajac, Adam Junas, Matej Šimon Gréč a Simon Bohunský, spolu s rovesníkmi z ďalších štyroch škôl z okresu Partizánske. Kvíz pozostával z troch častí, ktoré preverili vedomosti žiakov z rôznych vedných odborov. Po vyhodnotení všetkých výsledkov a následného "rozstrelu" vyšlo najavo, že Filip Zajac získal v kvíze 33 bodov spolu s ďalším žiakom zo ZŠ Veľká okružná v Partizánskom a až "rozstrel" rozhodol, že skončil na druhom mieste. Ani ostatní zástupcovia našej školy nesklamali, a v kvíze, v ktorom rozhodoval všeobecný prehľad, získali všetci viac ako 21 bodov. Za vzornú reprezentáciu školy treba všetkých zúčastnených žiakov našej školy pochváliť.

          • Pečie celé Slovensko - ZŠ Malinovského - Kreatívna výzva...

          • Včera to v školskej kuchynke opäť parádne rozvoniavalo. Tentokrát si deviataci a ôsmaci zmerali sily v Kreatívnej výzve - Punčový rez a Opitý Izidor sa cukrárom podarili podarili parádne. Poobedie plné pečenia, zábavy, dobrej nálady a maškrtenia je za nami. Súťaž skončila a teraz nás čaká vyhodnotenie. 

          • My všetci školou povinní


          • Výber strednej školy je v dnešnej dobe  náročnejší aj kvôli tomu, že pri rozhodovaní je potrebné rešpektovať nielen záujmy, ale tiež možnosť uplatnenia sa na trhu práce. A tak nad nasledujúcim vzdelávaním žiaci uvažujú aj niekoľko rokov. O svojich skúsenostiach s prípravou na budúce povolanie prišli deviatakom porozprávať dve mamičky, ktoré s radosťou prijali naše pozvanie. V rámci tvorivej aktivity si žiaci uvedomili, čo ich baví, aké majú úspechy aj ciele a čo musia urobiť, aby mohli vykonávať vysnívanú prácu. Pani Ladvenicovej a Fikselovej veľmi pekne ďakujeme za návštevu a tešíme sa na ďalšie podobné stretnutie.

          • Mikulášsky turnaj v hraní Dámy pre žiakov ZŠ v našom meste

          • 8x8=64... čierno-bielych hracích šachových políčok. Pri nich si dnes zmerali sily žiaci 2. - 4. ročníka ZŠ Malinovského, ZŠ R. Kaufmana, ZŠ s MŠ Veľká okružná a ZŠ Športovcov. Na začiatku čakalo súťažiacich prekvapenie lebo ich prišli navštíviť Mikuláš, Anjel a Čert, ktorí ich obdarovali balíčkom sladkostí a potom pani riaditeľka slávnostne privítala všetkých a otvorila Mikulášsku súťaž v hraní Dámy žiakov mestských škôl nášho mesta. Po vyraďovacích kolách, ktoré hrali žiaci v knižnici sa do super finále prebojovali 4 žiaci - z každej školy jeden zástupca. Super finále už hrali na veľkej šachovnici a šťastie prialo tým naj-víťazom:

            1. kategória - Janko Cibula (ZŠ Malinovského)

            2. kategória - Lukáško Vavro (ZŠ Športovcov)

            Gratulujem víťazom!!! Všetkým hráčom ďakujem za účasť a teším sa opäť o rok na "Mikulášsky turnaj v hraní Dámy".  pani učiteľka Šimončičová   🎅🥰🏆

          • Vítanie sv. Mikuláša na našom sídlisku 🎅😇💖

          • Mikulášku, dobrý strýčku, modlím sa ti modlitbičku,

            zlož tú svoju plnú tašku, daj nám darov, svojich trošku,

            či koníčka medového, či koláčka makového,

            veď ty strýčku Mikuláš, mnoho dobrých darov máš...

            Deti z 1.B básňami i veršami privítali na našom sídlisku sv. MIkuláša a jeho pomocníkov, anjela a čerta. Potom spolu s deťmi zo speváckeho krúžku a aj s prítomnými zaspievali pieseň Rolničky, rolničky... tanec so sv. Mikulášom ich veľmi potešil. 

          • Vybíjaná dievčat - víťazne pre naše žiačky

          • Dňa 4.12.2023 sa v telocvični našej ZŠ Malinovského ul. odohralo základné kolo vo vybíjanej dievčat, kde si s našimi žiačkami zmerali sily žiačky zo ZŠ R. Jašíka, Cirkevná základná škola s materskou školou Jána Krstiteľa Partizánske, ZŠ Veľké Uherce a ZŠ V. Beniaka s MŠ Chynorany. Naše dievčatá sa konkurencie nezľakli, jednoznačne porazili všetky súperky a postúpili do záverečného kola, kde sa rozhodne o víťazovi Okresného kola vo vybíjanej. Našim dievčatám treba za okulahodiacu hru poďakovať a držme im palce, aby sa im podarilo aj tento rok obhájiť titul v okrese Partizánske, ktorý im zabezpečí postup do regionálneho kola.Športu zdar a vybíjanej zvlášť!

          • ZSE: Fotovoltika pre školy

          • Naša škola získala fotovoltaický zdroj, ktorý ušetrí škole 20% výdavkov na elektrickú energiu a ušetrí tony CO2 emitivaných do ovzdušia, čím ochráni naše životné prostredie. 

    • Kontakty

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje