• Opäť druhé!

          • Dňa 16.04.2024 sa v našej základnej škole uskutočnilo Regionálne kolo vo vybíjanej žiačok. Zúčastnili sa na ňom žiačky zo ZŠ Bánovce nad Bebravou, ZŠ Nitrianske Rudno a naše žiačky. Hralo sa systémom každý s každým. Aj keď boli favoritom žiačky z Nitrianskeho Rudna, naše dievčatá sa nedali zahanbiť, bojovali, aj keď nakoniec prehrali. Druhý zápas však vyhrali a tak, ako v predchádzajúcom roku, obhájili druhé miesto v regionálnom kole. Dievčatám gratulujeme k druhému miestu a ďakujeme za vzornú reprezentáciu našej školy. Športu zdar a vybíjanej zvlášť!

          • Motivácia k čítaniu

          • Centrum voľného času v Trenčíne v rámci projektu Marec - mesiac knihy vyzvalo deti k vytvoreniu ilustrácie na tému „Rozprávky H.CH.Andersena“. Do tejto výtvarnej aktivity sa zapojili aj žiačky Lilian Bakus, Barborka Rizikyová, Sabínka Dubná a Tamarka Bosáková. Porota ocenila všetky štyri umelecké dielka, ktoré sme do súťaže odoslali. Súčasťou podujatia bola tiež literárna súťaž pod názvom „Vymysli báseň o knihách“, v ktorej uspela Nikolka Fikselová. Poukážky na nákup v kníhkupectvách Panta Rhei sú skvelou odmenou. Ďakujeme za reprezentáciu našej školy a srdečne blahoželáme!

          • Exkurzia v Bratislave

          • Učitelia telesnej výchovy v rámci PK TV uskutočnili exkurziu pre žiakov 7. – 9. ročníka do Slovenského olympijského a športového múzea, ktoré sa nachádza v budove Domu športu v Bratislave.V priestoroch múzea sa žiaci mohli oboznámiť s interaktívnou výstavou úspešných príbehov slovenských športovcov. Okrem exponátov a filmov zo slovenskej športovej histórie si mohli vyskúšať svoje schopnosti na lyžiarskom aj cyklistickom trenažéri či v stolnom hokeji.Žiaci mali možnosť sledovať interaktívne prehliadky spojené s odborným výkladom, vďaka čomu sa dozvedeli aj „pikošky“ z prostredia slovenského športu. Súčasťou prehliadky boli aj kvízy zamerané na slovenský a olympijský šport.V rámci tejto exkurzie mali žiaci možnosť si pozrieť aj priestory Národného tenisového centra a futbalového štadióna ŠK SLOVAN Bratislava.Touto cestou chcem poďakovať všetkým zúčastneným žiakom za aktívny prístup a slušné vystupovanie počas celého dňa.

          • Motýlie kráľovstvo

          • Keď oblohu začnú pretkávať prvé teplé lúče a okolitý svet sa opäť začne prebúdzať, náš výhľad bude ozvláštnený o pestrofarebný svet motýľov, ktorý nás učí, že práve v rozmanitosti je tá najväčšia krása a bohatstvo. Farebné motýlie krídla tak budú prenádhernou a originálnou dekoráciou prírodného kráľovstva. Krehké motýliky sú perlami prírody, vytvárajú v nej jemné náhrdelníky, ktoré  ozdobia našu každodennosť a odvážni rytieri prisľúbili, že ich budú ochraňovať.

          • 🌳 Meter a netradičné miery - učenie vonku 🌳

          • Dnes si žiaci tretieho ročníka vyskúšali učenie geometrie vonku. Začali sme veselou rozhorievačkou a následne sme si v praxi overili, či dokážu odhadnúť vzdialenosti v tradičných či netradičných mierach. Najskôr deti hľadali palicu o ktorej si mysleli, že meria presne 1 meter. Následne si svoje nájdené palice odmerali a zisťovali o koľko sa pri odhade pomýlili. Potom vytvárali rôzne útvary podľa zadávaných pokynov. Vyskúšali si meranie aj pomocou krokov, lakťov, piadí, palcov.. Bolo nám spolu veselo a tešíme sa na ďalšie učenie vonku.

          • Beniakove Chynorany

          • Na 22. ročníku recitačnej súťaže Beniakove Chynorany našu školu reprezentovali žiaci: Daniel Drábik z 3.A (2.miesto), Vanesa Lenčéšová z 5.A, Hana Mäsiarová zo 6. A, Damián Tomáš Hanzel (3. miesto) a Damián Kováč z 8.A.

            Žiaci súťažili v prednese prózy a poézie.

            Ďakujeme žiakom aj rodičom za poctivú prípravu a úspešnú reprezentáciu školy..

          • Beh oslobodenia mesta Partizánske

          • "Nie je  dôležité vyhrať ale zúčastniť sa". V duchu tohto hesla sa štyridsať žiakov našej školy zúčastnilo pravidelného Behu oslobodenia mesta Partizánske, ktorý sa konal 3.4.2024 na Námestí SNP v Partizánskom. Aj keď sme sa len zúčastnili, beh preveril schpnosti našich žiakov a zároveň mohol niektorých motivovať k tomu, že o rok sa len nezúčastnime ale aj zvíťazime. Za reprezentáciu školy, na ktorú sa všetci žiaci prihlásili dobrovoľne, treba žiakov pochváliť. Športu zdar a behu zvlášť! Valentínka Hrmová z 2.A v kategórii najmladších dievčat ako jediná z našej školy bodovala a získala 2. miesto.  🏃‍♂️🏃‍♀️🏃‍♂️🏃‍♀️🏃‍♂️

          • Keď je zdravé telo, cítime sa skvelo

          • Výživa je pre náš organizmus nevyhnutnosťou. Vyvážená strava je základom toho, aby všetky procesy v našom tele mohli fungovať správne. Zdravá výživa by mala byť pre každého z nás prioritou, pretože je jedným zo základných pilierov plnohodnotného života. Náš optimálny jedálniček by mal pozostávať z dostatočného množstva minerálnych látok, stopových prvkov, zdravých rastlinných tukov, bielkovín, sacharidov, vitamínov, čerstvých a funkčných potravín. Nevyhnutný je aj dostatočný pitný režim, ktorý sa taktiež podieľa na správnej činnosti organizmu. Zdravá výživa v podstate predstavuje pestrú konzumáciu ozajstných potravín a taktiež dostatok ovocia a zeleniny. Dôležité je aj stravovať sa pravidelne.

          • Tréningy Akadémie Mateja Tótha

          • Tréningy Akadémie Mateja Tótha sa tešia veľkej obľube. Môžeme ich realizovať aj tento školský rok vďaka podpore vedenia mesta a pána primátora Jozefa Božika. Formou hier, cvičení a súťaží nacvičujeme rozvoj rýchlosti, vytrvalosti, koordinácie, silových a vôľových vlastností.

          • Impresia

          • Nádherne rozkvitnuté kvetinové záhony sú pýchou každej záhrady. Môžeme zvoliť pestrú skladbu použitých trvaliek  a záhrada bude  druhovo a tvarovo rozmanitá aj atraktívna prakticky počas celej sezóny. Záhony je možné precízne výškovo usporiadať a vďaka voňavým kvetom  vykúzlia raj motýľov. Hustejšia výsadba na malom priestore zabraňuje rastu buriny a pomáha udržať v pôde dlhšie vlahu. Vhodne umiestnená lavička poskytuje svojim používateľom maximálny pocit pohody. Okolitá výsadba zároveň umožňuje praktizovať liečivú aromaterapiu. Žiaci si na hodinách VYV osvojili zásady záhradnej architektúry a vytvárali vlastné nápadité návrhy pozemkov s okrasnými rastlinami.

          • 2. miesto v Okresnom kole vo florbale žiačok

          • Dňa 26.03.2024 sa v Mestskej športovej hale v Partizánskom uskutočnilo Okresné kolo vo florbale žiačok, ktorého sa zúčastnili štyri najlepšie školy z okresu Partizánske: Základná škola Radovana Kaufmana Partizánske, Gymnázium Partizánske, Základná škola Bošany a tiež naša základná škola. Hralo sa systémom každý s každým. Naše dievčatá začali výhrou so Základnou školou Radovana Kaufmana, následne remizovali so Základnou školou Bošany a v poslednom zápase s Gymnáziom, v ktorom sme potrebovali zvíťaziť, naše dievčatá príkladne bojovali, vyhrávali celých dvanásť minút, avšak v závere prehrali, a tak sa Gymnáziu Partizánske stalo okresným víťazom. Naše dievčatá obsadili celkovo krásne druhé miesto a za predvedenú hru sa nemusia hanbiť.Vzhľadom na vek našich dievčat a ich predvednú hru, nemusíme smútiť, lebo už budúci rok môžeme byť v našom okrese najlepší MY! Dievčatám za vzornú reprezentáciu školy treba vysloviť veľké ĎAKUJEM!

          • Celoštátne kolo Olympiády v nemeckom jazyku

          • Ministerstvo školstva, výskumu, vývoja a mládeže Slovenskej republiky, Národný inštitút vzdelávania a mládeže, Celoštátna odborná komisia Olympiády organizovala dňa 25.3.2024  34. ročník celoštátneho kola Olympiády v nemeckom jazyku. Záštitu nad podujatím mali  veľvyslankyňa Spolkovej republiky Nemecko Barbara Wolf, veľvyslanec Rakúskej republiky Johannes Wimmer, veľvyslanec Švajčiarskej konfederácie Peter Nelson. Trenčiansky kraj po víťazstve v krajskom kole reprezentoval Oliver Kekeľák, žiak 9.A triedy Základnej školy na Malinovského ulici v Partizánskom. Vo svojej kategórii 1C sa umiestnil na veľmi peknom  4. mieste.   Slávnostné vyhodnotenie súťaže sa konalo v krásnych  priestoroch  Zrkadlovej siene Primaciálneho paláca v Bratislave. Oliverovi ďakujeme za skvelú reprezentáciu a srdečne mu blahoželáme!

          • Svetový Deň vody

          • 22. marca sa od roku 1993 po celom svete oslavuje Svetový deň vodyValné zhromaždenie OSN vyhlásilo tento deň na pripomenutie si dôležitosti vody pre celú našu planétu, ktorá je v mnohých krajinách nedostupná v potrebnej kvalite a poukazuje na starostlivosť a ochranu vodných zdrojov na Zemi. Podľa Organizácie Spojených národov sú 2 miliardy ľudí bez prístupu k nezávadnej pitnej vodeči je sužovaných nedostatkom vody.

            Tohtoročnou témou Svetového dňa vody je VODA PRE MIER. 

          • Brána do sveta poznania

          • Možno každý vie, že marec je venovaný knihám, málokto aj tuší, prečo je tomu tak. Dňa 10.3.1796 sa narodil Matej Hrebenda Hačavský, na počesť ktorého je marec považovaný za mesiac knihy. Hrebendu postihol neľahký osud. Vyrastal v chudobných podmienkach, už od detstva mu slabol zrak a ešte predtým, než prekročil prah dospelosti, úplne oslepol. Celým životom ho sprevádzala láska ku knihám, ktorej sa nevzdal i napriek tomu, že žiadnu z nich si nedokázal prečítať. Prechodil celé Slovensko a zavítal aj do Prahy, Pešte či Viedne. Knihy zbieral, rozširoval a zachraňoval, výrazne sa pričinil o ich popularizáciu. Pomáhal aj s budovaním knižníc. Zároveň  mal vášeň i pre samotnú tvorbu. Už odmala písal poéziu. Hrebendov život nielen začal, ale i skončil v marci. Jeho meno dnes nesie Knižnica pre nevidiacich Mateja Hrebendu v Levoči. Nabudúce, keď budete listovať stránkami knihy, nečítajte iba očami -  čítajte srdcom.

          • Svetový deň Downovho syndrómu

          • Pri príležitosti Svetového dňa Downovho syndrómu sme so žiakmi 4. A triedy vyjadrili podporu, rešpekt a pochopenie života ľudí s týmto syndrómom. Ako? Stačilo urobiť tak málo:

            • Obuli sme si ponožky rôznych farieb a veľkostí.
            • Vytvorili sme projekt, ktorý šíril osvetu o Downovom syndróme.

            Náš projekt bol krásnym príkladom, ako jednoducho a efektívne šíriť osvetu o Downovom syndróme a zároveň vyjadriť podporu a rešpekt ľuďom s ním.

            Len spoločne môžeme vytvoriť svet, kde sa každý cíti vítaný a rešpektovaný.

          • Superfinále spoločenskej hry Dáma

          • Víťazom odovzdala ceny pani riaditeľka. 

            1. ročník - Jakubko Vanko, 1.B

            2. ročník - Leo Čangel, 2.A

            3. ročník - Janko Cibula - 3.A

            4. ročník - Simonko Staňo - 4.a

            5. ročník - Jakubko Pilát - 5.A

             

            Gratulujem víťazom, ďakujem všetkým súťažiacim a teším sa nabudúce! Pani učiteľka Šimončičová  :-)

             

          • Grafológia

          • Je forma psychologickej diagnostiky. Zaoberá sa rukopisom, jeho vzťahom k osobnosti, je založená na výrazoch a symboloch. Písmo ako systém grafických znakov slúži na zachytenie alebo nahradenie hovoreného jazyka, ktorý možno vnímať zrakom. Je to sekundárny spôsob komunikácie. Poznáme základné typy písma a v rámci tvorivého procesu je možné používať aj vlastný písomný prejav a súčasne zhodnotiť aktívnu prácu na vyučovacej hodine

    • Kontakty

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje